رئیس مرکز مدیریت بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۴۰ درصد ایرانیان ۱۵ تا ۶۴ سال تحرک کافی ندارند همچنین مردم استان فارس کم تحرک ترین و کهگیلویه و بویر احمد پر تحرک ترین هستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ،  احمد کوشا ،درباره اهمیت تحرک فیزیکی و ورزش در سلامت گفت: مطالعات موجود در وزارت بهداشت نشان می دهد که میزان تحرک و ورزش در بین ایرانیان سیر نزولی دارد و هر سال کم می شود.

وی گفت: در سال ۸۷ حدود ۳۸ درصد ایرانیان کم تحرک بودند،این میزان در سال ۸۸ به ۳۹ درصد و در سال ۹۰ به ۴۰ درصد رسید و بعد از آن نیز مطالعه جدیدی درباره میزان تحرک ایرانیان انجام نشده است.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: بر اساس این مطالعات مردم استان فارس با ۵۳.۴ درصد کم تحرکی، از همه استانهای کشور کم تحرک تر هستند و بعد از آن استان سیستان و بلوچستان با ۵۲.۵ درصد و بوشهر با ۵۰.۴ درصد کم تحرکی در رده های بعدی قرار دارند.

وی گفت: بیشترین میزان تحرک در بین ساکنان استان کهگیلویه و بویر احمد گزارش شده که میزان کم تحرکی در آن ۲۰.۴درصد است یعنی ۷۹.۶درصد افراد در این استان تحرک کافی دارند. بعد از آن نیز استان مازندران با ۲۲.۴ درصد و لرستان با ۲۷.۹ درصد کم تحرکی در رتبه های دوم و سوم از نظر فعالیت فیزیکی مناسب در کشور قرار دارند.

کوشا ادامه داد: به طور کلی ورزش و تحرک می تواند پیری را به تعویق بیندازند و سن بیولو‍‍ژیک انسان را پایین بیاورد اما اینکه ورزش چقدر و تا چه اندازه می تواند سن بیولوژیک انسان را کم کند هنوز مطالعه دقیقی در وزارت بهداشت نداریم.

وی ادامه داد: آنچه بر اساس مطالعات وزارت بهداشت می توانیم به آن استناد کنیم این است که ورزش و تحرک کافی می تواند از بیماریهای مهمی مثل بیماریهای مزمن قلبی-عروقی، تنفسی، سرطان، دیابت جلوگیری کند.


منبع: ایرنا


انتهای پیام/ 
برچسب ها: بلا ، بی تحرکی ، انسان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.