به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "محمدباقر نوبخت" رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی امشب 6 خرداد در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی موضوع اشتغال و رونق تولید پرداخت.
نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی در ابتدا در پاسخ به سوال اول مجری برنامه پیرامون استخدام های دولتی گفت: بیش از 53 هزار نفر از تعداد کارکنان دولت کاهش یافته است.
وی با اشاره به این که به 16-17 هزار نفر در وزارت بهداشت و درمان مجوز استخدام داده ایم بیان کرد: در نظر داریم تا هم لوازم پزشکی را تجهیز و هم کارکنان این وزارتخانه را تکمیل کنیم.
نوبخت با اشاره به این که تعدادی به قوه قضاییه اجازه استخدام داده ایم خاطر نشان کرد: 35-34 هزار نفر در دولت استخدام می شوند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی با اشاره به این که باید به دنبال افزایش فرصت های شغلی باشیم اظهار داشت: 7 هزار و 500 واحد تولیدی در سراسر کشور فعال خواهند شد.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که با چه تعداد از افراد بازنشسته قطع همکاری خواهید کرد افزود: منع استفاده از نیروهای بازنشسته در سنوات گذشته وجود داشته است لذا اگر در برخی مشاغل احساس نیاز شود قانون شرایط را به خوبی مشخص کرده است.
دولت روز یکشنبه درباره حداقل و حداکثر حقوق مدیران تصمیم گیری می کند
نوبخت با بیان این که در سنوات گذشته عده ای به زور به جمع بازنشستگان پیوستند گفت: دولت روز یکشنبه درباره حداقل و حداکثر حقوق مدیران تصمیم گیری می کند
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی درباره پاسخ به سوال دیگری پیرامون حداقل و حداکثر حقوق پرداختی دولت به کارکنان گفت: هر سال پس از این که بودجه به دولت ابلاغ می شود آیین نامه اجرایی آن مورد تهیه قرار می گیرد و در نهایت به تصویب هیئت وزیران می رسد.
وی با اشاره به این که روابط اجرایی امسال دقیق تر خواهد بود ادامه داد: برای هر گونه تغییر در ارقام حقوق شورای حقوق و دستمزد فعال شده است لذا هیچ واحدی اجازه افزایش حقوق را ندارد.
در سال 95 در هیچ سطحی از وزیر تا کارمند معمولی حقوق بالای 6 میلیون و 300 هزار تومان دریافت نخواهد کرد
نوبخت با بیان این که در سال 95 در هیچ سطحی از وزیر تا کارمند معمولی حقوق بالای 6 میلیون و 300 هزار تومان دریافت نخواهد کرد اظهار داشت: رنج حقوق کارکنان دولت برای همه دستگاه ها مشخص است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی با بیان این که همه چک های کشیده شده توسط ذی حسابان نظارت می شود افزود: امسال نظارت بیشتر از سال های گذشته خواهد بود.
وی با بیان این که قانون سهم فوق العاده ها در ماده 68 مشخص کرده است بیان کرد: همه پرداخت ها در چارچوب قانون صورت می گیرد .
نوبخت بیان کرد: در درون قوه مجریه سازمان مدیریت و برنامه ریزی همراه بازرسین، کنترل های لازم را انجام می دهد این در حالی است که یک بار دیگر همه سیستم را مورد بازبینی قرار می دهیم تا پاسخگوی شبهات باشیم
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی با اشاره به این که دستگاه های نظارتی به صورت هوشمند عمل می کنند افزود: تخلفات را اصلاح می کنیم.
سازمان مدیریت و برنامه ریزی از این پس بر میزان حقوق پرداختی و جزئیات انواع پرداخت نظارت می کند.
وی ادامه داد: سازمان مدیریت و برنامه ریزی از این پس بر میزان حقوق پرداختی و جزئیات انواع پرداخت نظارت می کند.
