وزیربهداشت گفت: هیئت‌های امنا جزو مترقی‌ترین قانون مصوبه مجلس شورای اسلامی است و باید از حالت اجرایی درآمده و قانونگذار شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر هاشمی وزیر بهداشت و درمان در نشست اولین گردهمایی کشوری روسای هیئت امنای دانشکده‌های علوم پزشکی عنوان کرد: هیئت‌های امنا جزو مترقی‌ترین عوامل مصوبه مجلس شورای اسلامی بوده که این اجازه را به مرکز دانشگاه‌ها داد تا عملکرد جداگانه داشته باشند.

وی افزود: از سال 1313 تدابیری برای تحقق این امر اندیشیده شد که همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی این برنامه متوقف شد و پس از آن افرادی مامور شدند که در امور دانشگاه ها نظارت کنند تا زمانی که قانون استقلال دانشگاه‌ها تصویب شود و بالاخره اختیارات ویژه‌ای به وزارت علوم و بهداشت داده شد که متفاوت از سایر دستگاه‌های دولت دیده شود اما به نظر می‌رسد همواره بر سر راه آنها سنگ اندازی می شود. سوال من این است که چرا 60 سال پیش این امر پذیرفتنی اما امروزه که علم و دانش و تجربه به مدد می‌آید، حاضر نیستیم بپذیریم که دانشکده‌ها متفاوت‌تر از سایر بخشها دیده شود.به اعتقاد من اختیارات دانشکده‌ها در گذشته بیشتر بود اما امروزه بر سر راه آنها سنگ‌اندازی می‌شود، در این دو سالی که من وزیر بهداشت بودم وضعیت استخدام پرستاران و سایر عوامل در وزارتخانه بهداشت مناسب نبود و ما در این دو سال نتوانستیم مجوز استخدام افراد متخصص در حوزه آموزش بهداشت بگیریم و تنها جایی که می‌تواند بدون رودربایستی در این زمینه عملکرد مناسب داشته باشد، مجلس است و ما تقاضا داریم که سایر همکاران در معاونت حقوقی و مجلس با ما همکاری کنند تا این استخدام و جایگزینی افراد متخصص بهتر صورت گیرد. 

وی عنوان کرد: کمترین موفقیت را در استفاده از ظرفیت‌های هیئت امنا در این مدت داشتیم و با اشاره به نزدیک بودن انتخابات مجلس باید عملکرد وزارت علوم و بهداشت در مجلس را در نظر داشته باشیم.

دکتر هاشمی ضمن ابراز تاسف از اینکه از هیئت امنا استفاده ابزاری می‌شود عنوان کرد: نقش هیئت امنا در بخش مقررات کشوری نادیده گرفته می شود و تصور من بر این است هیئت امنا در هیئت مدیره دانشگاه‌ها نقش مهمی دارند و باید وظایف آنها مشخص شود.  طبعا شورای عالی انقلاب اسلامی و وزارت بهداشت و درمان از این امر استقبال خواهند کرد. 

وی عنوان کرد: در آینده باید دانشگاه‌ها جدا از سایر وزارتخانه‌ها عمل کرده و استقلال کافی داشته باشند واین موضوع در تحقق طرح تحول سلامت نقش بسزایی دارد. 

وی در ادامه تاکید کرد: با توجه به اینکه تجربه وزارت علوم در زمینه آموزش عالی موفقیت چندانی نداشته باید تدابیری  اندیشید تا استعدادها و نخبگان را کشف کرده و از همه نظر آنها را مورد حمایت قرار دهیم و در این زمینه مصوبات مجلس را نیز در نظر داشته باشیم و این اهداف زمانی تحقق می‌یابد که دانشگاه‌ها مستقل شوند.  در عین حال رسیدن به این امر دشوار است و باید تمرکز زدایی از ستادها برداشته شود و خودباوری در دانشگاه ایجاد شود تا این امر تحقق یابد. 

وی در ادامه عنوان کرد: امروزه دبیرخانه‌ها بیشتر مجری بوده‌اند تا قانون گذار اما باید دبیرخانه‌ها بیشتر تقویت شوند و مصوبه‌های آنها اجرایی شود و من تقاضا می‌کنم افراد هیئت امنا این موضوع را جدی بگیرند. 

وی در پایان تاکید کرد: تا زمانی که وضعیت بیمه‌ها ، خدمات بهداشتی، طرح تحول سلامت در نظر گرفته نشده و به آنها رسیدگی نشود و همکاری‌های لازم در این زمینه صورت نگیرد، چالش‌های فراوانی در زمینه بهداشت و درمان ایجاد خواهد شد، بنابراین امیدواریم که مجلس محترم اختیاراتی را به وزارتخانه‌های علوم و بهداشت بدهد تا بتوانیم در این امر موفق باشیم و با همکاری مجلس و موسسات حقوقی از کمیسیون بهداشت و درمان بتوانیم برنامه ششم توسعه و بحث تامین منابع مالی را اجرایی کنیم و فرمایشات رهبر معظم انقلاب در این زمینه تحقق یابد. 


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.