به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ متاسفانه هاتداگ یکی از غذاهای پرطرفدار است که نمیتوان آن را مغذی و سالم دانست. هر ساله افراد به طور متوسط 50 عدد هاتداگ مصرف میکنند که همین مقدار کافی است تا به بدن خود آسیبی جدی برسانند. اگر بدانید که با خوردن هاتداگ چه موادی را به بدنتان وارد میکنید شاید خوردن آن را هر چه زودتر متوقف کنید. در واقع گوشتهای فرآوری شده به دلیل نیترات بالا میتوانند منجر به ابتلا به بسیاری از بیماری مانند بیماریهای قلبی، دیابت و سرطان شوند.
در سال 2009 موسسه تحقیقات سرطان در آمریکا رابطه بین مصرف هاتداگ و خطر ابتلا به سرطان را بر اساس 7000 مطالعه علمی بررسی کرد. نتایج تحقیقات موسسه سرطان آمریکا نشان داد هر 50 گرم از گوشت فرآوریشده که شما روزانه مصرف میکنید یعنی تنها یک هاتداگ در روز خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا 21 درصد افزایش میدهد و میتواند از نظر مضر بودن با یک پاکت سیگار برابری کند.
علاوه بر این، هاتداگ خطری بزرگ برای کودکان محسوب میشود. حدود 17 درصد از موردهایی که کودکان بر اثر خفگی جان خود را از دست دادند، بیشتر موارد خفگی به دلیل گیر کردن هاتداگ در گلویشان بوده است. در واقع، هر ساله هاتداگها مسئول مرگ 80 کودک است.
با وجود این اطلاعرسانیها و هشدارها همچنان افراد این فستفودها را غذاهای محبوب خود میدانند و مصرف آنها را کاهش نمیدهند.
گفته میشود که مضر بودن هاتداگ به علت اضافه کردن ماده نیتریت سدیم به آن است تا از این طریق رنگ صورتی زیبایی به آن بدهد. اما خود فرآیند تولید و سرخ کردن آن نیز برای سلامتی بسیار مضر است. نوع گوشتی که در هاتداگها استفاده میشود و مواد افزودنی و شیمیایی که به آن اضافه میشود مصرف آن را از پایه زیر سوال میبرد. شاید دلیل ارزانقیمت بودن این غذا به سایر گوشتها همین بیکیفیت بودن آن و مراحل تولیدش باشد.
انتهای پیام/