نوبخت در ادامه این گفتگو در پاسخ به این سوال که چه شد که رشد اقتصادی سال 94 به 9 دهم تغییر پیدا کرد گفت: بعد از اتفاقاتی که در خصوص کاهش قیمت نفت و تاثیر آن بر بودجه و منابعی که دولت می توانست پرداخت کند و مباحثی که سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری ها در تردید بودند ما در نیمه دوم سال 94 بعد از این که متوجه شدیم تا شهریور ماه چنین رکود نسبی وجود دارد و آن رشد حدود 3 درصدی را که در سال 93 داشتیم تغییر پیدا خواهد کرد دولت بلافاصله یک بسته سیاستی ضد رکودی را به صورت کوتاه مدت ارائه کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی تصریح کرد: خوشبختانه مرکز آمار ایران گزارش رشد اقتصادی را در سه ماهه چهارم یعنی در زمستان بعد از این که ما در پاییز سیاست های کوتاه مدت را اجرا کردیم رشد اقتصادی مثبت 2 درصد را اعلام کردیم.
پیش بینی می کنیم در سال جاری 5 تا 6 درصد رشد اقتصادی داشته باشیم
وی اضافه کرد: خوشبختانه اقدام دیگری که سبب شد در 3 ماهه چهارم سال 94 ما به رشد دو درصدی دست یابیم افزایش رشد تولید پس از برجام بود بر این اساس ما موفق شدیم میزان صادرات و تولید خود را به دو برابر افزایش دهیم که این موضوع هم تاثیر خود را بر رشد اقتصادی گذاشت و خوشبختانه در سه ماهه چهارم سال گذشته دو درصد رشد اقتصادی مثبت برای کشور فراهم شد که امیدواریم برای سال 95 همان طور که در بودجه و برنامه و پیش بینی همه سازمان ها و مراجع مالی جهانی است حداقل بین 5 تا 6 درصد رشد اقتصادی داشته باشیم که برای این کار نیز همه بخش های مختلف را بسیج کرده ایم
نوبخت در بخش دیگری از این برنامه درباره این که آیا رشد دو درصدی 3 ماهه پایانی سال گذشته از طریق پایه پولی بوده است گفت: رشد اقتصادی دو درصدی از مسیر پایه پولی اتفاق نیفتاد بلکه این رشد متاثر از سیاست های پولی و مالی بوده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی همچنین اعلام کرد: از تاریخ 27 دی ماه سال 94 تا الان بیش از 3 میلیارد و 418 میلیون دلار سرمایه گذاری مستقیم خارجی روی 41 طرح انجام شده است و ما رو به پیشرفت حرکت می کنیم و انشالله مردم آثار این اقدامات و سیاست ها در زندگی شان احساس خواهند کرد.
طی ده ماه اینده بیش از 660 طرح عمرانی را در اقصی نقاط کشور افتتاح خواهیم کرد
وی با تاکید بر این که همه دولت فعال است تا مشکلات کاهش پیدا کند اما مشکلات کشور آنقدر زیاد بوده و هست که نتایج این اقدامات بخش به بخش به چشم خواهد آمد خاطر نشان ساخت: افتخار ما در این دولت این است که بتوانیم رفاه لازم و اشتغال مولد را ایجاد کنیم و به جای تزریق پول بین مردم بتوانیم زیرساخت ها و زیربناها را آماده کنیم و در این راستا قطعاً تا پایان امسال بیش از 660 طرح عمرانی را در اقصی نقاط کشور افتتاح خواهیم کرد.
نوبخت در بخش دیگری از صحبت های خود درباره این که چرا علی رغم کاهش نرخ تورم ما در بخش تولید دستاورد و موفقیت لازم را نداشتیم نیز بیان داشت: این یک واقعیتی است که صنعت ما و به خصوص واحدهای تولیدی ما باید فعال شوند و این همان کاری است که ما هم اکنون بر آن متمرکز شدیم و آن را انجام می دهیم.
دولت برای حل مشکل دامداران 200 میلیارد تومان در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار می دهد
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی با بیان این که بخش عمده تولید ما در بخش کشاورزی بوده است گفت: در تمامی چهار فصل سال گذشته ما موفق شدیم رشد مثبت مطلوبی را در این بخش داشته باشیم و برای حل مشکل دامداران نیز هفته گذشته به توافقی که با وزارت جهاد کشاورزی انجام دادیم قرار شد که 200 میلیارد تومان برای حل مشکل دامداران در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد.
مسکن ارزان قیمت و حمایتی در حاشیه شهرها ساخته می شود
وی اضافه کرد: همچنین بر اساس دستور رئیس جمهور بنیاد مسکن موظف شده 200 هزار واحد مسکونی در روستاها بسازد و تسهیلات با نرخ 5 درصد پرداخت کند ضمن این که بنا به دستور رئیس جمهور ما موظف شدیم برای تامین مسکن ارزان قیمت و حمایتی در حاشیه شهرهایمان اقدام کنیم که آثار آن را انشالله تا قبل از پایان سال جاری مشاهده خواهیم کرد.
نوبخت همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود به طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت: سال گذشته بیش از 3 هزار و 450 میلیارد تومان فقط به طرح تحول سلامت مضاف بر اعتبارات آن پرداخت کردیم که قطعاً این رقم در سال جاری کمتر از اعتباراتی که سال گذشته برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده نخواهد بود ضمن این که راجع به بیمه سلامت هم طرحی داریم که آثار آن را طی هفته ها و ماه های آینده مشاهده خواهیم کرد.
مطالعه ابتدایی برای 130 تا 150 هزار فرصت شغلی انجام شده است
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی همچنین در خصوص بحث اشتغال نیز اظهار داشت: برای اشتغال نیز غیر از چیزی که در بخش کشاورزی در حال انجام است 7 هزار و 500 واحد صنعتی را در کشورشناسایی کردیم تا بتوانیم با کمک به آن ها چرخ تولید را راه بیندازیم.
وی افزود: در بخش اشتغال حداقل باید بین 130 تا 150 هزار فرصت شغلی ایجاد کنیم که محاسبات آن در استان ها انجام شده است.
نوبخت همچنین در خصوص روند پرداخت یارانه نقدی نیز اظهار داشت: ما اگر بر اساس اقداماتی که وزارت تعاون قبلاً شروع کرده که اگر تشخیص بدهد کسی که مستغنی دریافت یارانه نقدی نیست یارانه او قطع خواهد شد کار خود را ادامه دهیم آیین نامه اجرایی که در این رابطه خواهیم نوشت با در نظر گرفتن ظرفیت های قانونی است که در اختیار ما گذاشته شده است ضمن این که تشخیص افرادی که باید یارانه به آن ها تعلق بگیرد بر عهده دولت است ما یارانه افرادی که نیازمند هستند را قطع نخواهیم کرد.
دولت برای افزایش قیمت سوخت برنامه ای ندارد و همچنان مخالف دو نرخی شدن بنزین هستیم
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی درباره بحث دو نرخی شدن قیمت بنزین نیز عنوان کرد: اساساً دو نرخی شدن را در یک شرایط اقتصادی سالم فسادآور می دانیم لذا دولت با دو نرخی شدن بنزین مخالف است و راجع به افزایش قیمت سوخت نیز هیچ برنامه ای نداریم.
وی در پایان این گفتگو درباره ساختار نظام بانکی هم عنوان کرد: امیدواریم در مجلس دهم یکیاز نخستین فعالیت ها اصلاح نظام بانکی باشد تا تسهیلات مناسب در اختیار افراد نیازمند قرار گیرد.
از تعامل نظام بانکی با بخش تولید راضی نیستیم
نوبخت همچنین با بیان اینکه از تعامل نظام بانکی با بخش تولید راضی نیستیم تصریح کرد:این عدم رضایت ناشی از این است که نظام بانکی ما دچار مشکل است.
انتهای پیام/