وزیر اقتصاد ایران درخصوص فرصت‌های سرمایه‌گذاری خارجی با روزنامه "نیکی" ژاپن گفتگو کرد.

طیب‌نیا: منابع آب، خودرو و گردشگری اولویت‌های ایران در سرمایه‌گذاری هستند
به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ "علی طیب نیا،" وزیر اقتصاد و دارایی ایران روز پنجشنبه در مصاحبه با روزنامه نیکی ژاپن، در مورد فرصت های سرمایه گذاری خارجی در ایران و برنامه اقتصادی کشورش گفتگو کرد.

این روزنامه ژاپنی نوشت؛ طیب نیا گفت: در حالی که کاهش شدید قیمت نفت در کوتاه مدت چشم انداز اقتصادی ایران را مبهم کرده است، لغو تحریم های اقتصادی غرب به اقتصاد ایران کمک می کند. 

طیب نیا افزود بسیاری از تحلیلگران برآورد کرده اند میزان رشد اقتصادی ایران حدود 6 درصد خواهد بود. ایران اکنون در حال تهیه ششمین برنامه اقتصادی پنج ساله خود است.

طیب نیا گفت: جمهوری اسلامی ایران اولویت را بر پتروشیمی، برق، منابع آب، خودرو و گردشگری قرار داده است. ایران به دنبال سرمایه گذاری خارجی و همکاری در این زمینه هاست.

طیب نیا گفت: لغو تحریم ها در ماه گذشته این امکان را بوجود می آورد، ایران صادرات نفت خود را 1 میلیون بشکه در روز افزایش دهد. این کشور در حال بررسی افزایش تولید خود به میزان پانصد هزار بشکه در امسال و نیم میلیون بشکه دیگر در زمانهای دیگر است ضمن اینکه رویدادها در بازار نفت را نیز زیر نظر دارد.

وزیر نفت گفت: دولت ایران، مشارکت بخش دولتی و خصوصی با شرکت های خارجی در صنعت تولید برق را تشویق می کند.

وی همچنین گفت: ایران برق تولید خواهد کرد و آن را به بازارها از جمله کشورهای همسایه می فروشد.

وزیر دارایی ایران همچنین اضافه کرد: ایران با کمبود آب روبروست و به دنبال سرمایه گذاری ژاپن و کمک این کشور به پروژه های تصفیه آب در حاشیه خلیج فارس و آبیاری است.

به گفته طیب نیا، ایران فرصت های قابل توجهی در اختیار خودروسازان با بازاری بیش از70 میلیون نفر جمعیت قرار می دهد و نیز می تواند به صورت پایگاهی صادراتی به کشورهای همسایه در آسیای مرکزی و مناطق دیگر عمل کند.

خودروسازان فرانسوی برای دستیابی به قرار دادهای مهم با پژو تلاش می کنند. پژو قصد دارد یک سرمایه گذاری مشترک با ایران خودرو راه اندازی کند.

طیب نیا از تویوتا موتورز و سایر خودروسازان ژاپنی خواست، به طور فعال در ایران سرمایه گذاری کنند و فناوری خود را به این کشور انتقال دهند. طیب نیا گفت: می خواهد شاهد آن باشد که خودروسازان ژاپنی به اندازه رقبای فرانسوی یا بیشتر از آنها در ایران سرمایه گذاری کنند.

بر اساس مفاد توافق هسته‌ای که اخیرا با شش قدرت بزرگ از جمله ایالات متحده، انگلیس و فرانسه به امضا رسید، ایران صادرات نفت خام خود را گسترش می دهد و دوباره به دارایی های توقیف شده خود دسترسی پیدا می کند. در عوض، ایران متعهد شده است برنامه هسته ای خود را به شدت محدود کند.

این توافق، چشم انداز اقتصادی کشور را به طور قابل توجهی روشن کرده است.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۲ ۱۶ بهمن ۱۳۹۴
اشتباه در اولویت بندی. بهترست اولویتها اینها باشند
آب/ مثلا سرمایه گذاری در جلوگیری از هدر رفت آب. بهینه سازی کشاورزی، کشت جایگزین، تصفیه آب و بازیافت از جمله در مراکز مصرف اب مثل کارخانجات ... الی قاش.یی ها..

بعد از ابف اولویت به سرمایه گذاری روی تولید نفت و گاز. نفت برای تبدیل به پالایشگاه و پتروشمی.. و گاز تولید بیشتر باری تامین نیاز داخلی و جایگزنیی با بنزین در خودرو ها و تولید رق.... و صادرات گاز
اویت سوم معادل و فراوری
اواویت بعدی، راههای بویژه راه آهن و کریدور شمال جنوب

البته گردشگری هم خوبه. بیشتر در جذب. چون الن ظرفیت هتلها حالیه!
آخرین اخبار