به گزارش
دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان ،تا بهحال به این فکر کردهاید که بدون تلسکوپ هابل چه چیزهایی میتوانست از چشمانمان دور و پنهان بماند؟ بهتر است بگوییم که خیلی چیزها. حال در این گزارش قرار است به زیباترین تصاویر ثبت شده از فضا نگاهی بیاندازیم.
اولین تصاویر از پلوتون
آیا بالاخره بشر میتواند سال 2015 منظومه شمسی را به طور کامل فتح کند؟ این پرسشی است که جولای سال جاری به آن پاسخ مثبت داده شد. همانطور که میدانید فضاپیمای New Horizons اخیرا از مدار پلوتون و پس از یک دهه سفر عبور کرده است. با اینکه برای عکسبرداری از این سیاره تنها چند ساعتی زمان مصرف شده و هنوز هم تصاویر این سیاره در حال ارسال به زمین است، میتوان گفت که تقریبا به طور کامل متوجه ساختار زمین شناسی متنوع این سیاره شدهایم. ساختاری که شامل کوه، تپه و چاله است که البته برای یک سیاره کوتوله و یخی چندان هم بد نیست.
تولدت مبارک هابل
به قدری هابل در دانش بشر از فضا نقش داشته است که باورش ممکن نیست. تلسکوپی که بزودی بازنشسته میشود و جایش را به Webb خواهد داد. ماه آوریل تولد این تلسکوپ بود و آن روز هابل از صورت فلکی شاهتخته تصاویری را ثبت کرد. این تصویر در واقع متعلق به خوشه Westerlund 2 است که فضای فانتزی ایجاد شده بر اثر گاز اطراف ستارگان کهکشان راه شیری را به تصویر میکشد. اینجا همان جایی است که ستارگان متولد شدهاند!
حفرهای در آسمان
آیا تا بحال خورشید واقعی را دیدهاید؟ تا زمانی که یک خورشید گرفتگی را ندیده باشید، نمیتوانید ادعا کنید که خورشید را دیدهاید. زیرا تنها در این صورت است که میتوانید ببینید خورشید سفید است. مردم منطقهای با نام سوالبارد در کشور نروژ توانستهاند این عکس فوقالعاده را در آغاز ماه مارچ ثبت کنند، زمانی که ماه برای مدت کوتاهی روی خورشید را پوشانده است. در واقع این تنها زمانی است که انسان میتواند به خورشید خیره شود.
ماه صورتی
خورشیدگرفتگی فقط در زمانی رخ میدهد که ماه نو است. ماه گرفتگی هم فقط زمانی رخ میدهد که ماه کامل است. 2015 هر دو این وقایع را امسال ثبت کرد. یکی در چهارم آوریل و در آمریکا و دیگری 27 و 28 دسامبر در آمریکا و اروپا اتفاق افتاد. در پدیده دوم که با نام ماه خونین یا ماه کاملا کامل شناخته میشود، ماه رنگی بین نارنجی و صورتی پیدا میکند و این رنگش را مدیون افتادن سایه زمین بر رویش است.
نمایی نزدیک از یک ستاره دنبالهدار
فضاپیمای روزتا، 22 نوامبر تصویر نزدیکی از یک ستاره دنبالهدار با نام 67P ثبت کرده است. این تصویر از فاصله 127.7 کیلومتری از هسته این جسم سنگی گرفته شده و در آن دیده میشود که از بخش راستی این ستاره با سرعت زیادی آب به بیرون میپاشد. این نزدیکترین تصویری است که از 67P/چوریوموف-گراسیمنکو گرفته شده است.
نقاط روشن روی سرس
ششم مارس فضاپیمای دان از سطح سرس (نخستین سیاره کوتوله کشف شده و بزرگترین سیارک در کمربند سیارکی و سامانه خورشیدی) تصاویری را ثبت کرد که در آنها حفرههای درخشانی قابل رویت بود. این حفرههای درخشان میتواند رسوب نمک، یخ، آتشفشان یا حتی مرتبط به بیگانگان باشد.
در آتش
با اینکه تصاویر این واقعه مرتبط به اکتبر سال 2014 میشود اما ناسا آنها را سال 2015 منتشر کرده است. این تصاویر مربوط به انفجار موشک کمپانی Orbital ATK میشود. موشکی که قرار بود برای ایستگاه فضایی سیگنوس غذا ببرد.
دو ماه
بیش از یک دهه از سفر فضاپیمای کاسینی ناسا به مدار زحل میگذرد. در آن زمان این فضاپیما تصاویر نابی را منتشر کرد، اما امسال تصاویری از نزدیکترین فاصله به انسلادوس یا همان ماه این مدار ثبت شده است. در این تصویر همپوشانی انسلادوس با یک ماه کوچکتر به نام تتیس را که در بالای حلقه زحل شناور است، میبینید.
تماشای ستارگان از فضا
اسکات کلی یکی از فضانوردان ناسا که در ایستگاه فضایی بینالمللی در حال گذراندن 135 روز از ماموریت خود بود، تصاویر جالبی از راه شیری ثبت کرده است که میتوانید یکی از آنها را ببینید.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید
انتهای پیام/