محمد باقر مینایی متخصص طب سنتی وعضو هیئت علمی دانشکده پزشکی و طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت:کسانی که از نفخ معده به خصوص در ماه رمضان رنج می برند باید از مصرف غذاهای نفاخ مانند آش رشته پرهیز کنند .همچنین جویدن کامل غذا از دیگر عواملی است که می تواند در کاهش نفخ معده تاثیر به سزایی داشته باشد.
این متخصص طب سنتی بیان کرد: نباید در حین غذا خوردن آب بنوشیم. همچنین باید از خوردن نان های حاوی جوش شیرین پرهیز کنیم.نان سنگک از نان های مفید به شمار می آید.مصرف زیاد زولبیا و بامیه نیز در برخی از افراد منجر به نفخ و دل درد می شود.
وی نوشیدن شربت آبلیمو به همراه زعفران، شربت به لیمو با عرق بید مشک برای جوانان و این شربت با عرق نعناع برای میانسالان و سالمندان را توصیه کرد.
مینایی تصریح کرد:استفاده از مواد طبیعی لبنی مانند ماست یا شیر از مواد غذایی موثر در کاهش نفخ معده است.
وی اظهار داشت:از آن جایی که کسانی که دچار نفخ هستند اغلب مبتلا به یبوست نیز هستند بنابرین این افراد بهتر است ماست را به همراه مربای بالنگ یا به مصرف کنند.
مینایی یاد آور شد:نوشیدن آب یخ نیز منجر به نفخ می شود.بنابرین افراد باید از مصرف آب بسیار خنک به خصوص در وعده افطار پرهیز کنند.
وی بیان کرد: افزودن نعناع به چای برای درمان نفخ معده از باورهای غلط رایج در بین مردم است.استفاده مداوم از چای سیب و گلابی به رفع نفخ معده کمک شایانی می کند.
انتهای پیام/