به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بسیاری از ما در میان آشنایان و یا همسایگان خود با افرادی مواجه می شویم که پس از یک دوره کاری بر اثر حوادث ناشی از کار دچار آسیب های جدی شده و حتی دارو و درمان نیز به برگشت سلامتشان کمک نمی کند.
به همین منظور کمیسیون های پزشکی سازمان تأمین اجتماعی از سال 1366 از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جدا شده و در اختیار تأمین اجتماعی قرار گرفت.
تعیین ازکارافتادگی جسمی و روحی بیمه شدگان، بررسی استراحت های پزشکی بیمه شدگانی که از طرف شورای پزشکی ارجاع شده اند، بررسی وضعیت ادامه اشتغال بیمه شدگانی که به علت بیماری و یا حوادث ناشی از کار نیازمند کار سبک و یا تغییر شغل هستند، بررسی صعب العلاج بودن بیماری کارکنان سازمان و همچنین استراحت های پزشکی بیش از 30 روز همکاران سازمانی، بررسی میزان ازکارافتادگی جسمی و روحی بیمه شدگان تبعی (پدر ، مادر ، همسر و ...) از جمله فعالیت های کمیسیون پزشکی درتشخیص مشمولان گروهای مختلف است.
ازسوی دیگر بر اساس قانون سازمان تأمین اجتماعی در صورتی که از کارافتادگی بیمه شده بین 10 تا 33 درصد بوده و بیمه شده بر اثر حوادث ناشی از کار دچار آسیب شده باشد استحقاق دریافت غرامت مقطوع نقص عضو را خواهد داشت.
بر این اساس اگر میزان کاهش توانایی کار بیمه شده با نظر کمیسیون پزشکی بین 33 تا 66 درصد بوده و در صورتی که صدمه وارده به بیمه شده بر اثر حوادث ناشی از کار باشد وی از کار افتاده جزئی ناشی از کار شناخته می شود.
و چنانچه بیمه شده ای در اثر حوادث غیر ناشی از کار و یا بیماری های عادی آسیب دیده و توانایی خود را حسب نظر کمیسیون های پزشکی پیش بینی شده در قانون تأمین اجتماعی به صورت کامل از دست بدهد در چارچوب قانون و با احراز شرایط قانونی مورد حمایت قرار می گیرد که در این صورت مستمری تنها به بیمه شده ای تعلق می گیرد که ظرف 10 سال قبل از تاریخ وقوع حادثه غیر ناشی از کار یا شروع بیماری منجر به ازکارافتادگی کلی، دارای یک سال سابقه پرداخت حق بیمه نزد سازمان بوده و نیز ظرف یک سال قبل از تاریخ وقوع حادثه یا بیماری مورد بحث دارای 90 روز سابقه پرداخت حق بیمه باشند.
** این قصه سر دراز دارد
تمامی افراد در هنگام بیماری در وهله اول به پزشک خود مراجعه کرده و سعی در انجام هر چه بهتر فرایند درمان با نسخه ها و تجویزات ارائه شده از سوی پزشک معالج دارند اما همیشه شرایط آن گونه که انتظارش را داریم پیش نمی رود.
بارها و بارها برای درمان درد خود به مطب های شلوغ می رویم و پس از گذراندن پروسه خسته کننده صف های انتظار بار دیگر با این جمله پزشک" این داروهای جدید را استفاده کن امیدوارم اینبار جواب بگیریم" رو به رو می شویم.
و با مراجعه بعدی باز همان رویه همیشگی تکرار و همین امر موجب می شود که پزشک معالج رأی به ازکارفتادگی داده و ما را به کمیسیون پزشکی ارجاع دهد اما متأسفانه گاهی اوضاع بر وفق مراد نبوده و کار پیچ می خورد.
با مراجعه به کمیسیون پزشکی متوجه خواهیم شد که نظر پزشک معالج و معرفی به کمیسیون پزشکی به منزله ازکارافتادگی نبوده و رأی پزشکان عضو کمیسیون تعیین کننده آن است.
** چرا گاهی پزشک معالج رأی به ازکارافتادگی می دهد اما کمیسیون پزشکی خیر؟
رأی ازکارافتادگی کلی هنگامی صادر می شود که براساس کتاب تعیین درصد نقص عضو، شدت آن باید به گونه ای باشد که بیش از دو سوم کارایی شما از دست رفته و درمان دیگری برای آن مقدور نباشد.
بنابراین در خصوص رأی نهایی تنها اعضای کمیسیون می توانند با استفاده از ضوابط قانونی معین تشخیص درصدهای از کارافتادگی را مشخص کنند.
انتهای پیام/
خدا خودش کمک حالمون باشه