معاون امور تعاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت:دولت بزرگ و تصدی گر نمی توانند كارآمد باشد به همین جهت كوچك سازی دولت در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ حمید كلانتری معاون امور تعاون وزیر تعاون ، كار و رفاه اجتماعی در نشست خبری كه امروز (یكشنبه) برگزار شد با اشاره به اینكه موضوع تعاون باید فعالیت بیشتری به ویژه در شرایط پسا تحریم داشته باشد ، اظهار داشت: شرایط فعلی كشور با مشكلات متعددی ناشی از اشتغال ، ركود، پایین بودن سطح درآمد و بهره وری روبه رو است.

وی گفت:در راستای اجرائی شدن برجام در تاریخ ١٥ دی ماه سال ٩٤ این وزارت خانه با ایجاد آمادگی های لازم در نظر دارد دو محور اصلی مد نظر را عملیاتی سازد.

معاون امور تعاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی در خصوص این دو محور افزود: محور ابتدایی به منظور گسترش و افزایش توان صادراتی ،بهبود فضای كسب و كار و همچنین محور دوم بحث اقتصاد مقاومتی است .

وی با بیان این كه تعاونی ها كمترین وابستگی به انرژی را دارند ،بیان كرد: در ساختار تعاونی ها رشد و رونق سرمایه گذاری با اشتراك گذاشتن آوردهای افراد ایجاد می شود.

*دولت بزرگ ، مجری و تصدی گری دولت كارآمدی نیست

معاون امور تعاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی با توجه به این كه تعاون یك بخش از سه بخش اقتصادی كشور است، اظهار داشت:هیچ وقت دولت بزرگ، مجری و تصدی گری دولت كارآمدی نیست به همین منظور دولت باید ظرفیت زیرساخت ها را ایجاد كند تا تعاونی ها و بخش خصوصی عملكردموفقی داشته باشد.

كلانتری گفت:در برنامه ششم توسعه كوچك سازی دولت پیش بینی شده است كه به همین منظور سهم دولت از مطالبات اجتماعی كاهش و سهم دو بخش دیگر افزایش پیدا می كند.

وی با اشاره به انتخابات ادامه داد: تعاونی ها در انتخاب آزادانه مردم نقش بسرایی دارند كه بر این اساس می توانند موجب توسعه دموكراسی شوند زیرا در صورتی كه اقتصاد به سمت دولتی شدن برود به خودی خود نوعی جهت گیری ایجاد می شود و این درحالی است كه اگر تعاونی ها در این امر وارد شوند چنین شرایطی به وجود نمی آید.

معاون امور تعاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی تصریح كرد: در حاضر بالغ بر یازده میلیون نفر عضو تعاونی ها در كشور وجود دارد كه همین تعداد سبب می شود خود تعاونی ها قدرت و مناصبی كه مرتبط با انتخابات است ،توزیع كنند.

*موضوع تعاون باید مورد بازنگری قرار گیرد

كلانتری در ادامه با اشاره به اینكه تعاون باید مورد بازنگری قرار گیرد، گفت:سازمان بین المللی تعاون در سال ٢٠١٢ با این شعار كه تعاونی ها دنیای بهتری می سازند در نظر داشت تعاونی ها بتوانند همفكری و همكاری را جایگزین حرص و طمع كند.

وی با بیان این كه جایگزین تعاونی ها در توسعه اشتغال باید تقویت شود، افزود:برای ایجاد شغل در هر تعاونی به طور متوسط مبلغ ٥٠ میلیون تومان هزینه می شود كه این مبلغ در مشاغل متوسط ٢٠٠ میلیون تومان و در مشاغل بزرگ یك میلیارد تومان است.

معاون امور تعاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینكه بالغ بر ٨٠ درصد از افراد جویای كار دارای تحصیلات فوق دیپلم به بالا هستند ،گفت: ایجاد اشتغال در كشور باید متناسب با این افراد باشد.

*اتكای تعاونی های دانش بنیان به افراد خبره

كلانتری بیان كرد: در حاظر ٤٥٠ تعاونی دانش بنیان تاسیس شده است كه از این تعداد ١٣٠ تعداد به تایید معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری رسیده كه قصد داریم این تعداد را نیز گسترش دهیم تا ظرفیت های شغلی برای جوانان ایجاد شود.

وی در خصوص صادرات تعاونی ها تصریح كرد:در سال ٩٣ یك میلیارد و سیصد میلیون دلار صادرات داشتیم كه در هشت ماهه نخست سال ٩٤ این مبلغ  به یك میلیارد و بیست و پنج هزار دلار رسید.

معاون امور تعاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی در خصوص صادرات تعاونی های مرز نشین اظهار داشت: تا كنون حدود هفتصد میلیون دلار صادرات برای این تعاونی ها پیش بینی شده است همچنین این تعاونی ها در هشت ماهه نخست سال سیصد و هشتاد و هشت میلیون دلار صادرات داشتند كه این میزان در سال ٩٣ چهارصد میلیون دلار بوده و امیدواریم این رقم تا پایان سال به چهارصد شصت میلیون دلار افزایش یابد.

