به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،رجز خوانی شکارچی دو قوچ زیبا و خوش اندام اما غرق در خون در قالب یک فیلم کوتاه در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی بار دیگر زنگ خطر جسورتر شدن شکارچیان را به صدا در آورد.
شکارچی که در فیلم کوتاه به شکار 98 راس قوچ دیگر نیز اعتراف می کند و مضافا بر اینکه با گستاخی رئیس پاسگاه محیط بانی بخش بوشکان شهرستان دشستان استان بوشهر را نیز با ذکر نام تهدید می کند.
انتشار کلیپ جنایت علیه حیوانات زبان بسته،نخستین بار نیست که افکار عمومی را جریحه دار می کند وگویی با وضعیت موجود برای آخرین بار نیز نخواهد بود.
یک روز بسته شدن سگ به خودروی در حال حرکت در جاده عباس آباد تهران،روز دیگر ضرب و شتم شدید سگ توسط یک انسان نما،یک روز به تصویر کشیدن جان ستاندن از مادر توله خرس ها و زجه توله های بی قرار و روزی دیگر به تصویر کشیدن پیکر بی جان قوچ های با وقار بوشکان در بخش دشستان و شاید روز دیگر...
تعرض کنندگان به جان حیوانات و حیات وحش آنقدر گستاخ شده اند که بدون هیچگونه ابایی،دیگران را نیز در جریان جنایت غیر انسانی خود قرار می دهند.
**از اسلحه های شکاری غیر مجاز تا فقدان قانونی قاطعمحمد امیری یک فعال زیست محیطی در منطقه بوشکان استان بوشهر،در گفتگو با رسانه ها،دلیل گستاخی شکارچی قوچ ها و رجز خوانی وی در قالب کلیپی کوتاه را ناشی از فقدان قانون برای برخورد قاطع با چنین متخلفانی عنوان می کند.
وی معتقد است مسامحه با افراد مذکور از یکسو و عدم حمایت کافی از محیط بانان مزید بر علت شده تا هر از چندگاهی شاهد به تصویر کشیده شدن چنین وقایع تاسف آوری باشیم.
امیری وجود اسلحه های شکاری غیر مجاز را نیز عامل دیگری قلمداد می کند که در کنار عدم برخوردهای قاطع، باعث جری شدن عده ای از شکارچیان می شود.
وی در تشریح برخی از مسامحه ها در برابر تخلفات شکارچیان عنوان می کند:شکارچیان متخلف در حالی آزادانه و بی محابا به کشتار گونه های ارزشمند جانوری منطقه ادامه می دهند که پس از هر بار دستگیری بزودی آزاد می شوند و حتی به رگبار بسته شدن محیط بان شهید غلامعلی محمدی در تیرماه سال 76 توسط شکارچیان غیرمجاز نیز باعث اعمال سختگیری بیشتر مسئولان محیط زیست شهرستان دشستان نسبت به این افراد نشده است.
** با ورود محیط زیست به بخش بوشکان،عرصه بر شکارچیان تنگ تر شدهمهرداد نوروزی،رئیس پاسگاه محیط بانی شهید محمدی بخش بوشکان شهرستان دشستان استان بوشهر که در فیلم منتشر شده توسط شکارچی قوچ های وحشی در این منطقه مورد تهدید قرار می گیرد، عامل اصلی انتشار این فیلم را در انتقام گیری از سازمان محیط زیست عنوان می کند که با ورود آنها از سال 88 در منطقه مذکور عرصه را بیش از پیش بر شکارچیان متخلف تنگ کرده است.
وی از تنظیم صورتجلسه ای برای اداره محیط زیست شهرستان دشستان و اداره کل محیط زیست استان بوشهر خبر می دهد و با اشاره به تشکیل پرونده ای در این رابطه در مراجع قضایی می گوید:با دستور دادستان ، پلیس فتا برای پیگیری ماجرا و شناسایی فرد متخلف ورود کرده است.
** متهم دستگیر خواهد شدسرهنگ داریوش پور سعید،رئیس پلیس فتای استان بوشهر نیز از اقدامات دستگاه ذیربط برای شناسایی فرد متخلف خبر می دهد و با بیان اینکه شکارچی مذکور از عشایر استان همجوار بوده و هماهنگی های بین دستگاهی برای بازداشت او انجام شده،بازداشت وی را مورد تاکید قرار می دهد که اگرچه امکان زمان بر شدن آن وجود دارد اما دستگیری وی محقق خواهد شد.
علی تیموری،مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به فیلم رجزخوانی شکارچیان برای مسئول حفاظت محیط زیست بوشکان می گوید:بررسی صحت ادعای شکارچی مبنی بر شکار 98 راس قوچ نیز در دست پیگیری است.
وی می گوید:فقدان قانون صریح برخورد و جرایم مالی اندک از عوامل موثر در جسور شدن چنین متخلفانی است که البته به اعتقاد وی اخیرا اقداماتی برای بازدارندگی و تشدید برخوردها با شکارچیان متخلف از سوی سازمان حفاظت از محیط زیست در اولویت قرار گرفته است.
تیموری می گوید:سلب اختیار از مسئولان استانی محیط زیست از امکان منع اعلام جرم عمومی از سوی قضات و افزایش 10 برابری جرایم نقدی از نمونه تصمیمات و تدابیری است که برای مقابله با چنین اقداماتی اتخاذ شده است.
** اشد مجازات،لازمه مهار حیوان آزاری و جلوگیری ازکشتار گونه های جانوریامید است با اعمال اشد مجازات و تشدید قوانین سخت گیرانه،عرصه برای افرادی که با اقدامات تاسف آور خود،روح و روان افکار عمومی را جریحه دار می کنند تنگ تر از گذشته شود،زیرا استمرار چنین تخلفاتی علاوه بر حزن و اندوه افکار عمومی،بازخورد رسانه ای مطلوب و خوشایندی را در افکار عمومی مردم دنیا نخواهد داشت و عده ای نیز با سوء استفاده از اقدامات غیر انسانی تعداد معدودی از انسان نماها،ذهنیت و تلقی افکار عمومی را نسبت به مردم متمدن و با فرهنگ ایران اسلامی خدشه دار می کنند که بطور یقین تشدید برخوردهای بازدارنده وتقویت فرهنگ سازی دو مولفه اساسی در پیشگیری و مهار چنین تخلفات و اعمال تاسف باری به شمار می رود.
انتهای پیام/