بیست و یکمین جلسه دادگاه رسيدگی به پرونده متهمان نفتی در شعبه 15 دادگاه انقلاب دقايقی پيش پایان یافت.

بیست و یکمین جلسه دادگاه متهمان نفتی آغاز شدبه گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیست ویکمین جلسه دادگاه رسيدگی به پرونده متهمان نفتی در شعبه 15 دادگاه انقلاب به رياست قاضی صلواتی دقايقی پيش آغاز شد.

بنابراین گزارش، درجلسه روز گذشته دادگاه که با حضور هر سه متهم پرونده برگزار شد،متهم ردیف دوم پرونده (م.ش) به قرائت ادامه دفاعیات خود پرداخت و به سوالاتی در رابطه با نحوه همکاری وفروش نفت به شرکت نفتی فال پاسخ داد.

گفتنی است؛ جلسه امروز دادگاه نیز به ادامه دفاعیات متهم ردیف دوم پرونده اختصاص دارد.

*مشروح دادگاه

خبرگزاری تسنیم منتشر کرد: ح- ف- ه در بیست و یکمین جلسه متهمان پرونده نفتی که در شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی که به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد، در دفاع خود اظهار کرد: متاسفانه در کیفرخواست نکته‌ها و کلمات به منظور بی‌آبرو کردن دیگران به هم وصل و فقط نکات منفی دیده شده و این دور از انصاف است.

وی اضافه کرد: در صفحه 34 کیفرخواست آمده که پذیرش ادعا در نزد مراجع قضایی باید مستند به سند باشد و پذیرفتن هر ادعایی از جانب مراجع قضایی بدون سند غیرقانونی و غیرعقلایی است اما همین نکته از سوی مقام تحقیق رعایت نشده است و بارها در جملات مختلف به این نکته اشاره شده که من زنجانی را به نفت، شرکت فال، شبکه بانکی کشور و سایر کشورها معرفی کرده‌ام بدون اینکه سندی وجود داشته باشد. 

متهم ردیف سوم پرونده نفتی ادامه داد: متاسفانه در هیچ جای کیفرخواست سندی ارائه نکردند بلکه کلی‌گویی شده و سعی کردند در هر 10 صفحه به موضوع معرفی زنجانی توسط من به نفت و شبکه بانکی کشور اشاره شود تا ادعای تشکیل شبکه از سوی مخاطب فراموش نشود. 

وی با بیان اینکه هیچ سند و مدرکی مبنی بر نقش من در معرفی زنجانی به نفت وجود ندارد، گفت: حتی اگر فرض به محال ادعای کیفرخواست را درست بدانیم اگر منفعتی برای فرد وجود نداشته باشد و اگر دخالت در قراردادها و خرید و فروش موجود نباشد، جرم کسی که معرفی را انجام داده چیست؟ 

ح-ف- ه افزود: در کیفرخواست بحث جعل و استفاده از سند مجعول را ذکر کردند اما هیچ سندی ارائه نشده که نشان بدهد حتی یک نقطه را جعل کرده‌ام. 

متهم ردیف سوم پرونده نفتی در ادامه اظهارات خود گفت: بارها در کیفرخواست اعلام شده که تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز در تمامی موارد شخص خود زنجانی بوده و هیچ کس دخالتی نداشته است و در این رابطه به اعترافات زنجانی اشاره شده است اما دادسرا اظهارات و یقین خود را در این موضوع را زیر پا گذاشته و طور دیگری عمل کرده است.

وی ادامه داد: من در سال 87 در شرکت غدیر با معرفی یکی از افراد با زنجانی آشنا شدم. شرکت غدیر بیش از 150 شرکت تحت پوشش دارد. اگر صرف معرفی جرم باشد می‌توان نتیجه گرفت که کل جامعه مجرم است. 

متهم ردیف سوم پرونده نفتی اضافه کرد: بعد از خروج از هیئت مدیره شرکت غدیر به درخواست سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح در یکی از شرکت‌ها به عنوان عضو هیئت مدیره مشغول شدم و اینکه گفته می‌شود بعد از منفک شدن از شرکت غدیر به مجموعه زنجانی رفتم دروغی بیش نیست.