كلانتری با اشاره به ساماندهی تعاونی های مرز نشین بیان كرد: به همین منظور با هماهنگی های ایجاد شده بین وزارت صنعت و وزارت رفاه تاكنون برای یك میلیون و هفتصد هزار مرز نشین كارت مبادلات مرزی صادر شده كه از این میزان یك میلیون و پانصد و پنجاه هزار كارت به آن ها تحویل داده شده است.

وی در ادامه به اشاره به برنامه های این وزارت خانه در برنامه ششم توسعه افزود: گسترش واگذاری ها به بخش تعاون ،واگذاری پروژه های نیمه تمام عمرانی به تعاونی ها از جمله ایده های این وزارت خانه در شرایط پسا تحریم است.

*وجود ٧٠٠ تعاون دهیاری در كشور 

معاون امور تعاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی با اشاره به فعال شدن تعاونی های دهیاری در كشور گفت: امروز بالغ بر ٧٠٠ تعاونی دهیاری در کشور وجود دارد كه بالغ بر 60 درصد از خدمات روستایی كشور را مدیریت و تحت پوشش قرار دادند.

وی ادامه داد:به همین منظور در نظر داریم فعالیت های بیشتری از جمله مدیریت بهره برداری و نگهداری راه روستایی،توزیع مدیریت برق روستایی و چند امور عمرانی دیگر در روستاها را به این تعاونی ها اختصاص دهیم كه تمامی این كارها به خودی خود در كوچك سازی دولت نقش بسزایی دارند.

*پیشنهاد واگذاری دو باشگاه ورزشی معروف فوتبال به تعاونی سهام داران عام

كلانتری در ادامه با اشاره به واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به تعاونی سهام داران عام تصریح كرد:طرح این پیشنهاد تهیه و ارائه شده است در همین راستا طرفداران این دو باشگاه می توانند با خریدسهام،سهامدار خرد از این مجموعه كلان باشند.

معاون امور تعاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی در خصوص دستورات اخیر ریاست جمهوری به این وزارت خانه بیان كرد: تهیه و تصویب سند توسعه تعاون در هیئت دولت در حال بررسی است همچنین توجه به تعاونی ها در دستور كار دستگاه های اقتصادی وزارت اقتصاد و دارایی و بانك مركزی است.

وی در ادامه با تقدیر از استان ها در راستای تشكیل تعاونی ها افزود: در سال ٩٤ تا به امروز نزدیك به ٢٦١٨ تعاونی نوپا شكل گرفته است.

معاون امور تعاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی ادامه داد: این تعاونی ها برای ٣٨٧٠ نَفَر اشتغال ایجاد می كنتد و همچنین بالغ بر ٤٤٨٣٣ نَفَر عضو دارند.

كلانتری گفت: اگر این روش همین طور ادامه داشته باشد پیش بینی می كنیم تا پایان سال٩٤ این تعداد تعاونی ها به ٣٢٠٠ عدد افزایش پیدا كنند.

*استان فارس سردم دار در ایجاد تعاونی

وی تصریح كرد: به ترتیب استان های فارس،خراسان رضوی و كرمان با تعداد ٢٨٣،٢٧١ و ١٤١ دارای تعاونی هستند.

معاون امور تعاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی افزود:تعاونی های ایجاد شده در ٢٨ رشته گوناگون همچون خدمات   درمانی،مهندسی،آموزشی و ... خدمات لازم را ارائه می دهند.

كلانتری بیان كرد:٦٨٠ تعاونی كشاورزی،٥٠٣ تعاونی صنعتی،١٠١ تعاونی چندمنظوره و ١٣٢ تعاونی مسکن در سال ٩٤ تاسیس شده است.

وی در ادامه در خصوص وجود چند ظرفیت جهت توسعه تعاون گفت:بانك توسعه تعاون و صندوق كارآفرینی امید از جمله این ظرفیت های مدنظر قرار گرفته شده است.

معاون امور تعاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی تصریح كرد:با امضای موافقت نامه با سازمان مدیریت رقمی بالغ بر چهل میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته می‌شود كه از این این میزان ١٢٠ میلیارد تومان در اختیار تعاونی ها قرار می گیرد كه ٨ درصد یارانه سود برای تعاونی ها به همراه دارد.

*محل نمایشگاه دائمی در اختیار بخش خصوصی قرار می گیرد

كلانتری گفت: در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده است محل نمایشگاه دائمی در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد كه این پیشنهاد در حال حاضر در اتاق صنایع بازرگانی و اتاق ایران درحال پیگیری است.

وی در ادامه  اشاره ای به همكاری این وزارت خانه با شهرداری كرد و افزود: امضای تفاهم نامه با شهرداری جهت ارائه محصولات تعاونی ها و تشكیل تعاونی های محلی در سرای محلات و همچنین ایجاد اشتغال و درآمد زایی برای بانوان سرپرست خانوار بود.

معاون امور تعاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت:در نه ماهه نخست سال ٩٤ نزدیك به یک میلیون ودویست هزار نفر ساعت دوره آموزش مستقیم و ٦٨ هزار نفر ساعت آموزش مجازی برگزار شده و ٣٨ طرح تحقیقاتی نیز انجام گرفته است.


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار