به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، احمد سیاحی یکشنبه در آیین افتتاحیه نخستین نمایشگاه مدیریت بحران، محیط زیست و صنعت پاک که با حضور مدیرملی کارگروه مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، تصریح کرد: منشاء بخشی از توفانهای گرد و خاک در خوزستان خشکسالی است اما بخش دیگر مربوط به اراضی روستائیانی است که به دلیل نبود آب برای کشاورزی زمینهای خود را ترک و به شهرها مهاجرت کردهاند.
وی افزود: در اهواز 450 هزار نفر حاشیه نشین ساکن هستند که این افراد به دلیل نبود رونق در محل زندگی خود به مرکز استان مهاجرت کردهاند.
سیاحی اضافه کرد: تالاب هورالعظیم که روزی منبع اقتصادی مهمی در استان بوده اکنون از بین رفته است.
وی افزود: خوزستان در اقتصاد نفتی کشور حرف اول را میزند و هر زمان که این استان رونق اقتصادی داشته در کشور نیز بازتاب داشته است با این حال خوزستان از نظر مشکلات محیط زیستی نیز رتبه نخست کشور را دارد.
سیاحی اضافه کرد: وقتی در یکی از استانهای کشور یک دریاچه خشک میشود اطلاعرسانی وسیع صورت میگیرد و عزم و اجماع بین المللی برای حل مشکل اتفاق میافتد و در استان دیگری به دلیل آلودگی یک رودخانه عزم جدی صورت میگیرد، ولی در خوزستان این توجه ملی به بحرانهای زیست محیطی وجود ندارد.
وی با اشاره به تالابهای در حال نابودی خوزستان اظهار کرد: تالابهای خوزستان بین المللی هستند و معاهدات بین المللی درباره آنها حاکم است و رسالت بین المللی ما حکم میکند از آنها حفاظت کنیم.
سیاحی تصریح کرد: خوزستان در گذشته با داشتن رودهای پرآب 33 درصد از سهم آبهای جاری کشور را به خود اختصاص میداد اما به دلیل دخل و تصرف در منابع آبی و عدم جامعنگری درباره آب و عدم اولویت بندی در کشور شاهد کمبود آب در رودخانههای پرآب استان هستیم.
وی اضافه کرد: متوسط دبی رودخانه کارون به عنوان پرآبترین رود کشور در گذشته 450 مترمکعب برثانیه بوده که اکنون به 170 مترمکعب بر ثانیه کاهش یافته است.
این مقام مسئول گفت: بر اساس مطالعاتی که 52 سال پیش توسط یک شرکت سوئدی انجام شده بود برای داشتن آب با شوری (EC) چهار هزار میکروموس در منطقه چوئبده آبادان باید حداقل دبی آب کارون در مقطع اهواز 230 مترمکعب بر ثانیه باشد اما میبینیم این مساله رعایت نشده است.
وی توفانهای گردوغبار را از مشکلات جدی خوزستان دانست و تصریح کرد: ورود پسابها و زهابهای کشاورزی به رودها و خلیج فارس مشکل ساز شده است.
معاون استاندار خوزستان همچنین از نبود جامعنگری در احداث صنایع بزرگ در کشور انتقاد کرد و افزود: صنایع فولاد و پتروشیمی باید در کنار دریای آزاد ساخته میشد.
وی وجود 130 کیلومتر سواحل در خوزستان را یادآور شد و تاکید کرد: حفظ و حراست از خلیج فارس وظیفه ملی و دینی ماست و این منابع طبیعی مربوط به نسلهای آینده است که باید حفاظت شود.
سیاحی با بیان این که خوزستان در چالشهای زیست محیطی رتبه نخست کشور است، تدوین بسته و طرح جامع برای رفع مشکلات زیست محیطی این استان را خواستار شد.
وی با اشاره به این که مشکلات رودها، تالابها و ساحل و ریزگردها مردم خوزستان را اذیت کرده است اظهار کرد: نمیتوانیم به مردم بگوییم این استان قطب اقتصادی و نفتی و درآمدی کشور است اما نمیتوانید در آن جا زندگی کنید.
به گفته وی، همیشه در دنیا بهترین مراکز جمعیتی مناطقی است که رونق اقتصادی دارند اما در این جا برخلاف این مساله است.
سیاحی در ادامه تاکید کرد: اهرمهای اجرایی سازمان محیط زیست باید قویتر شود و همانند دیگر کشورها از بالاترین قدرت اجرایی برخوردار شود.
وی با بیان این که حفاظت از محیط زیست برای ما اهمیت دارد، گفت: استانداری با ایجاد هیچ صنعتی بدون مجوز محیط زیست موافقت نکرده است.
نخستین نمایشگاه مدیریت بحران، محیط زیست و صنعت پاک امروز در نمایشگاه بین المللی گشایش یافت. این نمایشگاه 19 تا 23 مهر دایر است.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/