به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، فتوولتائیک یکی از انواع سامانههای تولید برق از انرژی خورشیدی است. در این روش با بکارگیری سلولهای خورشیدی، تولید مستقیم الکتریسیته از تابش خورشید امکانپذیر میشود. سلولهای خورشیدی از نوع نیمه رسانا میباشند که از سیلیسیوم یعنی دومین عنصر فراوان پوسته زمین ساخته میشوند. وقتی نور خورشید به یک سلول فتوولتائیک میتابد، بین دو الکترود منفی و مثبت اختلاف پتانسیل بروز کرده و این امر موجب جاری شدن جریان بین آنها میگردد. میتوان فتوولتائیک را در دسته فناوری انرژیهای تجدید پذیر قرار داد.
این سلول های خورشیدی خم شونده می توانند در تولید لوازم الکترونیک پوشیدنی مانند ردیابهای تناسب اندام و عینکهای هوشمند استفاده شوند.
این فتوولتائیک در حدود 1 میکرومتر ضخامت دارد که این میزان بسیار نازک تر از یک موی انسان است.
محققان این سلولهای خورشیدی فوق العاده نازک را از آرسنید گالیم نیمه هادی ساخته اند. آنها این سلولها را به طور مستقیم بر روی بستر انعطاف پذیر بدون استفاده از چسب که باعث ضخامت بیشتر مواد میشود چسباندند. این سلولها با استفاده از فشار در 170 درجه سلسیوس و ذوب یک لایه بالای ماده که مواد مقاوم در برابر نور نام دارند، به الکترود بر روی بستر جوش سرد داده میشوند و بعد از جوش خوردن، آن ماده مقاوم در برابر نور از سطح کنده میشود.
جوش سرد یا جوش تماسی، نوعی ایجاد پیوند بسیار قوی بین دو جامد است که بدون نیاز به حرارت و ذوب کردن محل اتصال انجام میشود.
از این سلولهای نازک می توان بر روی قاب عینک و یا پارچه استفاده کرد و این فناوری همچنین میتواند نسل بعدی لوازم الکترونیک پوشیدنی را نیرو دهی کند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/