استاندار لرستان گفت: بر اساس برآورد صورت گرفته آزاد سازی حریم این اثر تاریخی لرستان نیازمند حدود ۴۰ میلیارد تومان اعتبار است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ بازوند با تاکید بر لزوم آزاد سازی حریم قلعه تاریخی فلک الافلاک در مرکز استان لرستان افزود: در این راستا با پیگیری های صورت گرفته مقرر شده که اعتبارات لازم برای آزاد سازی حریم این قلعه تاریخی به استان اختصاص یابد.

وی با اشاره به سفر اخیر رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به استان لرستان گفت: در این سفر آقای نوبخت قول مساعد را در رابطه با تامین اعتبارات مورد نیاز برای آزاد سازی حریم قلعه فلک الافلاک به استان دادند.

بازوند با بیان اینکه سپاه لرستان برای آزاد سازی حریم قلعه فلک الافلاک اعلام آمادگی لازم را کرده است گفت: در این راستا این نهاد پا پیش گذاشته و موافقت خود را در این زمینه اعلام کرده است.

وی با اشاره به تفاهم هایی که با سردار کشکولی فرمانده سپاه استان در این زمینه صورت گرفته گفت: سپاه لرستان، استانداری لرستان و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان بر این تفاهم ها پایبند هستند.

استاندار لرستان با تاکید بر اینکه آزاد سازی حریم قلعه فلک الافلاک نیازمند هزینه و اعتبار است افزود: بالاخره سپاه در اطراف قلعه پادگانی دارد که بیش از ۳۰ سال در این محل بوده و در آنجا امکانات وزیرساخت هایی ایجاد کرده و باید برای اختصاص محلی جدید با این نهاد همکاری لازم صورت گیرد.

وی با تاکید بر اینکه برای جابجایی سپاه از این محل باید مکانی در نظر گرفته شود گفت: این محل بنا است که ساخته شود و در این زمینه قرار است که ما ۴۰ میلیارد تومان به سپاه پرداخت کنیم.

استاندار لرستان با تاکید بر اینکه ما به طور حتم به دنبال تامین اعتبار این ۴۰ میلیارد تومان هستیم گفت: برای آزاد سازی حریم قلعه فلک الافلاک هم سپاه و هم افکار عمومی راضی هستند.

قلعه فلک الافلاک بر بلندای تپه ای باستانی و طبیعی در مرکز شهر خرم آباد واقع شده است و دارای هشت برج و دو حیاط مستطیل شکل بوده است.

زیبایی و معماری شگفت انگیز قلعه فلک الافلاک موجب شده که این قلعه تاریخی و باستانی لرستان از سوی بسیاری از کارشناسان به عنوان یکی از شاهکارهای مهندسی و معماری دنیا لقب گیرد.

از زمان برپایی بنادر عهد ساسانی تا دوره های متاخر الحاقاتی به آن اضافه شده است (به خصوص در دوره صفوی و قاجار) و این اثر همان دژمعروف شاپورخواست است که در تاریخ ذکر شده است.

این قلعه به لحاظ موقعیت استراتژیکی خود در قرن چهارم هجری قمری به عنوان مقر حکومت آل حسنویه و گنجور در زمان آل بویه در آمد و از قرن ششم هجری پس از ساخته شدن شهر جدید خرم آباد این قلعه نیز بنام خرم آباد معروف شد و احتمالا نام فلک الافلاک در دوره قاجار به آن اطلاق شده است.

از بدو شکل گیری، این بنای عظیم و دیدنی تا به حال کاربریهای سیاسی، نظامی، خزانه سلطنتی، مقر حکومتی، پادگان نظامی و زندان سیاسی داشته است و اکنون نیز به عنوان موزه باستان شناسی، مردم شناسی و آزمایشگاه مرمت اشیا و چایخانه سنتی از آن استفاده می شود.

این بنای کم نظیر مربوط به دوره ساسانی است و به شماره ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا  کلیک کنید. 

انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.