به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان علی ربیعی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در نخستین نشست روزنامه نگاران که عصر روز گذشته در سالن تلاش برگزار شد، با اشاره به اهمیت مطبوعات در کشور اظهار کرد: اگرچه در حال حاضر وزیر هستم، اما زمانی روزنامه نگار بودهام و برنده قلم بلورین جشنواره مطبوعات شدهام و همچنین شکایتهایی نیز در حرفه روزنامه نگاری داشتم و زمانی نیز مدرسی حرفه روزنامه نگاری را نیز تجربه کردهام.
وی افزود: مسائل مطبوعات چند دسته است، یک لایه در درون مطبوعات و یک لایه در مسائل اجتماعی نهال است که البته فکر میکنم در مورد بیکاری روزنامه نگاران توانستیم به سازوکار مناسبی برسیم که امنیت شغلی روزنامه نگاران را فراهم کنیم و از فراز و نشیبهای آن جلوگیری به عمل آوریم.
ویر تعاون کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: یک نظام تامین اجتماعی دراز مدت برای خبرنگاران، حق بیمه در قالب یارانه که وزارت ارشاد در اختیار مطبوعات قرار دهد از جمله مسائلی است که در نظام بیمهای باید به آن توجه شود.
ربیعی در ادامه بیان کرد: روزنامه نگاری در نظام طبقه بندی مشاغل باید از یک نظام خاصی تبعیت کند که به این منظور کمیتهای تشکیل دادهایم تا نظام طبقه بندی روزنامه نگاران را طراحی کنیم، چرا که روزنامه نگاران چند شغله هستند و به دلیل فشار مالی در مکانهای متعددی مشغول به فعالیت هستند و صفت حرفهای روزنامه نگاری از آنها دور شده است.
وی افزود: تعاونیهایی نیز به منظور حمایتهای صنفی از این حرفه باید ایجاد شود که البته به دنبال آن هستیم تا بتوانیم از روزنامه نگاران حمایت کنیم.
ربیعی با اشاره به اهداف بلند مدت در حرفه روزنامه نگاری تاکید کرد: با وزارت ارشاد در تعامل هستیم تا نظام آموزشی روزنامه نگاری را دنبال کنیم که بتوان به حرفهای شدن و ارتقای وضعیت روزنامه نگاران دست یابیم.
وی بیان کرد: در دانشگاه رشتههای مختلفی در روزنامه نگاری وجود ندارد که البته سازمان فنی و حرفهای هم به دنبال تعامل با وزارت ارشاد برای پیگیری این مهم است.
ربیعی در ادامه گفت: مسائل امنیت شغلی، بیمهای، آموزش و کمکهایی که دولت به اقشار اجتماعی جامعه دارد، باید بتوانیم در این نظام نیز اجرا کنیم.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: وضعیت روزنامه نگاران از نظر اقتصادی مناسب نیست و خبرنگار با یک شغل نمیتواند امرار معاش کند که با تکید ریاست جمهوری به دنبال تامین و رفع دغدغههای آنان هستیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه و در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص گزارش شورای عالی اشتغال، افزود: در شورای عالی اشتغال، تصمیمات خوبی صورت گرفته که از جمله آن میتوان به تحلیل بازار کار ایران، پیش بینی بازار کار آینده در افق دراز مدت و نیاز به اشتغال در شورای عالی را نام برد.
وی ادامه داد: میزان اشتغال بستگی به نرخ رشد دارد و میزان سرمایه گذاری در نرخ رشد که البته مقام معظم رهبری به 8 درصد آن تاکید داشتند، از جمله مسائل مهم در این زمینه است.
وی افزود:بررسی شغلهایی که در بخش سرمایه بر، خرد و متوسط باید ایجاد شود، مورد بررسی قرار گرفته و البته در حال حاضر تصمیم بر برش بخشی و طرحهایی که در بخش کشاورزی که از جمله مهمترین آنها دو طرح مهم گلخانهای و مایههای قفسی ادامه دهیم.
وی افزود:بیست شغل در حوزه کشاورزی را مورد تاکید قرار دادیم که بنا است برای حمایت مالی از این شغلها به شکل سوبسیت و یارانهای طرحهایی رغا ارائه دهیم تا بتوان در تامین شغل به موفقیتهایی تا پایان سال دست یابیم.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در ادامه افزود: اگر رشد 5 درصدی را تجربه کنیم و در هر درصد رشد 100 هزار شغل تقریبا میتوانیم ایجاد کنیم که البته مشاغل سرمایه بر کمتر و کاربر بیشتر خواهد بود. اگرچه ریزش هم وجود دارد و نسبت رسمی و غیر رسمی، دو به یک است.
وی با بیان اینکه مقایسه دوران حاضر با دوران قبل امکان پذیر نیست، گفت: میزان فروش نفت نصف بوده است که این دوران ار مقایسه کنید با دورانی که 750 میلیارد دلار پول در دورهای وارد شد و البته آن نتیجه اشتغال را در بر داشت اما با این قیمت نفت و با این میزان فروش و پول چنین نتیجه اشتغالی را داشتهایم که نمیـوان این دوران را با دوران قبل مقایسه کرد.
وی افزود: در تثبیت فضای روانی و امید به ادامه اشتغال در کمیتههای استانی برنامه ریزی کردهایم تا از تعطیلی مشاغل بکاهیم و البته ریزش نیز صورت نگیرد.
وی با تاکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری در سیایتهای کلی افزود: مقام معظم رهبری در سیاستهای کلی سخن بسیار مطالعه شدهای را بیان کردند که در متوسط و خرد سرمایه گذاری کنیم، البته این به معنای احیای طرحهای شکست خورده نیست که این مطالعات دقیق صورت گرفته است تا شرکتهایی که در معرض تسهیلات بودهاند، تلاش کردهایم سرمایه در گردش را تامین کنند و من فکر میکنم با گشایشها و جهت گیریهایی که انجام میشود و همچنین با کنترل نرخ تورم و نوع پولی که تورم ایجاد نکند، میتوانیم به رونق و تولید برسیم و البته دور نمایی برای 5 درصد رشد را در امسال انتظار داریم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر ایرادهایی در گزارش، افزود: در تحلیلها بر اساس آمار بازار کار و سرشماری که بر اساس شلاخصهای قیر قابل قبول ایجاد شده بود، نقد وارد شده است چرا که در دوره گذشته اعطای وام شغل محسوب میشد اما در حال حاضر دفترچه بیمه اجباری را ملاک قرار دادهایم که بر این اساس دفترچه بیمه اجباری (فیش فرمایی رد شده است) ریزش محاسبه میکنیم و همچنین فرمول نسبت بین شغل رسمی و غیر رسمی را ملاک قرار دادهآیم که البته در این زمینه نیز با اقتصاد دانان بازار کار در تعامل و مشورت هستیم.
انتهای پیام/