محققان در دانشگاه مازندران موفق به اجرای پروژه قفل ژن شدند که با استفاده از نتایج این پروژه نواحی ژن آسیب رسان در بیماریها را مشخص می کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، اباصلت حسین زاده کلاگر، عضو هیات علمی دانشگاه مازندران در خصوص اجرای پروژه قفل ژن گفت: این پروژه برای اولین بار در ایران، توسط سعیده قضایی، دانشجوی دکتری زیست شناسی سلولی و مولکولی دانشگاه مازندران صورت گرفته است.
 
عضو هیات علمی دانشگاه مازندران در خصوص هدف این پروژه گفت: امروزه یکی از راه‌های مبارزه با بیماری‌ها هدف گیری دی ان ای ژن آسیب رسان، توسط دارو است؛ هدف این پروژه معرفی نواحی از ژن آسیب‌رسان به عنوان کدها (همان دندانه‌های موثره قفل) است که می‌تواند در حضور دارو به فرم ساختار چهاررشته ای پایدار در بخش راه انداز ژن در آید.
 
حسین زاده افزود: برای این منظور دارو هدف مند می‌شود و مستقیما DNA ژن دخیل در ایجاد بی نظمی در تکثیر سلول سرطانی را هدف قرار می دهد.
 
به گفته وی، در این پروژه کدهای نوکلئوتیدی سه ناحیه از بخش راه‌اندازی ژن به عنوان نقاط هدف دارو به عنوان قفل معرفی شدند که در غلظت مشخص دارو در داخل سلول، این سه منطقه چهار رشته‌ای می شود و بخش راه اندازی ژن از کار می افتد. در نتیجه ژن رونوشت برداری نشده و نوعی پروتئین تولید نمی شود .
 
نتایج این تحقیقات که حاصل تلاش‌های سعیده قضایی، دانشجوی دکتری زیست شناسی سلولی و مولکولی، دکتر اباصلت حسین زاده کلاگر، عضو هیات علمی دانشگاه مازندران، نویسنده مسئول و استاد راهنما،  دکتر حسین آیت‌الهی، استاد مشاور و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دکتر جهانبخش رئوف، استاد مشاور و عضو هیات علمی دانشگاه مازندران است و نتایج این تحقیقات در مجله‌ی ( Tumor Biology ) انجمن بین‌المللی ژن‌های سرطان‌زا و شناساگرهای زیستی اروپا به چاپ رسیده است.


منبع:مهر
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.