به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ فوریه 2014 میلادی، مجله فرونت بیج آمریکا در گزارشی تصریح کرده بود که پادشاهی عربستان سعودی از نژادپرستترین دولتها در جهان عرب به شمار میرود، این نشریه در آن گزارش با تشریح ابعاد این نژادپرستی نوشته بود یکی از بزرگترین مشکلات اجتماعی جامعه عربستان، مشکل نژادپرستی است که چندین بعد دارد.
بر اساس این گزارش، پادشاهی سعودی با اعطای حقوق برابر شهروندی به 10 درصد از کل جمعیت خود به سبب مذهب خاص آنها(شیعیان) مخالفت میکند، همچنین به رنگینپوستان اجازه نمیدهد به شغلهای بیشتری دست پیدا کنند. زنان سیاهپوست در عربستان هم به اتهام جادوگری محاکمه میشوند.
در آن گزارش آمده بود هر چند پادشاهی سعودی در سال 1962 میلادی تحت فشارهای خارجی، به بردهداری و بردهکشی پایان داده بود، ولی به نظر میرسد ایده بردهداری در میان سعودیها ریشه عمیق دارد.
مجله فرونت در آن گزارش به یک داستان تاریخی اشاره کرد که بر اساس آن، امپراتور عثمانی به فکر لغو تجارت برده و دادن حقوق برابر شهروندی به همه شهروندان افتاده بود که رئیس علمای مکه در فتوایی اعلام کرد منع تجارت برده با شریعت اسلامی تعارض دارد، وی با تکفیر ترکها، کودکان آنها را در فهرست بردگان قرار داد.
این نشریه آورده بود پادشاهی سعودی، 450 هزار برده دوره دهه پنجاه را با حدود هشت میلیون و 400 هزار کارگر خارجی جابجا کرده است که در حال حاضر با این کارگران خارجی مانند بردگان رفتار میشود.
در گزارش دیدهبان حقوق بشر سال 2004 میلادی آمده بود: کارگران خارجی با انواع شکنجه و شیوههای اعترافگیری اجباری و نیز محاکمههای ظالمانه در عربستان روبرو هستند و آنها را وادار به امضای اعترافاتی که قادر به خواندن آن نیستند،میکنند. این سازمان همچنین از ثبت موارد اعدام کارگران خارجی و قطع سر آنها خبر داد و اعلام کرد تنها پس از اعدام این افراد، خانواده یا کشورش در جریان قرار میگیرند.
در گزارشهای متعددی به مشکلاتی که رنگینپوستان در پادشاهی عربستان سعودی با آن روبرو بودهاند، اشاره شده که از جمله آنها گزارش فرونت بیج در سال 2014 است که این افراد در معرض تبعیض و بیعدالتی قرار دارند.
رنگینپوستان در عربستان، حدود 30 درصد کل جمعیت این کشور را تشکیل میدهند که 26 درصد آنها زیر خط فقر به سر میبرند، یعنی درآمد هر خانواده کمتر از 15 هزار ریال سعودی در سال است که در مقایسه با قیمت مواد غذایی، اجاره و خدمات در سعودی، درآمد پایینی قلمداد میشود.
مشکلات این افراد پس از لغو بردهداری در عربستان آشکار شد،حکومت سعودی از جذب و ادغام این افرادی که اصالت آفریقایی داشتند و در دوران بردهداری به عربستان آورده شده بودند، خودداری کرد و به سبب تعصبات قبیلهای که همچنان در عربستان ادامه دارد، مسئله تبعیض بر ضد رنگینپوستان در این کشور تشدید شده است.
تبعیض بر ضد رنگینپوستان در عربستان از مدرسه و هنگامی که دانشآموزان رنگینپوست وارد مدرسه میشوند، شروع میشود، رفتار دانشآموزان دیگر(منظور طبقه خاص سعودی) با آنها و حتی رفتار مدیریت و معلمان مدرسه با آنها، رفتاری تبعیض آمیز و برتری جویانه است که این رفتار سبب محروم شدن این کودکان از تحصیل و شکست درسی و در نتیجه تکدیگری آنها در خیابانها میشود. همانگونه که در آمریکا به محض اینکه جنایتی در یک محله یا منطقهای رخ میدهد،بلافاصله انگشت اتهام به سوی سیاهپوستان نشانه گرفته میشود، در عربستان هم اینگونه است.
