یک نشریه آمریکایی استدلال کرد آزمایش موشکی ایران نقض قطعنامه شماره 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد نبوده است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشریه آمریکایی فارن‌پالیسی در گزارشی با اشاره به اظهارات برخی مقامات آمریکایی که آزمایش موشکی ایران را نقض قطعنامه شماره 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌دانند استدلال کرده که اقدام ایران ناقض این سند بین‌المللی نبوده است.

فارن‌پالیسی در این مطلب که روز چهارشنبه با عنوان «واشنگتن شلیک موشک‌های بالیستیک ایران را تسهیل کرده است» منتشر شد، می‌نویسد: «مقام‌های دولت اوباما نباید از تصمیم ایران برای محک زدن جایگاهش در عرصه بین‌المللی با شلیک موشک تعجب کنند: بر عکس، توافق هسته‌ای ممکن است پرتاب موشک را اجتناب‌ناپذیر کرده باشد.»

در ادامه این استدلال به ملایم‌تر شدن لحن قطعنامه 2231 درباره آزمایش موشکی ایران به نسبت قطعنامه‌های قبلی که مختومه اعلام شدند، اشاره شده است.

در متن قطعنامه 1929 آمده که 15 عضو شورای امنیت تصمیم‌گرفته‌اند که ایران نباید اقدام به انجام هر گونه اقدام در زمینه موشک‌های بالیستیک با قابلیت حمل سلاح‌های هسته‌ای بکند.

فارن‌پالیسی نوشته، قطعنامه 2231 با لحنی سهل‌گیرانه‌تر این ممنوعیت را مطرح کرده است: «از ایران درخواست می‌شود هیچ‌گونه فعالیتی در ارتباط با موشک‌های بالیستیکی که برای داشتن توانایی حمل سلاح‌های هسته‌ای طراحی شده‌اند، انجام ندهد.»

این نشریه آمریکایی نوشته در واقع آنچه در قطعنامه جدید آمده نه از لحاظ حقوقی الزام‌آور محسوب می‌شوند و نه به اندازه قطعنامه‌های قبلی فعالیت‌های ایران را محدود می‌کنند.

فارن‌پالیسی نوشت: «در واقع، قطعنامه 2231 راه فرار مناسب را در اختیار ایران برای ساخت موشک‌های میان برد و دور برد، بدون به مخاطره انداختن خواست شورای امنیت را فراهم می‌کند. ضمن اینکه این قطعنامه، تلاش‌ها برای تعیین اینکه کدام موشک‌ها قادر به حمل کلاهک هسته‌ای هستند را هم با دشواری مواجه می‌کند.»

ژاکلین شایر از اعضای سابق هیئت نظارت بر تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران می‌گوید: «پرتاب این موشک‌ها اگر نقض نص صریح قطعنامه 2231 نباشند، تخلف از روح آن هستند. مایه تأسف است که همه اعضای شورای امنیت نمی‌توانند روی این قضیه توافق کنند.»

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۰ ۲۷ اسفند ۱۳۹۴
اینطوری نمیشه امریکا خیلی گیربه ما میده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۶ ۲۷ اسفند ۱۳۹۴
یه نمونه از شب (چهارشنبه سوریمونو) مشاهده بفرمایند حساب کار دستشون میاد با کی طرفن لا مصب عینه شب عملیات
دیگه لازم نیس توان موشکی مارو ببینن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۳ ۲۷ اسفند ۱۳۹۴
در منطقه ما که آبستن حوادث واختلافات فراوان است اولویت با تقویت بنیه دفاعی است اگرچه نباید مسئولین نسبت به مسائل اقتصادی که مقام معظم رهبری تحت عنوان اقتصاد مقاومتی تاکید فرموده اند غافل باشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۸ ۲۷ اسفند ۱۳۹۴
خاک برسرکسیکه امنیت شکمش واجب تر از امنیت نوامیس وخاک کشورش باشد اخه سیرشدن شکم به چه قیمتی ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۳ ۲۷ اسفند ۱۳۹۴
اقـــــــــــــــــــــــــای محترمی ک میگی چرا همش صرف نظامی میشود نه اقتصادی اقتصااااااااااااااد خب باشه امنیت نداشته باشن زن بچه ملـــــــت خوبه اررررررررررررررررره؟؟؟؟؟؟؟؟مث اینکه کشتار خون ریزی کشورهای خاورمیانه نمیبینی نـــــــــــــــــــه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۷ ۲۷ اسفند ۱۳۹۴
فقط به هر چيزى گير ميده امريکا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۵ ۲۷ اسفند ۱۳۹۴
تا عربستان کثیف از غصه بمیرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۲ ۲۷ اسفند ۱۳۹۴
وضع اقتصادی مهم است شما فقط به فکر نظامی گری و جنگ نباشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۷ ۲۷ اسفند ۱۳۹۴
اول امنیت بعد اقتصاد. نمیدونم چرا بعضیا نمیتونن بفهمن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۷ ۲۷ اسفند ۱۳۹۴
اگر زیاد اهمیت ندیم به دفاع ملی اون وقت اتفاقات بدی میفته
Iran (Islamic Republic of)
مانی
۲۳:۲۳ ۲۷ اسفند ۱۳۹۴
حرف تان کاملا بدور از فهم و عقلانیت است . امنیت نباشد اقتصاد هم به خطر می افتد . ترکیه بخاطر چند انفجار نگران مسئله توریسم و گردشگری ست . افغانستان با ان همه موقیت های سرمایه گذاری چوب ناامنی اش را می خورد . و .... .
Iran (Islamic Republic of)
پسر مشهدی
۱۸:۲۷ ۰۲ فروردين ۱۳۹۵
زمان‌هایی بوده که تکههایی از ایران ما جدا شده... در اون زمان‌ها افرادی با تفکرات شبیه به شما بر سر کار بودن.
آخرین اخبار