وی اضافه کرد: یکی از رنج‌آورترین اتهامات این است که ادعا شده عالمانه و عامدانه علیه نظام اقدام کردم. در حالی که قریب به 30 سال در یکی از استراتژیست‌ترین سازمان‌های وفادار به نظام کار کردم و 4 سال در جبهه‌ها فرمانده گردان‌های عملیاتی بودم. 

متهم ردیف سوم پرونده نفتی اضافه کرد: موارد ادعا شده در خصوص معرفی، حمایت، هدایت و معرفی زنجانی به بانک‌ها، شرکت‌ها، نهادها و شبکه بانکی سایر کشورها به غیر از مواردی که ذکر می‌کنم، دروغ و کذب است. 

وی با بیان اینکه زنجانی را به آقای ش مدیرعامل وقت بانک مسکن و آقای م - ش در سال 88 شرکت بهدیس، سازمان حج و زیارت، هواپیمایی جمهوری اسلامی و وزارت اطلاعات در سال 89 معرفی کرده است، گفت: علی‌رغم ادعاهای زیادی که در کیفرخواست مطرح شده هیچ جا نتوانستند مستندی ارائه کنند. 

ح-ف-ه در ادامه دفاعیات خود اظهار کرد: بارها در کیفرخواست آمده که من زنجانی را به نهادها، سازمان‌ها و شرکت‌ها معرفی کردم. در صورتی که هیچ سندی در این رابطه وجود ندارد. 

متهم ردیف سوم پرونده نفتی به موضوع معرفی زنجانی به وزارت اطلاعات اشاره کرد و گفت: بعد از اینکه سیستم آیبان تو آیبان نسبتا رشد کرد احساس کردم باید نظارت بالاتری روی آن باشد به همین خاطر با دوستانم در وزارت اطلاعات تماس گرفتم و جلسه‌ای با مدیران ارشد وزارت اطلاعات برگزار شد. 

ح-ف- ه افزود: در آن جلسه بابک زنجانی توانایی‌های خود را تشریح کرد و قرار شد موضوع مورد بررسی قرار گیرد. بعد از اینکه بررسی‌ها را انجام دادند، خودشان با بابک زنجانی تماس گرفتند و از آنجا به بعد دیگر من برای زنجانی غریبه شده بودم. 

وی ادامه داد: با یکی از مدیران ارشد وزارت اطلاعات بررسی‌هایی انجام دادیم مبنی بر اینکه چطور روش‌های ایران برای جابه‌جایی ارز و دور زدن تحریم‌ها توسط آمریکا کشف می‌شود. متوجه شدیم چندین شرکت آمریکایی، ایرانیان زیادی را جذب کرده و با دادن فرم‌هایی به آنها از آنها خواسته بودند روش‌های جابه‌جایی ارز  توسط ایران را اعلام کنند. 

متهم ردیف سوم پرونده نفتی گفت: تا آن زمان این شرکت‌ها بیش از هزاران نفر را شناسایی کرده بودند و برخی از آنها بدون اینکه اطلاع داشته باشند برای کجا کار می‌کنند با این شرکت‌ها کار می‌کردند و 70 یا 75 روش ایرانیان را شناسایی کرده بودند. 

وی افزود: آیا معرفی بابک زنجانی به وزارت اطلاعات برای کنترل بیشتر اخلال در نظام اقتصادی است؟ آیا اینگونه نگاه، کارکردن علیه نظام است؟ 

ح- ف- ه در ادامه قرائت دفاعیات خود در بیست و یکمین جلسه محاکمه متهمان پرونده نفتی به نحوه معرفی زنجانی به آقای ش مدیرعامل بانک مسکن اشاره کرد و گفت: در سال 88 همراه آقای ش که بعدها مدیرعامل بانک مسکن شد در یک شرکت مشغول بودیم. 

وی اضافه کرد: پس از آن من با زنجانی آشنا شدم و براساس گفته آقای ش که پس از انتصاب به عنوان مدیرعامل بانک مسکن گفته بود افراد فعال اقتصادی را به من معرفی کن، زنجانی را پیش وی بردم و گفتم او یک فعال اقتصادی است. 

متهم ردیف سوم پرونده نفتی ادامه داد: جلسه من با آقای ش که برای تبریک سمت مدیرعاملی پیش او رفته بودیم، فقط 20 دقیقه طول کشید و در این جلسه نه چیزی بین ما ردوبدل شد و نه تفاهمنامه‌ای انعقاد شد. 

