به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ صنعت و فناوری، دو کلید واژه حیاتی و موتور محرک اقتصاد جهان است.
پیشرفت فناوری در سالهای اخیر رشد شتابانی داشته و همه از این اتفاق خوشحالاند. امروزه به لطف فناوری می توانیم بیشتر کارهای روزمره خودمان را با ارتباط اینترنتی و یک دستگاه کامپیوتر انجام دهیم و از این دست اتفاقات فناورانه را در اطراف خود به وفور می بینیم.
ایرانیها هم علاقه شدیدی به استفاده از فناوریهای مدرن دارند و این نکته که هر ایرانی سالیانه بیش از 7 کیلوگرم زباله الکترونیکی تولید میکند، خود گویای این تعلق خاطر به تکنولوژی است! اما فناوری یک سکه دو رو است که متاسفانه بیشتر روی اول آن دیده می شود!
با وجود پیشرفتهایی که در تمامی عرصههای فناوری در جهان اتفاق افتاده، اما متاسفانه هنوز هم چارهای دایمی برای دریافت و بازیافت زبالههای الکترونیکی اندیشیده نشده است. اگرچه کشورهای توسعه یافته و صنعتی در این امر هوشمندانهتر عمل می کنند، اما عدم استفاده از قوانین مرتبط با پسماند الکترونیکی در کشورها به ویژه قاره آسیا باعث شده که از 42 میلیون تن زباله الکترونیکی تولید شده در سال گذشته میلادی در جهان، تنها بخشی از آن بازیافت و به چرخه صنعت راه یابند. مابقی زبالههای الکترونیکی هم به برخی از کشورهای قاره آفریقا حمل شده و در آنجا نگهداری می شوند.
طبق آمار معتبر ارائه شده، قاره اروپا بیشترین پسماند الکترونیکی را در سال 2014 تولید کرده و استرالیا، امریکا، آسیا و افریقا در رتبههای بعدی تولید پسماندهای الکترونیکی در جهان قرار دارند. مطابق با آمار ارائه شده توسط سازمان محیط زیست ایران، هر ایرانی در سال بیش از 7 کیلوگرم زباله الکترونیکی تولید می کند که لازم است تا علاوه بر فرهنگسازی، با ایجاد مراکز بازیافت پسماندهای الکترونیکی نسبت به کاهش این رقم و حفاظت از محیط زیست اقدام شود. پسماندهای الکترونیکی شامل بردها و مدارات الکترونیکی، لامپها، صفحههای نمایشگر (CRT یا LCD) و دستگاههای بزرگ و کوچک الکترونیکی است.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
منبع:سایت شبکه
انتهای پیام/