به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ مقداد پیرصاحب با بیان اینکه در هفت تا 10 سال اخیر افزایش ریزگردها را در استان و کشور شاهد بودیم در خصوص دلایل افزایش ریزگردها طی چند سال اخیر، مهمترین عامل را خشکسالیهایی دانست که خاورمیانه را در بر گرفته و باعث شده کانونهای گرد و غبار تشدید شوند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه استفاده نامطلوب از منابع آب و خاک را نیز عامل مهم و اثرگذار دیگری بر افزایش ریزگردها دانست و تاکید کرد: کشورهای همجوار از جمله ترکیه جلوی آبهای خود را گرفتند و این امر باعث ایجاد هورهای عظیم در منطقه خصوصا در کشورهای "عراق" و "سوریه" شده که منشاء برخاستن ریزگردها است.
به گفته این استاد دانشگاه، مهار آبها باعث شده نقاطی که سالها دریاچه و محل تجمع رسوبات رودخانهها بودند، امروز به منبع خاکهای "رس" و عامل اصلی بروز ریزگردها تبدیل شوند.
پیرصاحب در خصوص راهکارهای مقابله با وقوع ریزگردها نیز گفت: اولین عامل ثبات حکومتها و برقراری آرامش در منطقه است.
وی در خصوص شیوه مالچ پاشی نیز یادآوری کرد: این کار هزینه زیادی دارد و نمیتوان همه کانونهای موجود را با مالچ پوشاند، زیرا در مجموع سه کشور عراق، سوریه و عربستان حدود دو میلیون هکتار کانون وقوع ریزگردها را داریم که مالچپاشی همه آنها میسر نیست.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بیابان زدایی و کاشت بوتههای تطابق یافته با محیط را از دیگر اقداماتی دانست که میتواند رطوبت خاک را افزایش و از بروز ریزگردها جلوگیری کند.
به گفته این مسئول، این روش هم زمان زیادی حداقل تا 10 سال نیاز دارد و البته هزینه آن هم بالا است.
انتهای پیام/پ