به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ خاویار و تخم ماهیان خاویاری از گرانترین غذاهای جهانی است و دریای خزر به عنوان بزرگترین منبع ماهیان خاویاری در جهان است که بیش از 90 درصد خاویار جهان را تامین می کند و فیل ماهی، تاس ماهی روسی یا چالباش، تاس ماهی ایرانی یا قره برون، ماهی شیب و ماهی ازون برون یا سوروگا، گونههای اصلی ماهیان خاویاری دریای خزر هستند ولی هم اکنون حضور این گونهها و حتی صید آنها به شدت کاهش یافته است ولی اکنون دلیل کمرنگ شدن ماهیان خاویاری در دریای خزر چیست؟
*صید و استحصال خاویار کاهش پیدا کرده است
این روزها اعلام کردهاند که صید ماهیان خاویاری کاهش یافته و استحصال آنها به 250 تن در سال رسیده است در حالی که میزان برداشت سالانه دو دهه قبل بالغ بر سه هزار تن بوده است.
*دلیل کمرنگ شدن ماهیان خاویار
آلودگی و آسیبهای زیست محیطی حفظ خطوط پنج هزار و 800 کیلومتری سواحل ایران و 30 جزیره کشورمان را تهدید میکند.
پروین فرشچی معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور در این خصوص میگوید: سواحل شمالی کشور به واسطه آلودگی ناشی از فعالیتهای کشاورزی با آسیبهای زیست محیطی از قبیل کاهش آبزیان و افت کیفیت آب روبرو شده است.
*آلودگی سواحل جنوبی
متاسفانه بیش از 60 درصد آلودگیهای خشکی مانند پسابهای صنعتی وارد دریاها میشوند.
فرشچی معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در این خصوص معتقد است: سواحل جنوبی در اثر آلودگیهای صنعتی با افزایش ناگهانی آب، افزایش جلبک و پدیده کشنده قرمز نوعی پلانگتون مواجه شده است.
*سوء مدیریت و بروز مشکلات محیط زیست
سوء مدیریت در عملکرد، عامل معضلات زیست محیطی دریاها است و باید علاوه بر توجه به این مهم بر مدیریت ساخت و سازها در سواحل و اقدامات جدیتر در عرصههای داخلی و بین المللی برای کاهش آسیبهای زیست محیطی دریاها توجه داشت.
انتهای پیام/