وی ادامه داد: در کیفرخواست ادعا شده من از نفوذ خود استفاده کرده و زنجانی را به بانک مسکن معرفی کردم و فساد از همانجا شروع شده است در حالی که در آن زمان اصلا بحث ارز و مسئله نفت مطرح نبود. 

ح- ف- ه ادامه داد:‌ آیا بابت این اقدام و معرفی بابک زنجانی به بانک مسکن منافعی برای منظور شده یا پرداختی صورت گرفته است؟ آیا در هیئت مدیره آنها حضور داشتم و آنها را وادار کردم که وام یا ارز به زنجانی بدهند؟ آیا بابت این معرفی در بانک مسکن حساب باز کرده‌ام؟ من حتی در آن بانک حساب هم ندارم. 

متهم ردیف سوم پرونده نفتی گفت: به غیر از آقای ش دیگر با چه کسی مراوده و مذاکره کرده‌ام؟ آقای زنجانی قبل از معرفی من با بانک مسکن ارتباط داشت و فقط به دلیل تغییرات مدیریتی می‌خواست آشنایی حاصل شود و اگر من معرفی نمی‌کردم خود به خود آشنایی حاصل می‌شود. اگر اینگونه معرفی جرم است بنابراین از نگاه بازپرس همه افراد جامعه مجرم خواهند بود. 

وی ادامه داد: در فضای اقتصادی و اجتماعی کشور روزانه میلیاردها نفر به هم معرفی می‌شوند آیا همه اینها متهم هستند؟ آیا برای معرفی با نیت خیر در زمانی که همه قصد خدمت به نظام را دارند باید حکم مجرمیت صادر کرد. 

متهم ردیف سوم پرونده نفتی ادامه داد: آقای م - ش به دلیل باز بودن فایل‌هایش و برخی مسائل خانوادگی نمی‌تواند خیلی از حرف‌ها را بزند اما نفوذی که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز از آن یاد کردند از همین جنس است که به دست خودی افرادی که به نظام خدمت می‌کنند از صحنه خارج شوند.

ح-ف-ه افزود: من کسی نبودم و هویتی نداشتم ولی به نیت دشمن تا جایی که می‌توانستم آگاه بودم به طوری که روزی از وزارت خارجه با من تماس گرفته شد و از من خواستند به آنجا بروم. 

وی افزود: پس از حضور در وزارت خارجه و وقتی علت احضارم را پرسیدم، گفتند براساس اقداماتی که انجام داده‌ای در لیست دستوری‌های آمریکا قرار گرفته‌ای بنابراین تاکید می‌شود به خارج سفر نکنید.

متهم ردیف سوم پرونده نفتی ادامه داد:‌به آنها گفتم اگر موضوع تحریم است چرا در لیست اعلام نکردند که پاسخ دادند شیوه‌هایشان متفاوت است و برخی تحریم و برخی دیگر را دستگیر می‌کنند.

ح-ف-ه افزود: من که مستقیم کار نمی‌کردم مورد توجه واقع شده بودم چه برسد به افرادی که به صورت مستقیم در دور زدن تحریم‌ها به نظام کمک می‌کردند. 

وی اضافه کرد: روزی که برای تمدید قرار بازداشت به خدمت قاضی مقیسه آمدیم به ما گفتند مگر شما به خدا اعتقاد ندارید و چرا از لطف خدا غافل می‌شوید. اگر در خارج از کشور دستگیر و در آنجا گرفتار می‌شدید هیچ کس نمی‌توانست به شما کمک کند. از آنجا بود که به خودم آمدم و موضوع را به گونه‌ای دیگر دیدم.

ح-ف-ه در ادامه دفاعیات خود به نحوه معرفی زنجانی به شرکت بهدیس اشاره کرد و گفت: شرکت بهدیس متعلق به گروهی است که برای یکسری از شرکت‌ها خدماتی را انجام می‌دهد. 

وی ادامه داد: این شرکت اقدام به واردات برخی کالاها از جمله جو و گندم کرده بود و برای تحویل ارز مورد نیاز به مشکل خرده بود.

