فرزند آوری بدور از ترس اخراج و یا تهدید شغلی آرزوی این روزهای زنان شاغل است که با وجود اجرای سلیقه ای افزایش مرخصی زایمان در برخی از سازمان ها ، بسیاری از این بانوان احساس بی عدالتی کرده و فرزند آوری خود را به بعد موکول می کنند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ این روزها با زوج های بیشماری رو به رو می شویم که از مدت زمان ازدواجشان شاید بیش از 4 سال می گذرد اما هیچ فرزندی ندارند و هرگاه این سوال مطرح می شود که بعد از این همه سال چرا فرزندی ندارید اولین و پراسترس ترین پاسخشان ، نداشتن امنیت و ترس از دست دادن شغلی است که مدت ها برای بدست آوردنش دویده اند و دیگر هزینه های هنگفت زایمان و پوشاک چه در طی دوران بارداری و چه پس از بدنیا آمدن نوزاد است.

با بررسی های صورت گرفته مشخص شد که اکثر زوج هایی که اقدام به فرزند دار شدن نمی کنند به این معنی نیست که دلشان نمی خواهد فرزندی داشته باشند بلکه کاملا برعکس آن ها بی تاب پدر و مادر شدن هستند اما پشتشان را خالی می بیند.

هرچند که قانونی به نام مرخصی زایمان برای بانوان اجرا می شود اما امنیت شغلی چیزی است که با توجه به مشکلات اقتصادی موجود این سال ها ، کسی حاضر به خطر کردن و از دست دادن شغل خود نخواهد بود چرا که اگر فرزندی بدنیا بیاید در ابتدا باید از پس هزینه های او نیز بر آمد.

این در حالی است که قانون افزایش مرخصی زایمان از 6 به 9 ماه در قالب لایحه ای از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی فرستاده شد که این لایحه پس از بررسی از سوی نمایندگان به تصویب رسید ، بر اساس مصوبه دولت ، مدت مرخص زایمان زنان شاغل در بخش های دولتی و غیر دولتی 9 ماه تمام با پرداخت حقوق و فوق العاده های مربوطه تعیین شده است.

از طرفی مخیر شدن دولت به اجرای این قانون موجب شده است تا به غیر از چند ارگان ، باقی سازمان ها از اجرای افزایش مرخصی از 6 به 9 ماه  شانه خالی کنند که این موضوع احساس بی عدالتی و سردرگمی را در بین بانوانی که خود را آماده فرزند آوری می بینند، در پی دارد . 

از همه این مسائل که بگذریم ، دلایل سازمان تامین اجتماعی در عدم  اجرای این طرح بیش از هر چیزی به چالش کشیده شد.
 
به طوری که این سازمان در ابتدای امر ، کمبود اعتبار و عدم تخصیص بودجه را علت به اجرا نشدن افزایش مرخصی زایمان از 6 به 9 ماه اعلام کرد. 

از این رو سید تقی نوربخش ، مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی در یک سایت خبری اظهار داشت: در مورد اجرای افزایش مرخصی زایمان ، بار مالی ناشی از اجرای این قانون 260 میلیارد تومان است که اگر تخفیف پیدا کند و از سوی دولت پرداخت شود ، سازمان آمادگی اجرای آن را خواهد داشت.

وی با بیان اینکه پوشش بیمه ای مرخصی زایمان تا 6 ماه در تعهد سازمان تامین اجتماعی است می گوید : در مورد پوشش این طرح تا 9 ماه ، دولت مخیر شده تا در صورت تحقق بار مالی ، آن را اجرا کند.
 این در حالی است که سیروس نصیری معتقد است : با بررسی هایی که در سال های 92 و 93  صورت گرفت مشخص شد از 147 هزار نفری که از قانون مرخصی زایمان ۶ ماهه استفاده کرده بودند بیش از ۳۰ درصد آن‌ها (یعنی بیش از ۴۰ هزار نفر ) بعد از پایان مرخصی زایمان با فاصله کوتاهی به سیستم بیکاری ملحق شده و دیگر سر کار خود باز نگشته اند.
 
