به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ موسسه 'ایجکمان' پس از آنکه سازمان جهانی بهداشت از گسترش ویروس زیکا در جهان به عنوان گسترش انفجاری نام برد و پیش بینی کرد در سال جاری میلادی سه تا چهار میلیون نفر در سراسر قاره آمریکا به این بیماری مبتلا شوند، تایید کرد یک نفر در کشور 250 میلیون نفری اندونزی به این ویروس مبتلا شده است.
در عین حال وزارت بهداشت اندونزی اعلام کرد نمی تواند بلافاصله در مورد گزارش این موسسه در مورد ابتلا یک فرد در جزیره سوماترا اظهارنظر کند.
این ویروس که توسط پشه 'آئدس' منتقل می شود زنگ خطر را در نقاط قاره آمریکا به صدا درآورده است. منطقه جنوب شرق آسیا به دلیل گرمسیر بودن و وجود پشه 'آئدس' که عامل انتقال تب دانگ و تب زرد است، مستعد برای گسترش ویروس 'زیکا' می باشد.
براساس گزارش رسانه های محلی اندونزی، موسسه 'ایجکمان' اعلام کرد یک مرد 27 ساله ساکن استان 'جامبی' در جزیره سوماترا که تاکنون به خارج از کشور سفر نکرده به ویروس زیکا مبتلا شده است.
وی برای آزمایش تب دنگی برای آزمایش مراجعه کرده بود که به صورت تصادفی تشخیص داده شد به زیکا مبتلا شده است.
تب خفیف، خارش پوست و ورم ملتحمه، نخستین علایم بیماری زیکا هستند که معمولا دو تا هفت روز طول می کشند. درحال حاضر نیز هیچ درمان خاصی برای این بیماری وجود ندارد و بهترین شکل پیشگیری، محافظت در برابر نیش حشره است.
شرایط بیماری در زنان باردار بسیار خطرناک است و سبب می شود ویروس از طریق جفت به جنین منتقل شده و سبب میکروسفالی در جنین شود. میکروسفالی به حالتی گفته می شود که نوزاد با سر بسیار کوچک و مغز رشد نکرده به دنیا می آید.
کشورهای جنوب شرق آسیا با آب و هوای گرمسیری و درگیر تب دنگی به ویژه در مالزی بدنبال گسترش 'زیکا' در قاره آمریکا و هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد گسترش آن در جهان، هشدارهای بهداشتی صادر کردند و خواستار توجه به دستور العمل ها در این زمینه شدند.
این ویروس برای نخستین بار در سال 1947 در اوگاندا در گونه ای از میمون ها به نام رزوس از طریق یک شبکه نظارت بر تب زرد شناسایی شد و برای اولین بار در انسان سال 1952 در اوگاندا و تانزانیا دیده شد.
در زمان حاضر، برزیل میزبان اصلی این ویروس است.
وزارت بهداشت کلمبیا نیز از ابتلای بیش از دو هزار و 100 زن باردار کلمبیایی به این ویروس خبر داد و انتظار دارد 700 هزار نفر از مردم به این بیماری مبتلا شوند.
برزیل با سه هزار و 700 مورد کوچکی مغز (میکروسفالی) بدترین شرایط را بین کشورهایی دارد که ویروس زیکا در آنها شیوع پیدا کرده است.
منبع:ایرنا