متهم ردیف سوم پرونده نفتی اضافه کرد: سال 90 پیش من آمدند و گفتند زنجانی را به ما معرفی کن تا شاید بتواند کاری انجام دهد. این کار را انجام دادم و قراردادی بین طرفین امضا شد و من در جابه‌جایی‌ها دخالتی نداشتم.

وی ادامه داد: قرار بود ظرف مدت 75 روز شرکت بهدیس مطالبات زنجانی را پرداخت کند اما در آن ایام با مشکل واریز وجه از سوی بانک مرکزی مواجه شد و بانک مرکزی به تعهدات خود عمل نمی‌کرد.

ح-ف- ه افزود: چند ماه گذشت تا اینکه زنجانی تماس گرفت و گفت سرش شلوغ است و از من خواست امورات مربوط به دریافت مطالبات را پیگیری کند. شرکت بهدیس را تحت فشار قرار دادم و ظرف مدت 11 ماه یک سوم از تعهدات معادل یک میلیارد و 800 میلیون تومان دریافت کردم و در زمان بازداشت پرداخت شد.

متهم ردیف سوم پرونده نفتی گفت: در این ماجرا منافعی برای من وجود نداشت و بعید می‌دانم در این معامله بتوانم اخلال در نظام اقتصادی کشور پیدا کرد. 

وی گفت: متاسفانه در کیفرخواست سعی شده القا شود که من با نفوذ خود زنجانی را به بانک‌ها و بانک مرکزی معرفی کردم در صورتیکه ورود آقای زنجانی به بانک‌ها توسط من و نفوذ من صورت نپذیرفته است. 

متهم ردیف سوم پرونده نفتی گفت: به غیر از آقای ش در بانک مسکن، بقیه موارد دروغ محض و کذب است و مسئولان بانک مرکزی و سایر بانک‌ها را نه می‌شناسم و نه رابطه‌ای با آنها داشتم تا بتوانم نفوذی انجام دهم.

وی به ادعای کیفرخواست مبنی بر معرفی زنجانی به بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: اگر آقایان مستندی پیدا می‌کردند به طور قطع هزاران بار آن را اعلام می‌کردند در حالیکه من نه مدیران بانک مرکزی و نه رئیس آن را نمی‌شناسم و آشنایی با آنها ندارم. 

متهم ردیف سوم پرونده نفتی افزود: زنجانی موقعی با بانک مرکزی آشنا شد که توسط بانک‌های دیگر به اندازه کافی شناخته شده بود و بانک مرکزی خود به خود از طریق بانک ملت که شریک زنجانی بود وی را شناخت. یک مصداق بیاورند که من زنجانی را به بانک مرکزی معرفی کرده باشم. 

ح-ف-ه گفت: در جایی از کیفرخواست ذکر شده که زمان امضای مصوبه توسط 3 وزیر و رئیس بانک مرکزی من در جلسه حضور داشتم. در حالی که این مسئله صحت ندارد و تنها می‌خواهند نشان دهند وزرا و رئیس بانک مرکزی تحت نفوذ من بودند. 

وی گفت: نه زنجانی و نه من در زمان امضای مصوبه وارد جلسه نشدیم و فقط پشت در بودیم و به غیر از ما 60 نفر دیگر نیز پشت در منتظر بودند زیرا این جلسه فقط مختص زنجانی نبود بلکه مربوط به سیاست‌های اقتصادی کشور بود. 

متهم ردیف سوم پرونده نفتی ادامه داد: در این تصمیم وزرا نه دخالت داشتم و نه ارتباطی گرفتم و نه نفوذی بر روی وزرا و رئیس بانک مرکزی داشتم و حتی نمی‌دانستم چه تصمیمی می‌خواهند بگیرند و اولین بار بود که آنها را حضوری می‌دیدم.

 متهم ردیف سوم پرونده نفتی در ادامه دفاعیات خود به ماجرای معرفی زنجانی به هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: بعد از اینکه زنجانی به اطلاعات معرفی شد و قبل از ارتباط مستقیم با آنها طی یک تماسی اعلام شد که هواپیمایی جمهوری اسلامی برای پرداخت هزینه بنزین در اروپا مشکل دارد و اینکه آیا بابک زنجانی می‌تواند کمک کند یا خیر که به آنها گفتم احتمال دارد زنجانی بتواند کمکی انجام دهد. 