تبعیض در زمینه ساعات کار در عربستان بیشتر به چشم میآید، در حالی که یک فرد معمولا حداکثر هشت ساعت در روز کار میکند، ساعات کار برای رنگینپوستان در این کشور بیشتر از این میزان است و علاوه بر آن باید به ماهیت و ویژگی کارگران اشاره کرد، رنگینپوستان باید همراه همسرانشان کار سخت و طاقتفرسا را در طول روز انجام دهند تا لقمه نانی برای رفع گرسنگی فرزندانشان به دست آورند، در مقابل دیگران کارهای آسان انجام میدهند و درآمد خوبی برای خود کسب میکنند.
یکی از فعالان سعودی، فهرستی از انواع تبعیض در عربستان علیه شهروندان رنگینپوست و طبقه فقیر و کارگر را طبقهبندی کرده است که به این شرح است:
1-کارگران و کسانی که برای خاندان حاکم در عربستان کار میکنند، اعم از راننده و خدمتکار، نگهبان و ... همگی از سیاهپوستان هستند.
2- اکثریت نگهبانان امنیتی بخشهای خصوصی عربستان را سیاهان تشکیل میدهند.
3- بیشتر بازداشت شدگان و زندانیان، سیاهپوست هستند.
4- بیشتر فقیران در عربستان، سیاهپوست هستند.
5- سیاهپوستان عربستان هیچ وزیر یا سفیر یا دیپلماتی ندارند.
6- بیشتر کسانی که به بیمارستانهای مراجعه میکنند، سیاهپوست هستند که به سبب بروز بیماریها در نتیجه فقر و تنگدستی به بیمارستان منتقل میشوند.
زنان عربستاناگر چه در زمان پادشاهی ملک عبدالله، در یک اقدام نمایشی، به زنان حق انتخاب و نامزدی در مجالس فرمایشی همچون شوراهای شهرداری و مجلس مشورتی داده شد، با این حال همچنان شکاف عمیقی میان زن و مرد در عربستان وجود دارد. بر اساس گزارش شاخص جهانی شکاف جنسیتی که در همایش اقتصاد جهانی سال 2013 ارائه شد، عربستان در بین 136 کشور از نظر برابری میان زن و مرد، در رتبه نازل 127 قرار گرفت.
بر اساس گزارشی که دیدهبان حقوق بشر در سال 2008 درباره وضع زنان عربستان با سند منتشر کرد،زنان در عربستان بر اساس یک قانونی که درباره آنها وضع شده، بدون اجازه همسر یا پدر حق کار یا سفر یا تحصیل یا ازدواج یا تحت پوشش بیمه قرار گرفتن یا خرید و فروش را ندارند.
بر اساس یک نظرسنجی که روزنامه سعودی الریاض در سال 2013 درباره مهمترین مشکلاتی که زنان عربستان با آن دست و پنجه نرم میکنند، این نتایج به دست آمد: سرکوب زن توسط همسر به میزان 45 درصد(یعنی بیش از 45 درصد ظلم مرد به زن و سرکوب وی را مهمترین مشکل زنان عربستان اعلام کردهاند)، جامعه قدر و ارزش زنان را نمیداند به میزان بیش از 14 درصد و تبعیض در کار به میزان بیش از 11 درصد.
وضعیت بغرنج کارگران خارجی در عربستانطی روزهای اخیر اخبار و گزارشهایی درباره وضعیت بغرنج و نابسامان کارگران خارجی به ویژه هندی در عربستان منتشر شد به طوری که بدرفتاری، و شکنجه کارگران هندی در عربستان در پی قطع دست یک کارگر هندی به دست کارفرمای سعودیاش، خشم و نارضایتی مقامات هندی را به دنبال داشت. بر اساس گزارش منابع رسانهای،بیش از 9 میلیون کارگر خارجی در عربستان در بخشهای مختلفی به کار گرفته شده بودند.