وی همچنین اعلام کرد : اما اگر قرار باشد قانون افزایش مرخصی زایمان اجرایی شود باید در تمام دستگاه ها این اتفاق رخ دهد در غیر این صورت اجرایی شدن در چند دستگاه تبعیض در حق زنان شاغل است.

از سوی دیگر در یک سایت خبری شهلا میرگلوبیات عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی بیان کرد : افزایش مرخصی زایمان از مصوبات قانونی کشور است که دولت به بهانه های مختلف زیر بار آن نمی رود و یک روز بهانه بودجه را می آورد و در روز دیگر از حضور کم رنگ بانوان در اشتغال صحبت می کند این در حالی است که این موضوع به قانون تبدیل شده و دولت موظف به اجرای آن است.
به نظر می رسد که اما و اگر های موجود در اجرای این قانون قصد تمام شدن نداشته و نبود اعتبار و تخصیص نیافتن بودجه برای اجرای این طرح ، بهانه ای بیش نبوده است.

چرا که محمد اسماعیل سعیدی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به حواس پرتی تامین اجتماعی به دریافت بودجه افزایش مرخصی زایمان می گوید :  مسئولان سازمان تامین اجتماعی علت تاخیر در اجرای این طرح را ، بی اطلاعی از اعتبار تخصیص یافته اعلام کردند.

وی معتقد است : مبلغ 1400 میلیارد تومان ذیل سیاست های جمعیتی به وزارت بهداشت و درمان تخصیص داده شد که تامین اجتماعی با امضا توافق نامه باید مبلغ مورد نظر را برای تخصیص سهم خود ، امضا می کرد که این امر صورت نگرفت .
سعیدی ادامه داد: با بررسی کمیسیون اجتماعی مشخص شد که متاسفانه با قصور دستگاه های مربوطه در اخذ بودجه تخصیص یافته ، قانون مصوب شده افزایش مرخصی ، اجرا نشد.
  
حال پاسخ به این سوال که آیا سازمان تامین اجتماعی به راستی در اجرا کردن قانون افزایش مرخصی از 6 به 9 ماه اصرار دارد یا نه را می توان از سخنان نمایندگان مجلس استنباط کرد چرا که اگر این سازمان تنها دلیل اجرایی نشدن این قانون را در کمبود اعتبار می دانست  پس چرا در هنگام تخصیص اعتبار قصور کرده و با حواس پرتی ، بار دیگراجرای آن را به تعویق انداخته است ؟

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۱ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸
ادرسدرمشهدکجاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۷ ۲۲ دی ۱۳۹۴
واقعا این روزها داشتن فرزند ارزو شده ممنون از گزارش پرچالشتون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۳ ۲۲ دی ۱۳۹۴
این طرح فقط اسمش رو کاغذ اومده وگرنه همه ما زنان شاغل وقتی نیاز به استفاده از این طرح پیدا می کنیم باید سکوت کنیم تاخراج نشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۶ ۲۲ دی ۱۳۹۴
سلام و خسته نباشید
متاسفانه در این خصوص برای نیروهای استخدامی شرکتی طرح حاشیه وزارت بهداشت در استان البرز مشکلات عدیده ای بوجود آمده
بانوان شاغل در این طرح متاسفانه با تهدید لغو قرارداد نمی توانند از مرخصی زایمان خود استفاده کنند و با کلی فشار از طرف خانم دکتر جودکی ریاست مرکز بهداشت شهرستان کرج با 40روز مرخصی در محل کار خود حاضر شده اند
این نیروها زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی البرز و مرکز بهداشت شهرستان کرج و طرف قرارداد با شرکت آوا سلامت وابسته به وزارت بهداشت هستند.
آخرین اخبار