به گزارش
خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نصرالله ضرغام رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور(بنیاد ملی علم ایران) در نشست خبری با رئیس، معاونین و اعضا هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت که ظهر امروز در تالار امام خمینی دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، گفت: ما در گذشته شورای علمی پژوهشی داشتیم که ریاست آن را دکتر فرهادی بر عهده داشت. در سال 82 صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور پایه گذاری شد.
وی ادامه داد: حدود 12 سال از فعالیت صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران میگذرد ما تلاش می کنیم نوآوری و خلاقیت را با حمایت از پژوهشگران و نوآوران به وجود آوریم که در این زمینه باید از کل ظرفیتهای بالقوه و بالفعل کشور در راستای افزایش تأثیرات و هماهنگی استفاده کنیم.
ضرغام افزود: همان قانونی که در اکوسیستمها حاکم است بر سیستمهای جامع هم وجود دارد یعنی جامعیت در پژوهش مشاهده میشود پس ما نمیتوانیم پژوهش را بدون حمایت از پژوهشگر به تنهایی مورد حمایت قرار دهیم.
وی تصریح کرد: ما تلاش می کنیم تا استعدادهای کشور در هر نقطهای از جهان مورد حمایت صندوق قرار بگیرد تا استعدادهای آنها شکوفا شود. همچنین در حمایتهای خود به آیندگان نیز توجه داریم و گامهای مؤثری برای آنها برداشتهایم ما بنا داریم دانش جامعه را بالا ببریم و علم و دانش را مردمی و اجتماعی کنیم.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران تأکید کرد: صندوق سالانه هزار و 800 پروژه تحقیقاتی دریافت میکند. دانشجویان کارشناسی ارشد میتوانند دستیار اساتید در پروژهها شوند و برای رسالههای دکترا 35 میلیون تومان در نظر گرفتهایم که در صورت منحصر بودن این پروژهها، این مبلغ تا 50 درصد دیگر هم افزایش مییابد.
وی در خصوص حمایت از فارغالتحصیلان پسادکتری عنوان کرد: از فارغالتحصیلان پسادکتری حمایت می کنیم به این صورت که یک تا دو سال به این افراد حقوق استادیار تعلق می گیرد تا پروسه جذب آنها صورت بگیرد. همچنین هزار و 57 پروژه پسا دکتری به صورت آزاد و قراردادی داشتیم. نسبت طرحهای مصوب به طرحهای دریافتی صندوق 36 درصد است، هزار و 97 طرح براساس تفاهمنامههای کشور هم داشتیم.
وی در پایان در خصوص حمایت از صندوق در زمینه کرسی و گرفتن گرند پژوهشی یادآور شد: کرسیهای پژوهشی 5 ساله داریم که به هر فرد 50 میلیون تومان پرداخته میشود تمدید این کرسیهای پژوهشی به مدت 5 سال دیگر به شرط معرفی همکار خارجی وجود دارد و گرند پژوهشی یک ساله به مبلغ 30 میلیون تومان است. 60 درصد از اساتید و پژوهشگران با صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران در ارتباط هستند و در حال حاضر 151 اختراع در حال طی پروسههای خود هستند.
انتهای پیام/