به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وب دا؛ دکتر مجید حاجی فرجی رییس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها و در گفت و گو با خبرنگار وب دا؛ با اشاره به فعالیت های علمی و تحقیقاتی انستیو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور طی نیم قرن، گفت: طی چند سال اخیر این انستیتو وضعیت تغذیه ای و امنیت غذایی مردم را با هدف استخراج چالش ها و بیان راهکارها به فراخور زمان و مکان مورد بررسی قرار داده است.
وی یکی از ارکان اصلی سلامت جوامع را توجه به سلامت و امنیت غذا و تغذیه بیان کرد و افزود: یکی از اقدامات ارزنده انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی پایش غذا و تغذیه کشور می باشد که در این راستا وضعیت امنیت غذا و تغذیه ای مردم در همه استان ها پایش می شود.
دکتر حاجی فرجی افزود: در آماری که توسط انستیتو تحقیقات تغذیه ای هر 10 سال یکبار گرفته می شود، پایش غذایی همه استان ها مورد بررسی قرار گرفته که البته این امر کاری هزینه بر و سنگین است اما مبنای خوبی برای سیاستگذاری در حوزه غذا و تغذیه است.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با بیان این که پایش غذا و تغذیه در کشور توسط این انستیتو به صورت علمی انجام می شود، گفت: از آنجا که فعالیت و اقدامات ارگان های نظارتی مثل سازمان غذا و دارو، سازمان ملی استاندارد، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی بر روی غذا به صورت اجرایی است به همین علت این انستیتو با رویکرد علمی و تحقیقاتی مسائل لازم در بحث نظارت اجرایی را بررسی کرده تا نتایج حاصل از این تحقیقات در برنامه ریزی های نظارت و پایش اجرایی گنجانده شود.
دکتر حاجی فرجی افزود: در این راستا برنامه ملی مراقبت غذا و تغذیه دیده شد که در این راستا کمیته ای متشکل از نمایندگان سازمان های ذیربط تشکیل و و در کنار آن شبکه تحقیقات تغذیه ای راه اندازی شد.
وی با بیان این که در این کمیته حدود 14 سازمان و ارگان تحقیقاتی مرتبط با صنعت غذا و تغذیه کشور حضور دارند، افزود: این کمیته موجب عدم تکرار تحقیقات همشکل، صرفه جویی در هزینه و اطلاع رسانی دقیق و مدیریت بهتر می شود.
دکتر حاجی فرجی ابراز امیدواری کرد که این کمیته بتواند کمک موثری به سازمان های نظارتی در حوزه غذا و تغذیه و سیاستگذاران این حوزه داشته باشد.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در ادامه، با اشاره به شعار امسال سازمان جهانی بهداشت مبنی بر ایمنی غذا از مزرعه تا سفره، گفت: لازم است کشاورزان مورد حمایت های اجتماعی و اقتصادی قرار گیرند تا بتوانند در تولید محصولات کشاورزی سالم موفق باشند، چرا که استفاده از آب سالم، کود با کیفیت و استفاده از سموم مناسب دفع آفات محصولات کشاورزی در تولید محصولات کشاورزی سالم تاثیر دارد.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/