به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، حبیب جهانساز اظهار کرد: راه اندازی شبکه «آی. پی. ام» در راستای مبارزه بیولوژییک با آفات برنج و به منظور کاهش استفاده از کود و سم زراعی انجام می شود.
وی گفت: طرح مبارزه بیولوژیک با آفات برنج با استفاده از شبکه «آی. پی. ام» به صورت ماهانه در قریب به۲۰ هزار هکتار از شالیزارهای برنج در استان صورت می گیرد.
به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان، این شبکه در ۱۶ شهرستان استان توسط بخش خصوصی و کلینیک های بخش گیاه پزشکی راه اندازی شده است.
جهانساز افزود: با ارزیابی های این شبکه، در صورت نیاز، دستورات لازم برای مصرف کودهای شیمیایی و سموم مورد نیاز برای استفاده کشاورزان صادر می شود که این مساله در استفاده از کاهش سموم و در نتیجه برداشت محصول ارگانیک نقش بسزایی دارد.
وی همچنین با اشاره به دغدغه های موجود بین کشاورزان مبنی براسترس ناشی از خشکسالی و کمبود آب نیز تصریح کرد: به دنبال اصلاح ارقامی هستیم که با شرایط اقلیمی سازگاری بیشتر و طول دوره رشد بهتری داشته باشند.
به گفته جهانساز تاکنون حدود ۱۳۰ تن ارقام اصلاح شده میان کشاورزان توزیع شده است.
برنامه مدیریت کنترل آفات «آی. پی. ام» استفاده از روش های غیرشیمیایی در کنارسایر روش های کنترلی و بیولوژیکی است که از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده و در کاهش مصرف سموم و تولید محصول سالمتر نقش بسزائی ایفا می کند.
منبع:مهر
انتهای پیام/