به گزارش خبرنگار
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از جمله مباحثی که همیشه ذهن خبرنگاران جوان را درگیر خود کرده است چگونگی بهرهمندی از معافیت مالیاتی این قشر پرتلاش میباشد.
باید توجه کرد، طبق قانون فعالیتهای فرهنگی مشمول مالیات هستند که از جمله آنها فعالیتهای مربوط به خبرنگاری، روزنامه نگاری، نویسندگی ، عکاسی و... است.
عموما اطلاع یافتن از اینکه مالیات به کدام قشر تعلق میگیرد و کدام گروه میتوانند از تسهیلات مالیاتی استفاده کنند مورد توجه افراد قرار میگیرد که این موضوع حق مودیان محترم مالیاتی است.
این گزارش میافزاید؛ بنا بر گفته رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور خبرنگاران شامل سه دسته میشوند، دسته اول شامل خبرنگارانی است که حقوق بگیر هستند و طبق میزان حقوقشان موظف به پرداخت مالیات میباشند، گروه دیگر شامل خبرنگارانی است که شغل و پیشه خبرنگاری را دارند ولی کارمند جایی محسوب نمیشوند، این دسته از اهالی قلم میتوانند بر اساس ارائه مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد مورد معافیت مالیاتی قرار بگیرند.
اما گروه سوم خبرنگاران، شامل افرادی است که در دو گروه قبلی جایی ندارند و میتوانند با ارائه مجوز کاری از معافیت مالیاتی برخوردار باشند.
در این خصوص بند "ل" ماده 139 قانون به طور صریح و شفاف قوانین مربوط به چگونگی مالیات این قشر را بیان میکند، این قانون میگوید خبرنگاران، روزنامهنگاران و عکاسان و دیگر مشمولان این ماده قانونی زمانی که با سازمان خود قرارداد داشته باشند مشمول معافیت موضوع این بند نمیشوند و این افراد اگر خواهان استفاده از معافیت مالیاتی هستند میتوانند از معافیت مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی آمده در قانون استفاده کنند.
معاون مالیاتهای مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور در این خصوص اظهار کرده است: "خود رسانهها که از وزارت ارشاد مجوز میگیرند و ما آنها را کارفرما مینامیم و حقوقبگیر نیستند و مشمول فصل "حقوق" نمیشوند، از پرداخت مالیات معاف هستند اما کسانی که برای این رسانه کار میکنند و بابت این کارشان حقوق میگیرند، باید مالیات بپردازند."
لازم به ذکر است، برای رسیدن به اهداف اصلی در جامعه که از مهمترین آن عدالت اجتماعی است ضروری است باید ابزارهای مهم از جمله معافیتهای مالیاتی در اختیار فعالان قرار بگیرد.
انتهای پیام/