به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد از جمله طرحهایی است که پس از مطرحشدن، موج نارضایتی و انتقادهای زیادی را با خود آورد. پرستارها از جمله مهمترین قشر منتقدین این طرح بودند. اما این نارضایتیها آنقدر ادامه پیدا کرد تا به پرتوکاران و رادیولوژیستها رسید و صدای آنها را هم درآورد.
طرح مبتنی بر عملکرد یا اضافهکاری
پرتوکاران معتقدند کارانه مبتنی بر عملکرد که در واقع مبتنی بر اضافهکاری است، سلامت پرتوکاران را با تشویق آنان برای پرتوگیری بیشتر به خطر میندازد. این در حالی است که قانون کاهش ساعت کار و افزایش حقوق و مزایا را برای پرتوکاران در نظر گرفته است تا کمتر در معرض اشعههای خطرناک قرار گیرند و احتمال تهدید سلامتیشان کاهش یابد.
کرامت حافظی یکی از کارشناسان رادیولوژیست میگوید: متاسفانه طرح تحول نظام سلامت ضریب کارانه پایینی برای پرتوکاران را مجبور میکند که اضافه کار بیشتری در معرض اشعه ایکس داشته باشند و این سلامت پرتوکاران را به خطر میاندازد.
وی در ادامه گفت: پرداخت 50 درصد حقوق و مزایا بطور کامل که در قوانین انرژی اتمی آمده است نیز از وظایف وزارت بهداشت است که از بدو استخدام میبایست بطور کامل پرداخت شود ولی با تفسیرهای خودساخته، درصدها کاهش یافته و مزایا نادیده گرفته شده است.
تقویت بیمهها راهگشای گره مبتنی بر عملکرد
حسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در این خصوص میگوید: گروههای صنفی مختلفی داریم که مطالباتی دارند اما تا بیمهها تقویت نشوند یا به عبارت دیگر منابع کافی در اختیارشان قرار نگیرد این مشکلات به راحتی قابل حل نیست.
وی در تشریح منابع میگوید: این منابع از طریق حق بیمه و منابع مالی است.
پرتوکاران در کشورهای پیشرفته میبایست در کمترین زمان کار با اشعه بیشترین دریافت حقوق و مزایا را داشته باشند تا احتمال آسیبهای خطرناک با پرتوهای زیانآور همچون سرطان، پیری زودرس، آسیبهای ژنتیکی و... برای آنها کاهش یابد و اجرای این مهم به عهده متولیان سلامت جامعه است.
خلاصه اینکه برای پرتوکاران علاوه بر سختی کار در بیمارستانها، خطرات کار با اشعه را نیز باید در نظر گرفت.
منافع متنی بر عملکرد شامل حال همه میشود
محمد آقاجانی معاون درمان وزیر بهداشت با اشاره به منافع طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد برای همه گروههای پزشکی عنوان کرد: بسیاری از همکاران ما، از گروههای پرستاری و غیرپرستاری حتی بعضی از رادیولوژیستها که به دلیل غیررسمی بودن از درآمد بیمارستانها سهمی نمیبرند و کارانهای به آنها تعلق نمیگرفت.
وی ادامه داد: با اجرایی شدن این طرح همه آنها با هر نوع استخدام در درآمد بیمارستانها سهیم شدند و به اندازه زحمتشان حقوق دریافت میکنند.
طرح تحول دارای نقاط قوت فراوانی بود که بهسازی بیمارستانهای دولتی و کاهش هزینههای پرداخت بیماران ایرانی در قالب بیمه همگانی سلامت و تحت پوشش قرارگرفتن بسیاری از خدماتی که قبلا در شمول بیمهها نبود و بیمار محور شدن بیمارستانها از جمله آن میباشد. درست است که این طرح دارای نقاط قوت فراوانی است اما هر از گاهی صدای یکی از گروههای پزشکی را درمیآورد و موج نارضایتیها را به همراه میآورد.
گزارش از ریحانه هرندی
انتهای پیام/
ماپرتوکاران خواستار افزایش ضریب کارانه و حق اشعه ۵۰ درصد حقوق ومزایا هستیم.
واقعا ما پرتوکاران حق از جان مایه گذاشتنمان را از چه کسی طلب کنیم؟
حتی شخض وزیر میدونه...
فقط چون برای دادن حق اشعه براشون هزینه داره می زنند زیر قانون....
ای کاش مسولین وزارت بهداشت مفهوم مشاغل سخت. اشعهx .مواد رادیو اکتیو رابفهمند که اینطور حق این قشر پرسنل زحمتکش را نخورند