حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هنرمندان و بازیگران سینما، تئاتر و تلویزیون معمولا در بین جوامع مختلف از محبوبیت مردمی برخوردارند و اکثریت آنها به عنوان الگوی نوجوانان و جوانان انتخاب میشوند. مسلماً کتابخوانی عادت پسندیدهای است که یک حرکت فرهنگی محسوب خواهد شد و سطح دانش تخصصی افراد را ارتقا میدهد.
اگر اشخاصی که بین مردم محبوب و الگوی جوانان و خانوادهها هستند اقدامات فرهنگی انجام دهند، مسلما این عادت مثبت فرهنگی در بین مردم رایج میشود و جوانان به آن راغب خواهند شد.
با توجه به این امر تصمیم گرفتیم با هنرمندان و بازیگران که در عرصه فرهنگ و هنر کشور فعالیت دارند، در خصوص مسأله مهم کتاب و کتابخوانی گپ و گفت داشته باشیم که مدتی است هر هفته با عنوان «کتابخوان» در سایت باشگاه خبرنگاران جوان منتشر میشود که برای این هفته به سراغ پندار اکبری رفتهایم.
* آقای اکبری؛ اگر نویسنده میشدید، چه موضوعی را برای اولین کتابتان انتخاب میکردید؟
سعی میکردم کتابهای جنایی بنویسم، نوشتههایی که معمایی در آن باشد و به نوعی ذهن خواننده را درگیر و مردم را جذب کند.
* اسم شخصیت اصلی داستان را چه میگذاشتید؟
در حال حاضر حضور ذهن ندارم؛ ولی قطعاً اسمی را انتخاب میکنم که تک و خاص باشد.
به نظر شما اگر کلاً مطالعه نبود، دنیا چه شکلی میشد؟
متأسفانه این اتفاق در عصر ما در حال رخ دادن است، خوانش کتاب کمتر شده و همه به اینترنت روی آوردهاند؛ ولی اگر در همین فضا نیز مردم جذب کتاب شوند، اتفاق خوبی میافتد. اما اگر به طور کلی کتاب خواندن از بین برود، علم، سواد و درک افراد از محیط پیرامون و مسائل مهم زندگی پایین میآید و قطعاً از لحاظ اجتماعی رویدادهای بدی رخ میدهد.
* خود شما چه قدر به سرانه مطالعه کمک میکنید؟
من تا جایی که فرصت دارم و میشود،ل تلاش میکنم تا هم خودم مطالعه کنم و هم مردم را به این سمت و سو تشویق کنم تا اطرافیان من نیز به نوعی اگر اهل مطالعه نبودند، کتابخوان شوند، همچنین خوشحال میشوم تا در کاری با موضوع کتاب و کتابخوانی بازی کنم.
* چه کتابی را به مردم معرفی میکنید؟
کتاب «بیشعوری» نوشته خاویر کرمنت، اثری است که مورد استقبال زیادی واقع شده و خیلیها آن را خواندهاند، من هم این کتاب را پیشنهاد میکنم.
* تا به حال هنگام بازی نقشی متوجه تشابه آن با کتاب خاصی شدهاید؟
متأسفانه نه، چون اصولاً فیلمنامهها خیلی با کتابها تفاوت دارند و کمتر پیش میآید که شباهتی بین آنها وجود داشته باشد، مگر در برخی از کارهای خاص که آن هم به خاطر بخش تاریخی فیلم است. به طور کلی بسیار کم اتفاق میافتد که فیلمی برگرفته از یک کتاب ساخته شود که این مسأله خوبی نیست.
* اولین کتابی که خواندهاید را به یاد دارید؟
در دوران کودکی کتابهایی که خیلی از ما میخواندیم آثار کانون پرورش فکری و از بین آنها «شازده کوچولو» بود و در دوران نوجوانی غالباً مطالعاتم به سمت رمانهای عاشقانه معطوف شد، در حال حاضر هم به خواندن کتابهای تاریخی علاقهمند هستم.
* نویسندگان محبوب شما چه کسانی هستند؟
من بیشتر نمایشنامه میخوانم و از بین این نویسندهها «نیل سایمون» و ودی آلن» را دوست دارم.
* علت رکود سرانه مطالعه از نظر شما چیست؟
واقعاً نمیدانم و باید به این موضوع کارشناسیتر نگاه شود؛ چرا که دلایل گوناگونی برای این مسأله وجود دارد. یکی قیمت بالای کتاب است که این باعث میشود خیلیها نتوانند آن را تهیه کنند؛ من هم مدتی پیش برای نوشتن نمایشنامهای مجبور شدم چند کتاب بخرم که در نتیجه آن هزینه بالایی را متحمل شدم و این یکی از عواملی است که باعث میشود، افراد زیادی به سمت کتاب نروند، علاوه بر این بعضیها هم معتقدند که کتاب جاگیر است، برای همین آن را نمیخرند!
* در آخر چه توصیهای به پدر و مادرها به عنوان یک بازیگر که به نوعی الگوست، برای توجه آنها به امر کتابخوانی فرزندشان میکنید؟
کمترین کاری که خانوادهها میتوانند انجام دهند، این است که فرزندانشان را به مطالعه عادت دهند و با رفتارهای خود آنها را به خواندن علاقهمند کنند تا در آینده نیز این روند ادامه پیدا کند و نسل کتابخوانی تربیت شوند.
گفتگو از: سعیده سادات احمدی
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/