سخن گفتن از صلح‌دوستی، كرامت و حقوق انسانی آسان به نظر می‌رسد ولی در عمل بسیار دشوار است.

به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نخستین روز از مراسم اختتامیه «هشتمین جشنواره قند پارسی»، ویژه شعر و قصه جوان افغانستان، با حضور ادیبان افغانستانی و ایرانی در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.

این مراسم كه علاقه‌مندان به ادبیات فارسی كشور افغانستان در آن حضور داشتند، به همت خانه ادبیات افغانستان و با همكاری مركز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری برگزار شد. این جشنواره از سال 81 تاكنون به صورت دوسالانه با هدف شناساندن چهره‌های تازه در عرصه شعر و داستان جوان افغانستان برگزار شده و سنت نكوداشت تلاشگران ادبی را نیز به جا می‌آورد.

در ابتدای برنامه، دكتر محمدصادق دهقان، دبیر جشنواره هشتم، بیان كرد: در روزگاری زندگی می‌كنیم كه در منطقه ما نابسامانی سیاسی، اجتماعی و اقتصادی به چشم می‌خورد و بازار چانه زنی قدرت‌های جهانی و منطقه ای بر سر سرنوشت ملت‌های ستم دیده گرم است. در این زمانه پرآشوب، سخن گفتن از صلح دوستی، كرامت و حقوق انسانی آسان به نظر می رسد ولی در عمل بسیار دشوار است.

وی ادامه داد: در چنین وضعیتی، ادبیات به عنوان تجلی بخش روح و احساس جمعی ملت ها می تواند ما را با هم مهربان تر و راه را بر همگرایی و آَشتی با خود و دیگران هموارتر كند. ادبیات می تواند روحیه اعتراض و انتقاد را در كالبد جامعه زنده نگه دارد.

دكتر دهقان همچنین افزود: زندگی در مهاجرت یا سرزمین مادر با دغدغه های گوناگون، مجال چندانی برای كار و كوشش فرهنگی باقی نمی گذارد و آنچه فرزندان شما در خانه ادبیات افغانستان انجام داده‌اند جز با سخت‌كوشی و از خود گذشتگی آن‌ها ممكن نبوده است. تلاش های خانه ادبیات افغانستان در طول این سال ها بر آفرینش محتواهای فكری متنوعی متمركز بوده كه همه منادی آموزه‌های مدارا، همدلی و همبستگی انسانی است و كارنامه این نهاد، گواه این حقیقت است.

وی با تاكید بر اینكه افغانستان بیش و پیش از همه به بازسازی فرهنگی نیاز دارد، ادامه داد: این امر جز با فراهم شدن پیش زمینه های فكری آن از جمله دیگرپذیری و تعامل همه جانبه محقق نمی شود. در این میان، هر از گاه فرصت هایی به دست می آید مانند انتخاب كهن شهرهای غزنین و بامیان به عنوان پایتخت های فرهنگی جهان اسلام كه نشان دهنده ظرفیت بزرگ فرهنگی در افغانستان است؛ اما دریغ و درد كه به دلیل ناتوانی و بی توجهی دولت شاهد از دست رفتن این فرصت های طلایی برای حفظ بخشی از میراث كهن این سرزمین هستیم.

پس از او، احمد هارون نجم‌پور، معاون سفیر افغانستان، در سخنانی بیان كرد: معتقدم كارهایی كه خانه ادبیات افغانستان انجام داده، كمتر از كاری نیست كه سربازان نظامی در دفاع از افغانستان انجام می دهند. سربازان فرهنگی مخصوصا در شرایط مهاجرت، وظایف سنگینی به دوش خود دارند كه این عزیزان توانسته اند این وظایف را به خوبی انجام دهند.

وی با بیان اینكه سفارت افغانستان با تمام توان در كارهای فرهنگی همكاری خواهد كرد، افزود: كمتر زبانی در دنیا آنقدر كه فارسی به شعر اهمیت می دهد، شعر جایگاه بالایی دارد. ما در این زمینه به جایگاه های خوبی رسیده ایم و امیدوارم در زمینه داستان نیز بتوانیم آثار بهتری خلق كنیم و با ترجمه به زبان های دیگر، مردم كشورهای مختلف را با فرهنگ و ادبیات‌مان آشنا كنیم.

نجم‌پور ضمن اشاره به اینكه انفجار مجسمه بامیان، انفجار فرهنگ و تمدن ما بود، بر ضرورت انجام اقدامات فرهنگی تاكید كرد و گفت: با فرهنگ‌سازی است كه می‌توانیم زمینه صلح را فراهم سازیم. این كار را باید از مدرسه شروع كنیم كه دشمن نتواند جوانان ما را به سمت عملیات انتحاری سوق دهد.

پس از سخنان او، نوبت به شعرخوانی رسید. ناصر فیض، محسن سعیدی، احمدعلی فاخر، مهتاب ساحل، محمدمهدی جمالی، حمید تقدیمی، رعنا حیدری، محمدمهدی احمدی، احمد میرزایی، زهرا جعفری و سارا محمدی، از جمله افرادی بودند كه در هشتمین جشنواره قند پارسی به شعرخوانی پرداختند و حبیبه جعفری و خداداد حیدری نیز برای حاضران در نشست داستان كوتاه خواندند.


انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.