به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ پالوده از خوردنیهای ایرانی است و با قرار دادن رشتههای باریک نشاسته در محلول آب و شکر تهیه میشود.
رشتههای نشاستهای یخ زده و مخلفات در قدیم به شیوه سنتی تولید میشد، اما امروز با دستگاههای ویژه و ماشینهایی با سرعت بسیار زیادتر و راحت تر تهیه میشود.
پالوده شیرازی را معمولاً با یک نوع چاشنی از جمله آب لیمو، عرقیات و یا شربت آلبالو مخلوط کرده و مصرف میکنند.
به سراغ یکی از جوانانی آمده ایم که پیشه پدر خود، پالوده فروشی را دنبال کرده است.
سین: خودتان را برای مخاطبان ما معرفی کنید؟ جیم: علی سرداریان هستم و دی ماه 1355 در شیراز متولد شده ام.
سین: چند سال است به این کار مشغول هستید؟ جیم: از بچگی علاوه بر درس این کار را انجام می دادم، اما به طور مستمر از سال 81 به این کار مشغول هستم.
سین: پدرتان هم همین شغل را داشته اند؟ جیم: بله پدرم متولد 1338 است و از سال 1347 در این شغل فعالیت می کرده است.
سین: یک جمله در مورد پدر؟ جیم: به همه فرزندان می گویم قدر پدرانشان را بدانند.
سین: وضعیت کسب و کار چگونه است؟ جیم: خدا را شکر، بخصوص این مدت با توجه به وجود مسافران، خوب است.
سین: کلمه پالوده به چه معنی است؟ جیم: کلمه پالوده از پالایش است و ریشه اصلی آن پالیدن است چون نشاسته را از صافی هایی به نام آبکش عبور می دهند به همین دلیل به آن پالوده می گویند اما برخی به اشتباه آن را فالوده (کلمه ای عربی) می نامند.
سین: پالوده از چه موادی تشکیل شده است؟ جیم: نشاسته و آب شکر.
سین: چرا پالوده شیراز مشهور است؟ جیم: تردی و خشکی پالوده باید زیر دندان احساس شود که البته شیرازی ها این فوت کوزه گری را خوب می دانند به همین دلیل پالوده شیرازیها نه تنها در کشور که در جهان نیز شهرت دارد.
سین: آیا شهرت را دوست دارید؟ جیم: کیفیت بیشتر مدنظرم هست تا شهرت.
سین: اوقات فراغت چه کاری انجام می دهید؟ جیم: ورزش بخصوص سوارکاری.
سین: برداشتتان از این کلمات چیست؟ جیم: پالوده شیرازی: ترد و خوشمزه، فوت کوزه گری شیرازی ها.
عید نوروز: زنده شدن طبیعت.
امید: بدون امید و آرزو زندگی معنی و مفهوم ندارد.
ایران: وطن من و به آن افتخار می کنم.
انتهای پیام/ن