همیشه به شوق عیدی گرفتن پرشورتر‌ از سال‌های گذشته برای دید و بازدید نوروزی آماده می‌شدیم اما شاید جای کتاب در بین خاطرات نوروزی اکثر ما خالی باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  این یار مهربان که در عین بی زبانی حرف‌های زیادی برای ما دارد همواره چشم به راه افرادی بوده که به آن به چشم هدیه یا عیدی نگاه کنند اما امسال خانه کتاب با راه اندازی طرح عیدانه کتاب راه این محصول فرهنگی ارزشمند را به مهمانی‌های کوچک و بزرگ نوروزی ما باز کرد تا قشرهای مختلف جامعه را بیش از پیش با افکار و اندیشه‌های شاعران و نویسندگان ایران و جهان آشنا کند.

من هم در این میان با آگاهی نسبت به میزان بالای تاثیر گذاری عیدی دادن کتاب بر روی سطح مطالعه سالانه مردم و گردش اقتصادی صنعت نشر کشور به فکر گردآوری و تنظیم گزارشی درباره این موضوع افتادم و در این میان با فردی آشنا شدم که به من نشان داد عیدی دادن کتاب به چه اندازه مردم را با کتاب آشتی می‌دهد وقتی که در روزی از روزهای تعطیلات نوروزی سال 1395 سوار قطارهای مترو شدم و روی صندلی نشستم متوجه شدم که دختر 21 ساله‌ای که روی صندلی رو به رویی من نشسته کتاب رمانی را در دست گرفته است و آن را تند و تند می‌خواند، این مسافر قطارهای داخل شهری در جواب به این سوال من که کتابی که در دست گرفتی چیست، گفت:  این کتاب را خواهرم به من عیدی داده البته من علاقه چندانی به مطالعه ندارم اما چون این کتاب را از یکی از عزیزانم عیدی گرفته‌ام نتوانستم از خواندنش صرف نظر کنم.
 
این فقط نمونه‌ای از تاثیرات عیدانه کتاب بر روی اقشار مختلف جامعه بود و به نظر می‌رسد اگر چند ساعت از روز را در اتوبوس و مترو بگذرانیم موارد زیادی از این نوع را خواهیم دید در اینجا بهتر است که نظر برخی از اهالی قلم را درباره عیدی دادن کتاب بپرسیم که آنها هم کتاب عیدی می‌دهند یا نه؟
 
عیدانه کتاب جایگزین مناسبی برای ایجاد تعادل طبیعی عرضه و تقاضای بازار نیست 
اسماعیل امینی، شاعر در خصوص تاثیرات عیدی دادن کتاب بر روی اقشار مختلف جامعه اظهار داشت: اینکه عادت بکنیم به جای عیدی دادن پول محصولاتی چون کتاب را عیدی بدهیم خوب است اما به هر حال همه کارهایی که برای کتاب می‌شود جایگزین تعادل طبیعی عرضه و تقاضای بازار کتاب نمی‌شود.
 
وی افزود: مردم ما هزینه کردن پول برای خرید کتاب را خرج اضافه می‌دانند اما حاضر هستند که چند برابر قیمت یک کتاب را برای خرید لباس هزینه کنند.
 
این شاعر گفت: مراکز نقش آفرین در امر تعلیم و تربیت و رسانه‌ها تاثیر بسزایی در نوع نگاه جامعه به کتاب دارند.
 
امینی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به این امر که آیا درروزهای تعطیلات نوروزی سال 1395 کتاب عیدی داده‌اید یا نه، تصریح کرد: کتاب‌های زیادی را عیدی داده‌ام که برخی از آنها در کتابخانه شخصی‌ام بودند و برخی دیگر را افرادی به من سپرده بودند تا به دانش آموزان عیدی بدهم، در کل می‌توانم بگویم که بیش از یک هزار عنوان کتاب عیدی داده‌ام .
 
وی در بخش پایانی سخنانش به اجرای عیدانه کتاب اشاره کرد و گفت: وقت نکردم به کتابفروشی‌های عضو این طرح سری بزنم.
 
عیدی دادن کتاب به شرط دیدن و خواندنش خوب است
سعید بیابانکی، شاعر نیز نظرش را درباره عیدی دادن کتاب چنین تصریح کرد: عیدی دادن کتاب و تبدیل کردن آن به یک فرهنگ خوب به نظر می‌رسید اما این امر مشروط به دیدن و خواندن کتاب‌های عیدی است.
 
وی گفت: من نتوانستم به کتابفروشی‌های عضو طرح عیدانه کتاب مراجعه کنم و فقط به صورت پیامکی از این طرح مطلع شدم زیرا مجریان طرح عیدانه کتاب در اجرای این طرح  دیرکرد داشتند.
 
یادآور می‌شود: عیدی دادن کتاب خوب است و علاوه بر آشنایی بیش از پیش مردم با کتاب‌های ارزشمند به گردش اقتصاد نشر کمک می‌کند اما اگر این آثار در گوشه کتابخانه‌های شخصی خاک بخورند تاثیری بر روی فرهنگ جامعه نخواهند داشت.


گزارش از نسرین خدایاری


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار