رئیس سازمان نظام پزشکی، آمار قطعی سرطان سینه را طبق گمانه زنی‌ها بین 8 تا 10 هزار مورد عنوان کرد.

دکتر علیرضا زالی رئیس کل سازمان نظام پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با ابراز تاسف از اینکه سن ابتلا به سرطان سینه در کشور 5 تا 10 سال نسبت به نرم جهانی پایین‌تر است، افزود: به علت اینکه در افراد جوان بافت متراکم پستان و مسائل متفاوت هورمونی قبل از یائسگی از نظر تشخیصی و درمانی متفاوت است، درمان و تشخیص سرطان را با توجه به چگالی بافتی در خانم‌های جوان‌تر مشکل می‌کند.

به گفته وی تبیین و باز احصاء فرآیندهای ریسک فاکتوری می‌تواند به تشخیص به موقع و درمان آن کمک بسیار شایانی را داشته باشد، به طور مثال بحث فامیلی (ابتلای مادر، خواهر و اقوام نزدیک) شانس ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد و باید با التفات بیشتری بانوان خانواده مورد توجه سیستم‌های غربالگری قرار گیرند.

 زالی از سن بلوغ زودرس و یائسگی دیررس به عنوان عوامل خطر دیگری نام برد و خاطرنشان کرد:  متاسفانه مواردی از بلوغ های زودرس در نسل جوان‌تر دیده شده و به علت مصرف برخی داروها و مسائل هورمونی، جا به جایی یائسگی را در سن فیزیولوژیک خود شاهد هستیم که می تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهد.

وی ادامه داد: پس از یائسگی، افزایش وزن و استفاده خاص الگوی غذایی، غلظت فعالیت‌های فیزیکی، فقدان فعالیت‌های ورزشی، استرس و هیجانات جزو ریسک فاکتورهای سرطان پستان است و شناسایی آن‌ها موجب خواهد شد زودتر از موعد افراد در معرض خطر شناسایی شوند.

درمان موثر سرطان پستان با تشخیص آن در فازهای اولیه
رئیس کل نظام پزشکی با تاکید بر این که نکته بسیار مهم در سرطان پستان که مهمترین راهبرد رسیدن به هدف در ابعاد درمانی است، پیش آگهی طولانی مدت و میان مدت، است که با موفقیت و اثر بخشی درمان‌های مختلف و متنوع سرطان پستان و تشخیص زودرس آن، ارتباطی مستقیم و معنادار دارد، افزود: اگر تشخیص سرطان در فازهای اولیه باشد، درمان موثر تر خواهد بود و بالعکس.

وی با ابراز خرسندی مبنی بر اینکه سرطان پستان به خوبی درمان پذیر است و این مهم نقش پیشگیری را بیش از گذشته مورد توجه قرار می‌دهد، تصریح کرد: می‌توان از لفظ علاج بسیاری از بیماران در مراحل اولیه تشخیص این بیماری گفت که اهمیت پیشگیری را بیش از پیش مشخص می‌کند و آگاهی بخشیدن از ابتلا به سرطان پستان هدف اول رسیدن به این مهم است.

 زالی استاندارد سازی روش‌های تشخیصی و درمانی، افزایش روش‌های مهارتی برای همکاران گروه‌های سلامت و تشخیص زوردس سرطان پستان را سه موضوع اصلی در سرطان پستان برشمرد و گفت: تمام اهداف نظام سلامت کشور در سرطان پستان که جزو شایع ترین سرطان‌ها در بانوان ایرانی است، باید ختم به این سه محور شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.