ح- ف- ه ادامه داد: موضوع را به بابک زنجانی گفتم و ساعت 10 شب همان روز در دفتر هواپیمایی جمهوری اسلامی جلسه‌ای برگزار شد و مسئولان هواپیمایی اعلام کردند که کشورهای اروپایی خدمات نمی‌دهند و ما توانسته‌ایم برای سوختگیری در سایر کشورها فرودگاه‌هایی را شناسایی کنیم اما با مشکل نقل و انتقال پول مواجه هستیم.

وی ادامه داد: در آن جلسه عنوان شد از طریق خلبان‌ها و در داخل چمدان پول برای سوخت‌گیری و دادن به فرودگاه‌ها برده می‌شود اما قبول نمی‌کنند و می‌گویند باید به حساب‌شان واریز شود و در غیر این صورت خدمات نمی‌دهند. 

متهم ردیف سوم پرونده نفتی ادامه داد: مسئولان هواپیمایی اعلام کردند که در خارج از کشور پول دارند اما مشکل انتقال وجود دارد. زنجانی در آن جلسه برای پرداخت وجوه اعلام آمادگی کرد و فردای آن روز تقریبا همه آنهایی که در جلسه حضور داشتند به دفتر زنجانی آمدند. 

ح-ف- ه ادامه داد: زنجانی از دفتر تهران و در کمتر از یک ساعت وجوه را به حساب‌ها واریز کرد و موجب خوشحالی و تعجب مسئولان هواپیمایی جمهوری اسلامی شد و آنها بارها اظهار کردند بانک مرکزی و بانک‌های داخلی توانایی چنین کاری را ندارند. 

وی افزود: اگر این معرفی‌ها جرم است پس همه دست‌اندرکاران مجرم هستند در حالی که این کار منافعی برای من نداشت و حتی چون مسئولان هواپیمایی جمهوری اسلامی مطالبات خود را سر وقت به زنجانی نداده بودند پس از مدتی زنجانی به من زنگ زد و گفت نتیجه خدمات به دوستان شما این است؟ و بابت این مسئله مرا سرزنش می‌کرد. 

متهم ردیف سوم پرونده نفتی افزود: معرفی زنجانی به وزارت اطلاعات منفعتی برای این وزارتخانه نداشت جز اینکه بخشی از مشکلات نظام را حل کند. 

وی در ادامه به موضوع معرفی زنجانی به سازمان حج و زیارت اشاره کرد و گفت: در شورای عالی امنیت ملی مشکلات سازمان حج و زیارت برای انتقال ارز به عربستان مطرح شد، به من گفتند فکر می‌کنی زنجانی بتواند کمک کند یا خیر، که پاسخ دادم شاید بتواند کمکی انجام دهد و در نهایت زنجانی را به سازمان حج و زیارت معرفی کردم. 

متهم ردیف سوم پرونده نفتی ادامه داد:  از طریق شورای عالی امنیت ملی زنجانی را به سازمان حج و زیارت معرفی کردم و متوجه شدیم این سازمان برای انتقال ارز به عربستان به منظور پرداخت هزینه حجاج با مشکلات بسیاری مواجه هست. به طوری که حتی در ساک‌های هر زائر 2 هزار دلار می‌گذاشتند و بعد از ورود به عربستان دریافت می‌کردند یا اینکه به یکسری چترباز دلارها را می‌دادند تا از راه‌های مختلف به عربستان ببرند. حتی توسط سفارت و همراه بارها ارز‌ها را به عربستان می‌بردند.

ح-ف- ه ادامه داد: جلسه‌ای با مدیران ارشد سازمان حج و زیارت برگزار شد  که در آن جلسه زنجانی اعلام کرد پول‌ها را نمی‌تواند به حساب سازمان حج و یا بعثه واریز کند اما می‌تواند واریز‌ها را به حساب مشتریان سازمان حج انجام دهد.

وی اضافه کرد: در آن جلسه زنجانی نرخ خدمات را 7 در هزار بیان کرد که موجب تعجب مسئولان سازمان حج و زیارت شد و آنها گفتند کمتر از 4 یا 5 درصد کارمزد نتوانستند پیدا کنند. مسئولان حج و زیارت اعلام کردند چون ممکن است ذیحسابی ایراد بگیرد ما به شما یک درصد می‌دهیم. 

