به گزارش خبرنگار
حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ وزیر امور خارجه آلمان طی حضورش در ایران ساعاتی پیش در موزه هنرهای معاصر با حضور علی مرادخانی معاون وزیر ارشاد و مجید ملانوروزی تفاهم نامه همکاری بین موزه هنرهای معاصر تهران با بنیاد فرهنگی پروس را از نمایشگاه «ذهنیت ملموس» امضا کردند.
در ابتدای این برنامه سفیر آلمان گفت: بسیار خوشحالیم که این تصمیم اتخاذ شد تا تفاهم نامه ای بین این دو کشور امضا شود که هدف آن برگزاری نمایش آثار مدرن ایرانی در برلین است.
مرادخانی در قسمت دیگر از این برنامه اظهار کرد: از تمام همکاری ها و این هماهنگی ها سپاسگذارم و امیدوارم این اتفاقات برای آینده همکاری هایی که در حوزه فرهنگ و هنر خواهیم داشت، موثر و متناسب باشد.
وی افزود: ما این اتفاقات را به فال نیک می گیریم و فکر می کنیم دریچه ای نو ایجاد شده است که هم هنر ایران و هم مجموعه ای که در اینجا است و دیده نشده برای افراد علاقه مند دنیا به نمایش گذاشته شود.
وی در پایان ضمن تشکر خاطر نشان کرد: آقای جنتی سلام رساندند ولی چون مطمئن نبودیم که شما تشریف می آورید دیگر ایشان را دعوت نکردیم ولی در برنامه های آتی ایشان هم حاضر شوند.
وزیر امور خارجه آلمان با اشاره به نشستی که با ظریف داشت؛عنوان کرد: نیازی به عذرخواهی و پوزش جهت عدم حضور آقای جنتی نبود چون در اصل ما مقصر بودیم که با تاخیر برنامه ها این اتفاق رخ دهد و البته خود این می تواند نشانه بدی نباشد که گفتگوی ما به درازا کشید و ما خواستیم از این فرصت استفاده کنیم تا هم گفتگو با همکارم و هم با رئیس جمهور را با توجه به بحرانی که در منطقه حاکم شده انجام بگیرد.
وی افزود: وقتی وارد موزه شدم و آثار اولیه را دیدم با توجه به فرمایشات معاون وزیر که در مورد دیپلماسی فرهنگی بود باید بگویم این دیپلماسی می تواند سهم بزرگی داشته باشد، وقتی به گنجینه قابل توجه موزه نگاه کردم این به ما نشان داد که خیلی از پیش داوری ها به ویژه قضاوت هایی که در مورد دین اسلام وجود دارد صحیح نیست و با توجه به اینکه کشوری مثل ایران به غنای بالایی از نظر فرهنگی دست یافته و مجموعه غنی از آثار مدرن اروپایی را دارد و این باعث خوشحالی ما است که این گنجینه اینجا وجود دارد.
وی اضافه کرد: من وقتی به پیشینه تاریخی زندگی سیاسی خود رجوع کردم و آثاری از هنرمند کریستی دیدم که نوعی دمکراسی را با آثار هنری اش در کشور ما نهادینه کرده بود فهمیدم که چه آثار ارزشمندی در اینجا وجود دارد که قرار است در معرض دید عموم قرار بگیرد و لازم به ذکر است این تفاهم نامه صرفا برای تبریک گفتن نیست بلکه فرصتی را ایجاد می کند تا آن چیزی که بین این دو کشور در راستای تفاهم فرهنگی وجود نداشته و دچار سکون شده بود دوباره رابطه بین ایران و آلمان را برقرار کند
پس از این صحبت ها ملانوروزی همراه با شاوتر - مدیر بنیاد فرهنگی پروس این تفاهم نامه را امضا کردند و در انتها وزیر امور خارجه آلمان و همراهانش از نمایشگاه ذهنیت ملموس بازدید کردند.
وی در پایان با اشاره به جزییات تفاهم نامه خاطر نشان کرد: ما به هر کشوری که می خواهیم سفر کنیم خوب خودمان را از گنجینه ها و آثاری که در آنجا وجود دارد مطلع می کنیم ولی به قول مثالی که می گوید شنیدن کی بود مانند دیدن ما می توانیم از آثار ارزشمندی که در موزه وجود دارد دفاع کنیم و این اتفاق خوبی است که سرآغازی برای ایجاد روابط فرهنگی و هنری بین ایران و آلمان می شود.
گفتنی است در این مراسم از طرف ایران کتابی با عنوان شاهکارهای نگارگری به فرانک والتر اشتاینمایر اعطا شد
انتهای پیام/