نشر چاپ کتاب برخی افراد را برعهده می‌گیرد هم اکنون ادبیات کشور ما پس رفت کرده است.

محمدتقی فکور زاده شاعر در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  درخصوص وضعیت ادبیات در یک ساله اخیر گفت: ادبیات کشورمان در یک ساله اخیر به دلیل آنکه مؤلف باید اکثر کتاب‌ها را بفروشد یا آن را به دوستان خود هدیه کند رشد چندانی نداشته است دراین میان هزینه‌های بالایی که ناشران به منظور چاپ کتاب خود می‌گیرند نیز دیده می‌شود.

وی افزود: برخی نور چشمی‌ها با وجود آنکه شعر کاملی ندارند کتاب خود را چاپ می‌کنند و نشر نیز چاپ آن را برعهده می‌گیرد هم اکنون ادبیات کشور ما پس رفت کرده است.

این شاعر با اشاره به اینکه بسیاری کتاب‌ها با نصف قیمت به فروش می‌رسد بیان کرد: هم اکنون خود شاعر و نویسنده فروش کتابش را برعهده می‌گیرد و وضعیت هم اکنون بسیار مصیبت بار است.

فکور زاده با اشاره به یکی از ویژگی‌های ادبیات امروز بیان کرد: هم اکنون یک ویژگی ادبیات کشورمان پیدا کرده و آن این است که افرادی به عنوان ادیب شناخته می‌شوند که درواقع ادیب نیستند و تنها کسی را شاعر می‌دانند که فرهیختگی و آگاهی از مبانی شعر و ارزشی که بایدبه شخصیت شاعر بدهند در شعر آنها وجود ندارد شعرهای شاعران امروز نیز از محتوا و جنبه‌های ادبی خالی است و در آن نمی‌توان مضمون‌های عرفانی فلسفی و علمی را مشاهده کرد. 

وی تصریح کرد: هیچ یک از ابعاد شعری از جمله تصویر سازی نوآوری و واژه پردازی در شعر افرادی که به عنوان شاعر شناخته شده‌اند وجود ندارد این شاعر به فرهنگ‌ها سری نمی‌زنند تابرابر نهاد واژه‌های عربی را در زبان فارسی پیدا کنند آنگاه واژه فارسی را در شعر خود به کار می‌برند به عنوان مثال این شاعران کلمه درد را که توسط عامه مردم برای موش به کار می‌روند وکاربرد آن در هنگام ذخیره سازی غذا توسط وی برای خانواده‌اش است را برای انسان استفاده می‌کنند در حالی که کلمه " آینده نگری " درباره انسان کاربرد دارد.

فکورزاده ادامه داد: نظر خوشی درباره ادبیات و نشر کتاب ندارم بعضی افراد واژه نامه فرهنگ زیرزمینی را ساخته‌اند بدین معنا که فرهنگ کشورمان را به سوی نابودی پیش می‌برند هم اکنون شعر را به خاطر ادبیات نمی‌سرایند و به مقام شاعری توجه نمی‌کنند در ادبیات امروز به شعر، شعور وعرش احترام گذاشته نمی‌شود به جای کلمه شعر می‌توان چکامه، چامه و سرایش استفاده کرد و از کلمه عربی " شعر" را به کار نبرد.

ذهن شاعر باید تا اندازه‌ای قدرتمند باشد که به تصویر پردازی بپردازد شاعران امروز گرته بردار و مقلد هستند و آنها را نمی‌توان به معنای واقعی شاعر محسوب کرد.

 
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید. 

انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.