به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دکتر حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت در جمع خبرنگاران در حاشیه نشست مشترک بیماریهای عفونی در حاملگی و زنان در خصوص تحقیق و تفحص در طرح تجمیع بیمهها گفت: وزارت بهداشت به صورت رسمی از هر گونه تحقیق و تفحص برای تجمیع بیمهها استقبال میکند و به عنوان تنها وزارتخانهای که در 30 سال گذشته جلسات و کنفرانسهای نقد دو روزه در خصوص عملکرد خود گذاشتهاند و در سال آینده نیز آن را اجرایی خواهد نمود. ما اطمینان داریم که با تحقیق و تفحص نقاط مثبت عملکرد ما که موجب رضایت مردم و مسئولان و مقامات عالی نظام شده است روشن خواهد شد و اگر نقاط ضعفی هم باشد خوشحال میشویم که آنها را بشناسیم تا بتوانیم آنها را رفع نماییم.
وی افزود: همچنین امکان واثق داریم که با توجه به کسریها در طرح تحول سلامت و کمبود منابع موجود و دستاوردهای حاصله افراد، منصفانه بررسی کنند تا موجب شود که بودجه و منابع بیشتری به ما اختصاص پیدا کند و این مستلزم آن است که دوستان در اول کار نتایج را تعیین نکنند. چرا که افرادی که اعلام میکنند میخواهند تحقیق و تفحص کنند نتایج از پیش تعیین شده را اعلام میکنند. این افراد معتقدند که پول ها دور ریخته شده و این طرح راه به جایی نمیبرد و دو سال است که این طرح را غیر علمی اعلام کردند و توهینهایی در این باره به وزیر بهداشت داشتند که اگر با این دید به تحقیق و تفحص ادامه دهند نتیجهای به دست نخواهد آمد.
وی در ادامه گفت: مجلس بزرگترین حامی ما در این طرح بوده است بنابراین به این روشها اجازه انجام نخواهد داد. ولی اگر منصفانه تفحص صورت گیرد ما نهایت همکاری را با آنها خواهیم داشت.
سازمان بیمه خدمات درمانی با مشکلات مستمری بگیران و نقدینگی دست و پنجه نرم میکند.
حریرچی در خصوص مقدار واریزی بیمهها عنوان کرد: چون نظام بیمه از مرکز تا استانها و جمعآوری آنها زمانگیر و پیچیده است نمیتوان میزان واریزی را به طور دقیق اعلام کنیم. در حال حاضر بدهی بیمهها بالغ بر 7 هزار میلیارد تومان است که هنوز رسیدگی نشده است و سازمان بیمه خدمات درمانی به دلیل مشکلات مستمری بگیران و نقدینگی علی رغم پیشبینی بودجه نتوانسته سهم درمان را بپردازد مبلغی که از بیمه دریافت میشود تفننی، جزیی و تکمیلی نیست بلکه بخشی از حقوق پرسنل، پزشکان، پیراپزشکان، تهیه دارو و غیره است که امیدواریم اقدامی در این خصوص صورت گیرد.
وی در خصوص یادداشت توکلی درباره بیمه ها که زیر نظر رفاه یا بهداشت قرار دارد، تاکید کرد: ما به صورت خودجوش، از طریق روسای دانشگاهها و کارشناسان خبره پاسخ منصفانه و روشنگرانه دادهایم موضوع تجمیع بیمهها و اینکه یک خریدار واحد پر قدرت بیمهای با اختیار سیاستگذاری به وجود آید در ادبیات علمی سیاستگذاری سلامت و بیمه به قدری بدیهی است که تصور آن موجب تصدیق میشود. ما تقاضا داریم که اقتصاد دانان در اقتصاد، کارکنان حوزه سلامت در حوزه سلامت، و بیمهایها در حوزه بیمه نظر بدهد.
وی افزود: وقتی 5 نفر اظهار نظر کنند نمیتوان گفت که آنها اقتصاد دانان معروف کشور هستند چرا که خیلی از اقتصاد دانان معروفتر، معتبرتر، و با تعداد بیشتر در بدنه دولت و خارج از آن از طرح تجمیع بیمهها حمایت میکنند.
وی تاکید کرد: در مورد سیاستهای سلامت دو مقطع زمانی وجود دارد یکی قبل از ابلاغ سیاستهای کلی طرح سلامت و یکی بعد از آن حدود 4 سال در مجمع تشخیص مصلحت نظام تدوین سیاستهای کلی زمان برد و سیاستهای کلی با توجه به اختلاف نظرهای متعددی که وجود داشت تصویب شد از این به بعد اقدامات حوزه سلامت و بیمه درمانی بر مبنای سیاستهای ابلاغی است سیاستهای ابلاغی کاملا مشخص گفته است که اداره منابع سلامت از طریق نظام بیمهای و با محوریت وزارت بهداشت و درمان است.
وی در ادامه گفت: در بند 6 و 9 سیاستهای کلی با صراحت بیان شده که تعیین بستهای که بیمه میخواهد خریداری کند باید توسط وزارت بهداشت انتخاب و نظارت شود و بعد از رسیدن به یک نظر واحد آن را محور کار خود قرار میدهیم ما از دوستانی که جدیدا وارد موضوع شدهاند تقاضا داریم که ادبیات ملی روز دنیا و تعریف شده را تعقیب کنند و بعد اظهار نظر کنند.
وی در خصوص بودجه سلامت در سال 95 بیان کرد: با توجه به تحریمهای ناجوانمردانه و قیمت نفت؛ دولت دچار محدودیتهایی است و ما سناریوهای متعددی را آماده کردهایم تا هم در شرایط فعلی و هم در شرایط پسا تحریم بتوانیم حداکثر استفاده را برای خدمت رسانی به مردم داشته باشیم.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام /