به گزارش
خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، در مطالعهای که در کتابخانه عمومی علوم منتشر شد، محققان نشان دادند که دلایل و شواهد محکمی وجود دارد که مواد غذایی یا محصولاتی که DNA آنها دستکاری شده است حامل ژنهایی هستند که میتواند از طریق مکانیسمی ناشناخته وارد سیستم گردش خون انسان شود.
در این تحقیق آزمایش خون بیش از 1000 فرد در 4 مطالعه مجزا بررسی شد.
نتایج تحقیقات حاکی از آن است که هنگامی که غذاها یا محصولات از نظر ژنتیکی دستکاری میشوند ممکن است در طولانی مدت تاثیرات مضری را روی افرادی که از آنها استفده میکنند بر جای بگذارد.
پیشرفتهای فراوانی که در علم ژنوم در چند سال اخیر انجام شد نشان داد موجودات میتوانند ژنهای خود را به اشتراک بگذارند و منتقل کنند. قبل از این، عموم مردم بر این باور بودند که ژنها فقط بین اعضای یک نوع گونه خاص و تنها از طریق تولید مثل منتقل میشوند.
جریان خون انسان بهخوبی از جهان بیرون و دستگاه گوارش جدا است. بنابر الگوی استاندارد، ماکرومولکولهای بزرگ نمیتوانند با غذاها به طور مستقیم وارد سیستم گردش خون شوند. طی هضم غذا، تصور میشود که پروتئینها و DNA به ترتیب به ذرات ریزی همچون اسیدهای آمینه و نوکلئیک تقسیم میشوند و سپس طی پروسهای پیچیده جذب میشوند و از طریق سیستم گردش خون بین قسمتهای مختلف بدن تقسیم شوند.
در نتیجه موادی که از نظر ژنتیکی دستکاری میشوند باید قبل از اینکه برای استفاده در اختیار مردم قرار گیرند تحقیقات و آزمایشهای فراوانی روی آنها انجام گیرد و نتایج نشان دهد که استفاده از آن مواد کاملا برای بدن بیضرر است. یک ژن، حتی یک ژن بسیار کوچک اگر تغییر کند و یا جایش تغییر کند، رفتاری کاملا غیر پیشبینیشده را از خود نشان خواهد داد و عواقب خاص خود را خواهد داشت.
مطالعهای دیگر نشان داده است که افراد یا حیواناتی غذاهایی که از نظر ژنتیکی تغییر یافتهاند را مصرف میکنند، این ژنهای مصنوعی وارد بدن آنها میشود و ماهیت باکتریهای مفید موجود در روده آنها را تغییر میدهد و تاثیرات منفی بر سلامتی آنها خواهد داشت.
انتهای پیام/