متهم ردیف سوم پرونده نفتی ادامه داد:‌ موعد تمتع فرا رسید و هواپیمایی عربستان تقاضا کرد پول خود را به دلار و در یک بانک آمریکایی دریافت کند. مبلغی که باید واریز می‌شد 200 یا 300 میلیون دلار و طی 4 قسط بود. اشاره شد که عربستان برای آزار ایران چنین کاری کرده است زیرا تا پیش از این پرداخت‌ها به صورت یورو و در کشورهای دیگر انجام می‌شد اما آنها می‌خواهند از کانال‌های سازمان حج مطلع شوند.

وی افزود: در آن سال به همراه همسرم که پیشتر در سال 83 ثبت‌نام کرده بودیم عازم حج بودیم و این عزیمت نیز امتیازی نبود که از طرف سازمان حج و زیارت داده شده باشد. مسئولان حج از من خواستند دیرتر بروم تا کارها حل شود. همسرم به اتفاق اقوام عازم سرزمین وحی شدند و زنجانی طی 20 روز اقدامات را انجام داد. 

ح-ف- ه گفت: وقتی به عربستان رفتم 10 میلیون دلار برای پرداخت به یکی از شرکت‌ها باقی مانده بود و چادرهای ایران را تحویل نمی‌دادند. به زنجانی زنگ زدم که او پاسخ داد 6 بار اقدام کرده اما مرتب ریجکت می‌شود. زنجانی به من گفت راهی برای پرداخت پیدا کرده به شرطی اینکه به محض دریافت سوئیفت‌ها، اعلام نشود تا رد پرداخت را پاک کند. 

متهم ردیف سوم پرونده نفتی ادامه داد: در عملیات اجرایی این مسائل من دخالت نداشتم و منافعی از این مسائل به من تعلق نگرفت. آیا این اقدام اخلال در نظام اقتصادی کشور است. 

بیست‌ویکمین جلسه دادگاه متهمان پرونده نفتی،دقایقی قبل به پایان رسید.

طبق اعلام دادگاه و بنا به تقاضای متهمان ردیف اول و دوم پرونده و همچنین به استناد ماده 352 قانون آیین دادرسی کیفری جلسه بعدی محاکمه متهمان پرونده نفتی که روز یکشنبه هفته آینده برگزار می‌شود غیرعلنی خواهد بود.


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پيام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۱ ۱۸ آذر ۱۳۹۴
پس ب -ز قیافیش این شکلی ها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۰ ۱۸ آذر ۱۳۹۴
یک نفر ادم ابروداربه بانک دویست بدهکارمش بانکهابیجادمیکنند ولی چه جوری این بشرملیاردی خورده حتااسمش دور ست نمیگن حتمآ مال پدرش بود...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۸ ۱۸ آذر ۱۳۹۴
نمیدانم آخر این پرونده چه خواهد شد وهیچ قضاوتی ندارم اما یک نکته برایم مهم است ، هرچه در دفاعیات متهم ردیف یک دقت کرده ام حتی سرسوزنی در گفته هایش احساس شرمندگی و یا پشیمانی ندیده ام ،
حتی اگر حق کاملا با ایشان باشد لاقل احساس تاسف کند که در این شرایط کشور ، وقت دستگاه قضائی مدت مدیدیست درگیر مسئله ایشان شده است ، اصلا و ابدا

امیدوارم ایشان با سربلندی از این دادگاه بیرون بیاید ، ولی اگر خدای ناکرده اینطور نشود علاوه بر فسادهای مالی و ازبین بردن بیت المال مسلمین و ....

باید جوابگوی وقت سیستم قضائی کشور و وقتی که از مردم تلف نموده هم به خداوند پاسخگو باشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۲ ۱۸ آذر ۱۳۹۴
برادر عزیز نمی شود به همین راحتی قضاوت کرد
به هرحال تاجر بوده وکلی پول داشته خودش هم گفته که بالاخره تو اینهمه تجارت نمی شه یه جایی اشکالاتی پیش نیاد
بالاخره خدا جای حق است امید که حق به حقدار برسه
بنده مدافع ایشان نیستم ولی نباید به صرف راحت بودن در صحبت کردن گفت که مردم سرکارن و وقت و بیت المال هدر می ره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۴ ۱۸ آذر ۱۳۹۴
دیگه سریال شد
آخرین اخبار