یک روزنامه صهیونیستی در گزارشی نوشت: ایران در مسیر آغاز دوران باشکوه پساتحریم، با بحران افت بهای نفت مواجه است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزنامه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی به قلم "زوی بارل" نوشت: تهران با امیدواری منتظر گزارشی است که تایید می کند به تعهدات خود براساس توافق هسته ای عمل کرده؛ اما سقوط بهای نفت روند انتقال از یک جمهوری اسلامی محاصره شده به کشور در حال شکوفایی را با مشکل مواجه خواهد کرد.

هاآرتص در با بیان این مطلب افزود: گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره پایبندی ایران به توافق هسته ای روز شنبه منتشر و در نتیجه دوره جدیدی در ایران آغاز خواهد شد.
 
دست‌کم وزارت امور خارجه ایران که انتظار دارد با ارائه گزارش آژانس درباره اجرای توافق وین بیشتر تحریم های اقتصادی این کشور لغو شود، چنین تصوری دارد.
 
انتظار می رود گزارش آژانس تایید کند که ایران به تعهدات خود از جمله باز کردن حدود 6 هزار و 100 سانتریفوژ، انتقال هسته مرکزی رآکتور هسته ای اراک و خارج کردن بیشتر ذخیره اورانیوم غنی شده خود از کشور عمل کرده است.
  
در مقابل حساب های بانکی ایران و دارایی های بلوکه شده آن آزاد خواهند شد و شرکت های بین المللی اجازه خواهند یافت در این کشور سرمایه گذاری و بدون ترس از تحریم های آمریکا تجارت کنند. علاوه بر آن که تعداد زیادی از ایرانیان از فهرست های سیاه وزارت خزانه داری آمریکا و شورای امور مالی و اقتصادی اتحادیه اروپا خارج خواهند شد.
 
نویسنده در ادامه با بیان این که نگرانی درباره نقض توافق هسته ای بخش جدایی ناپذیر آن است، افزود: اما دست‌کم در اوضاع کنونی روابط ایران و جهان در حال تغییر چشمگیری است و ماهیت و قابلیت آن به گونه ای است که می تواند به عنوان تضمینی برای اجرای توافق عمل کند.
 
دستیابی به توافق هسته ای به دیپلماسی بین المللی محتاطانه ای مبتنی بود که منافع ایران در سوریه و منافع عربستان سعودی و اسرائیل و روسیه را تضمین می کرد؛ اما آینده آن به مسائل داخلی بستگی دارد، به تحولات سیاسی ایران و آمریکا در یک دهه آینده و شخصیت سران دو کشور، قدرت کنگره آمریکا و مجلس ایران، منافع تجار، روحانیون و اصلاح طلبان ایرانی و فشار گروه های فشار در آمریکا. 

شروع حقیقی این مرحله جدید ماه آینده خواهد بود. در 26 فوریه (7 اسفند) دو انتخابات مهم یعنی انتخابات مجلس شورا و مجلس خبرگان برگزار خواهد شد که مشخص خواهد کرد درک مردم و سران ایران از توافق هسته ای چه بوده است و مسیر سیاسی را که ایران طی خواهد کرد، نشان خواهد داد.
  
نویسنده در ادامه با بیان این که بیش از 12 هزار نفر به عنوان نامزد برای مجلسی که تنها 290 کرسی دارد، ثبت نام کرده اند، افزود: هرچند که بسیاری از این افراد رد صلاحیت خواهند شد؛ اما این رقم بی سابقه احتمالا از آن حکایت دارد که اصلاح طلبان تصمیم گرفته اند تعداد زیادی نامزد معرفی کنند تا درصورت رد صلاحیت برخی از آنها بازهم تعداد نامزدهای آنان زیاد باشد. برای انتخابات مجلس خبرگان که 88 کرسی دارد نیز بیش از 800 نفر نامزد شده اند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار