به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اولین کارخانه لوازم خانگی کشور که در سال 1316 و حتی پیش از بسیاری از شرکت های بزرگ و مطرح در این زمینه تاسیس شده بود رسما تعطیل شد.
بر همین اساس به سبب قدیمی بودن ماشین آلات و مدیریت ناکارآمد در این کارخانه سبب آن شد که این کارخانه با این قدمت نتواند حتی در بازار های داخلی جایی در میان رقبا داشته باشد.
گفتنی است که تصمیم فروش این کارخانه چند سال پیش گرفته شده بود و حتی بخشی از کارخانه ارج به عنوان پارکینگ در اختیار ایران خودرو بود.
بحران نقدیندگی و مشکلات عدیده مالی و مدیریتی به حدی رسید که مدیران این کارخانه تصمیم به تعطیلی آن گرفته و ماشین آلات این کارخانه را به فروش گذاشته اند و این مسئله در حالی اتفاق می افتد که زمانی شرکت ارج هم لوازم خانگی تولید و برند سازی میکرد که بسیاری از شرکت های پیشرفته امروزی حتی در آن زمان تاسیس هم نشده بودند.
شایان ذکر است پیش تر جمعی از کارگران شرکت ارج با امضای طوماری خطاب به مقامات دولتی از جمله وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی نسبت به تعطیلی قریب الوقوع این کارخانه قدیمی و بیکاری کارگران آن هشدار داده و خواستار رسیدگی به این وضعیت نابسامان شده بودند.
طبق نامه ای که در 23 دی ماه سال گذشته از طرف این کارگران مکتوب شده بود ذکر شده است که تعداد تولیدات شرکت به صفر رسیده و صاحبان شرکت هیچگونه برنامه جامع راهبردی در خصوص ادامه تولید و یا افزایش سبد محصولات و بهینهسازی محصولات و دستگاهها و ماشین آلات موجود ندارند.
در همین راستا یکی از کارگرانی که در حدود 10 سال در این شرکت فعالیت داشته و اسفند ماه سال گذشته اخراج شده است در این خصوص به خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: تعداد زیادی از کارگر سال گذشته به بهانه این که کارخانه زیان ده شده اخراج شدیم.
وی ادامه داد: مسئولان کارخانه گفتند که تولید را ادامه نخواهیم داد چراکه شرکت زیان ده است و ادامه روند تولیدی هیچ سودی نخواهد داشت و این در حالی است که ما در تمامی محصولات خود از قطعات داخلی استفاده می کردیم و با مدیریت صحیح می توانستیم از بحران عبور کنیم.
وی افزود:در سال های اخیر کارخانه به جای تولید بیشتر سالن های خود را در اختیار شرکت ها و کارخانه های دیگر قرار می داد و از آن ها اجاره می گرفت و کارخانه در ماه آذر و دی که اوج تولیدات یخچال است حداکثر 15 عدد یخچال تولید می کرد.
حال تعطیلی این کارخانه بار دیگر لزوم حمایت دولتی ها از تولیدات داخل را برای ما یادآور می شود، کم نبودند کارخانه ها و کارگاه هایی که بحران های مشابه و نبود هیچ گونه حمایت های دولتی به خاطره ها سپرده شدند.
کمبود نقدینگی و تکنولوژی روز ، ارج را به تعطیلی کشانده است
محمد طحان پور رئیس اتحادیه لوازم خانگی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص وضعیت کارخانه ارج تصریح کرد:این کارخانه حدود 10 سال است که به دلیل مشکلات متعدد مالی و کمبود نقدینگی با توقف تولید مواجه شده ودر شرف تعطیلی قرار گرفته بود.
وی ادامه داد: طی چند سال گذشته تنها یک نوع کولرآبی 13 هزار در این کارخانه تولید می شده که آن هم متناسب با سفارش مشتری صورت می گرفت.
طحان پور اظهار داشت:طی این مدت برخی شرکت های خارجی خواستار خرید کارخانه بودند اما پس از بازدید به دلیل فرسودگی ماشین آلات و خط تولید منصرف شدند.
وی ادامه داد: در حال حاضر بانک ملی شرکت ارج را به عنوان مطالبه خود برداشته و مدیرت این شرکت دولتی شده است.
طحان پور گفت:عدم ارتقای تولید ملی و به روز نشدن تکنولوژی سبب خروج تولیدات داخلی از بازار رقابت می شود.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی خاطرنشان کرد:همچنین عدم حمایت مردم از تولیدکننده داخلی و نخریدن جنس ایرانی ،نیز مشکلاتی نقدینگی در بخش تولید را تشدید می کند که در نهایت ورشکستگی کارخانه ها را به دنبال دارد و ادامه این روند سبب می شود شرکت ارج نیز به سرنوشت تلخ شرکت آزمایش دچار شود .
طحان پور با اشاره به تشکیل کمپین سوگواری مردم در خصوص تعطیلی ارج گفت:زمانی که باید مصرف کننده با خرید کالای ایرانی از تولید داخل حمایت کند اما تمایل به خرید جنس خارجی دارد باید در سوگ صنایع داخلی نشست.
انتهای پیام/
ولی هیچ کدوم به این فکر نکردید که شرکت ارج از همون اول یه محصول میزنه و کلا شکل و شمایلش شبیه همه اصلا تغییری نکرده قبول کنید مردم میرن از شرکت های دیگه میخرن
همه فقط میگم حیف شد
خداییش چند درصدتون حاضرید از محصول چندین سال پیش تو خونتون استفاده کنید؟؟؟
میگن کار وارداته کالاس که کارخونه خوابید،پس چرا شرکت های دیگه تعطیل نمیشه
یخورده فک کنید!!
در نهایت هم خصوصی شدن شرکت و افزایش قیمت اجناس با همان کیفیت های نا مطلوب.
حتی اگه دولت هم بخواد به کمک اینا بیاد که مثلا با تعرفه واردات با همین شکل به کارشون ادامه بدن بجز هدر رفت منابع عمومی چیزی در پی نداره
به روز بشید !!
اگه حمایت دولت از این شرکت هایی که قصد ندارند به روز بشوند حذف بشه، توی فضای رقابتی شرکتهای بهتری شکل میگیرن که میتونن اقتصاد رو تحرک بدن.
واقعا نميتونن يه طرح درست حسابي براي حمايت از توليد بدن؟!!!
یکی از مزایایی بازار رقابتی همینه که کارخانه ای که نتواند خودشو با خواست و سلیقه مردم سازگار کنه از رده خارج شه.
کاش مسولین کارخانه قبل از به تعطیلی کشاندن کارخانه از مشاورین اقتصادی و بازار مشورت میگرفتند.
آخه تا کی باید بازار انحصاری باشه و مردم طبق سلیقه کارخانه دارها مصرف کننده باشند.مردم نیازهاشون با توجه به خواسته هاشون برطرف میکنند.
.