به گزارش خبرنگار
گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ وقتی وارد یک باشگاه ورزشی می شویم و می بینیم که فردی با سرعت بسیار روی تردمیل می دود و این کار را نیز مدت طولانی انجام می دهد ،شاید به حالش غبطه بخوریم و پیش خودمان فکر کنیم که وی کالری بسیاری سوزانده و به طور حتم چربی بسیاری از دست داده است.
اما نکته مهم و قابل توجه این است که به جای اینهمه دویدن و به جان خریدن عوارض احتمالی که دویدن نادرست بر تردمیل روی زانوها و کمر دارد ، که به طور حتم با سرعت زیاد و زمان طولانی احتمال بروز این خطرات بیشتر هم می شود، کافی است که به پیاده روی تند در محیط بیرون از خانه و باشگاه بپردازید.
شاید بسیاری از ما از فواید پیاده روی باخبر باشیم اما شاید نمی دانیم که با پیاده روی بخصوص سریع در رسیدن به اهداف ورزشی از جمله لاغری ،تناسب اندام و سلامتی موفق تر خواهیم بود.
تحقیقات جدید نشان داده کسانی که برای رسیدن به تناسب اندام به طور مرتب پیاده روی دارند البته با سرعت بالا در مسیر کاهش وزن نتایج خوبی کسب کرده اند.خبر خوب این است که هرچه اضافه وزنتان بیشتر باشد در ابتدا کاهش وزنتان نیز با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت.
پیاده روی بهترین راه برای شروع هربرنامه جدید کاهش وزن و برای نگه داشتن بدن در بالاترین حد سوزاندن چربی، بیشترین تأثیر را دارد. پیاده روی سریع برای سوزاندن کالری، ورزش فوق العاده ای محسوب می شود ، به خصوص برای کسانی که آمادگی جسمانی خوبی ندارند، این ورزش انرژی بر است. درست است که ورزش های خیلی شدید باعث می شوند بدن کربوهیدرات بیشتری بسوزاند .اما از آنجاییکه حتی اگر شخص فاقد آمادگی جسمانی هم باشد به طور مؤثر با پیاده روی که فعالیتی مداوم و تدریجی است، به وضعیت سوزاندن چربی دست می یابد .این ورزش به همه توصیه می شود.
*چگونه با پیاده روی لاغر شویم؟- مدت زمانی که برای پیاده روی با هدف کاهش وزن و از دست دادن چربی های اضافی بدن صرف می کنید،بسیار مهم است. دقت کنید که در ۱۰دقیقه اول هر ورزشی از جمله پیاده روی، گلیکوژن (ذخیره قندی در کبد) بدن میسوزد و اگر فقط ۲۰ دقیقه پیاده روی کنید، عمل سوزاندن چربی را انجام ندادهاید و فقط برای حفظ سلامتی قلب این میزان خوب است و چربی از بین نمیرود.
زیرا تا وقتیکه به طور کامل ذخایر گلیکوژنی کبد از بین نرود، چربی زیادی نمیسوزد. بنابراین برای از بین بردن چربی ها ۴-۳ بار در هفته و هر بار باید حداقل۳۰ تا ۶۰ دقیقه پشت سرهم پیادهروی با سرعت کنید. البته این پیادهروی باید به قصد ورزش باشد نه تفریح، مثلاً برای دیدن ویترین مغازه ها یا خرید چیزی نباشد که مجبور شوید بین پیادهروی خود بایستید.
-دقت کنید که پیاده روی با شدت کم و به مدت طولانی از آنجا که ضربان قلبتان را به میزان کافی بالا نمی برد، بدن نتیجه ای از این تمرین نخواهد گرفت.
بهترین روش برای اینکه بیشترین بهره را از پیاده روی خود ببرید این است که پیاده روی تند و کند را انجام دهید، به این ترتیب که ابتدا 1 دقیقه می دوید و 2 دقیقه راه می روید.با این روش ضربان قلب شما بالا می رود . لازم است بدانید که ضربان قلب بالا بیشتر باعث سوزاندن چربی می شود. به طور مثال، شما دریک تمرین ورزشی با شدت کم در 20 دقیقه، 100 کالری می سوزانید در حالیکه در تمرینات ورزشی با شدت زیاد در 10 دقیقه، 160 کالری میسوزانید. در کل در تمرینات ورزشی شدت بالا در زمانی کم، چربی بسیاری خواهید سوزاند.
این روش باعث می شود که متابولیسم بدن شما حتی بعد از انجام دادن تمرینات نیز افزایش یافته و به همین دلیل حتی ساعت ها بعد از پیاده روی نیز چربی و کالری می سوزانید.
-اگر می خواهید علاوه بر کاهش چربی های اضافی در کل بدن ،پاهای متناسب و عضلانی هم داشته باشید ،بهتر است که گاهی اوقات هم روی سطح شیب دار پیاده روی کنید و اینکه سعی کنید گام هایتان را بلند روی سطوح شیب دار (مشابه حرکت لانجز ) قدم بردارید .
*توصیه های مهم در پیاده روی
-سرعت راه رفتن بايد آنقدر باشد که فرد عرق کرده و ضربان قلب او در محدوده ضربان قلب هدف قرار گيرد.
-پياده روی باید هدف دار و با مدت و شدت کافی باشد، قدم زدن با دوستان ، همراه با خريد و تماشاي مغازه ها در حين قدم زدن و يا راه رفتن در خانه براي انجام کارهاي خانه را نمي توان فعاليت هوازي به منظور افزايش آمادگي قلبي تنفسي محسوب کرد.
-دقت کنید از کفش هاي مناسب و مخصوص پياده روي استفاده کنيد . در غيراين صورت ، دچار آسيب هاي مختلف مي شويد که شما را نه تنها از ادامه فعاليت بازخواهد داشت بلکه به زندگي عاديتان لطمه خواهد زد .
-حالت بدن را حفظ کنيد، پشت صاف، عضلات شکم را محکم نگه دارید و به داخل بکشید و دست ها را در هنگام راه رفتن در جهت مخالف يکديگر به جلو و عقب حرکت دهيد . با اين کار ، ضمن اينکه کالري بيشتري مي سوزانيد، قسمت بالاي بدن شما نيز فعاليت خواهد داشت.
-براي راه رفتن از روش پاشنه - پنجه استفاده کنيد . ابتدا بايد پاشنه پاي جلو به زمين اصابت کند و بعد پنجه همان پا در هنگام بلند کردن پاي عقب، وقتي که پاشنه از زمين بلند شد مختصري زانو را خم کنيد . شما بايد بتوانيد اين عمل را در عضلات ساق احساس کنيد.
-به خود فشار بيش از حد نياوريد و با سرعتي حرکت کنيد که هنگام راه رفتن به راحتي بتوانيد حرف بزنيد.
-پياده روي براي کسي که سابقه فعاليت ورزشي ندارد ، مي تواند سنگين محسوب شود لذا روزهاي اول با شدت و مدت کمتری راه رفتن را آغاز کنيد و به مرور ظرف ۶ هفته آن را افزايش دهيد.
-شخصي كه با او به پياده روي مي رويد، مي تواند سرعت شما را تند يا كُند كند. در انتخاب هايتان دقت كنيد.
(طیبه خزاعلی)
انتهای پیام/