به گزارش
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان دکتر سید حسن هاشمی در سفر به اصفهان ، اظهار کرد: مهم است که شهردار یک شهر فقط به فکر ساخت و ساز نباشد و مهمتر آن است که به فکر فرهنگ و سلامت مردم باشد و برای بهداشت عمومی تلاش کند و از همین جا به تمام شهرداران کلانشهرهای کشور میگویم که مانند شهردار اصفهان برای ارتقا سلامت شهروندان خود بکوشید.
وی ادامه داد: متاسفانه این کشور مدام دچار حاشیه سازی و بازیهای سیاسی میشود برای مثال در تهران چند وقت پیش تابلوهای ایدز در حال نصب بود که حاشیه سازی ها باعث شد تا از نصب آنها جلوگیری شود این در حالیست که امروز و در این سالها آمار و مشکلات ایدز نادیده گرفتنی نیستند.
وی تاکید کرد: اگر خانه های سلامت زیر نظر مردم و سمنها باشد به نظر بسیار ارزشمندتر میرسند. یکی از اتفاقاتی که باید در کلانشهرهای کشور رخ دهد کمک به اجرای کامل طرح تحول نظام سلامت است؛ امروز 24 میلیون نفر را زیر پوشش این طرح داریم و ما بقی نیز باید مخصوصا در کلانشهرها زیر پوشش چتر این شبکه قرار بگیرند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: در اصفهان باید هر سه تا چهار هزار نفر یک مراقب سلامت داشته باشند و پرونده های اصفهانیها نیز به مرور الکترونیکی میشود. چراکه وضعیت سلامت مردم باید دقیقا زیر نظر باشد. در صورتی که در سطح شهر زمینی در اختیار وزارت بهداشت قرار بگیرد میتوانیم پایگاههای سلامت را در شهرها ایجاد کنیم تا بتوانیم در امر پیشگیری در حوزه سلامت اقدامات لازم را انجام دهیم.
هاشمی ادامه داد: 75 درصد مرگ و میر در ایران به علت بیماری غیر واگیر و کم تحرکی است. نمک، قند و روغن سه دشمن ایرانیها هستند و در کنار آنها آلودگیهای زیستی نیز موجب مرگ و میر میشود.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه در بررسیهای کویر مرکزی ایران دریافتیم که آمار فشار خون به شدت در این مناطق بالاست، گفت: وقتی 50 درصد مرگ و میر ایرانیها به خاطر فشار خون بالا و مشکلات قلبی عروقی است. باید واقعا در خصوص برخی مواد غذایی دقت کرد.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه باید همه به این نتیجه برسیم که توسعه بدون سلامت امکان ندارد، خاطرنشان کرد: در طول 2.5 سال دولت یازدهم علی رغم همه کاستیها سعی کردهایم از بخش سلامت غفلت نکنیم و پس از برجام که با شجاعت رییس جمهور و حمایتهای رهبری اتفاق افتاد قطعا وضعیت بهتر خواهد شد.
وزیر بهداشت هم چنین در جمع خبرنگاران در خصوص کمبود داروهای بیماریهای خاص و ام اس، اظهار کرد: در اصفهان دو پزشک متخلف در زمینهام اس داریم که داروهایی را که در کل کشور استفاده میشود و مورد تایید انجمن ام اس هستند را نسخه نمیکنند و در این خصوص بارها به دانشگاه علوم پزشکی اعلام شده با این پزشکان برخورد شود.
هاشمی تاکید کرد: وقتی این دو پزشک یک دارو را مینویسند آن هم از یک شرکت و کشور خاص که اتفاقا آن کشور خاص خارجی هم هست ما را در مقابل مردم قرار میدهند. بسیاری از پزشکان این کشور و شهر که باسوادتر هستند و مورد احترام اند داروهایی نسخه میکنند که هم مورد حمایت بیمه است ولی این دو پزشک داروهایی را نسخه میکنند که زیر چتر بیمه هم نمیروند و این 100 درصد تخلف است.
وی با بیان اینکه حمایت از تولید داروهای داخلی محکم ادامه دارد، ادامه داد: در خصوص داروهای خارجی که مرغوبیت بالایی دارند اما نمونه مشابه داخلی نیز برای آن ها وجود دارد تعهدات بیمهها از 90 درصد به 70 درصد کاهش یافته است.
وزیربهداشت در خصوص برخی مشکلات پیش آمده میان نظام پزشکی و پرستاری نیز گفت: مشکلاتی که در این زمینه ایجاد شده به نگاه سیاسی حاکم بر نظام پرستاری بر میگردد و این موضوع بسیار مهم است که اکثر پرستاران قشر زحمت کشی هستند.
انتهای پیام/