کارفرمای سعودی در حالی دست کارگر هندی خود را قطع کرد که این زن هندی بیدفاع به رفتار غیر اخلاقی و تعرض به خود در داخل خانه این ثروتمند سعودی معترض بود.
از سوی دیگر شرکتهای سعودی در پی بحران مالی شدید به روند اخراج کارگران خارجی شدت بخشیدهاند و در این میان یکی از این شرکتها، هزاران کارگر هندی را اخراج کرد به طوری دولت هند اعلام کرد که 10 هزار کارگر این کشور بعد از اخراج از شرکتهای سعودی از ماهها پیش حقوشان را نگرفتهاند و پول تهیه غذا و بلیت برگشت به کشورشان را ندارند و یک بحران غذایی آنها را تهدید میکند.
بیشتر کارگران خارجی در شرکتهای ساخت و ساز عربستانی کار میکنند. این شرکتها بعد از بحران مالی ناشی از کاهش قیمت نفت، متضرر شدهاند.
به گزارش تسنیم،حکومت سعودی در پی کاهش قیمت نفت و افزایش هزینههای جنگافروزی در یمن و مناطق دیگر مجبور شده است هزینههای خود را کاهش دهد. این اقدام شرکتهای ساخت و ساز را تحت فشار قرار داده است؛ به این ترتیب بسیاری از شرکتهای سعودی در پرداخت دستمزد کارگران خود با مشکل مواجه شده و دهها هزار کارگر خارجی را اخراج کردهاند و حتی بسیاری از این کارگران پول برای خرید غذا و بلیت برگشت را هم نداشتهاند.
با وجود اینکه عربستان گفته است به شکایتهای رسیده در این مورد رسیدگی خواهد کرد؛ دولت هند از 3 میلیون هندی ساکن عربستان خواسته است تا به برادران و خواهران خود کمک کنند.
پیشتر سازمان دیدهبان حقوق بشر از عربستان به دلیل «نقض حقوق کارگران در این کشور و بهره کشی از آنها» انتقاد کرده بود.
خبر مرگ چند کارگر پاکستانی به خاطر گرسنگی و بیماری در شرایطی که در کمپی در شهر دمام عربستان زندانی شده بودند، از بحرانی شدن وضع بیشتر کارگران خارجی در عربستان به سبب عدم پرداخت حقوق آنها طی ماههای اخیر و عدم ارائه اقامت از سوی حکومت سعودی حکایت میکند.
روایت یک رسانه غربی از اوضاع فاجعهبار کارگران خارجی در عربستانخبرگزاری غربی فرانسپرس روز دوم آگوست در گزارشی به اخراج هزاران کارگر آسیایی از سوی کارفرمایان سعودی در عربستان و مشکلات فراوان آنها اشاره کرد.
در این گزارش آمده بود هزاران هندی، فیلیپینی و پاکستانی در پی اخراج از کار خود در عربستان با وضع فاجعهباری روبرو هستند.
این رسانه غربی علت اخراج هزاران کارگر خارجی را تشدید بحران اقتصادی در عربستان دانست و تاکید کرد هزاران کارگر در عربستان در پی کاهش شدید بهای نفت و منصرف شدن بسیاری از دستاندرکاران بخش ساخت و ساز از ادامه فعالیت،بیکار شده اند.
گاری مارتینز مسئول انجمن کارگران مهاجر میگرانتی به فرانسپرس گفته است برخی کارگران فیلیپینی مقیم عربستان در پی اخراج و به دلیل آنکه ماههاست حقوقشان پرداخته نشده،برای زنده ماندن به تکدیگری روی آوردهاند.
مارتینز که انجمن متبوعش به امور میلیونها کارگر در مناطق مختلف جهان اهتمام دارد، افزود برخی از کارگران فیلیپینی غذایی برای خوردن ندارند و در سطلهای زباله به دنبال غذا میگردند.
بر اساس این گزارش، هند اعلام کرده بود برای بازگرداندن هزاران نفر از اتباعش که در عربستان بیکار شدهاند و پولی برای بازگشت به کشورشان ندارند، با مقامات سعودی مذاکره میکند. کارگران هندی از مدتها پیش به سبب اخراج از سوی کارفرمایان سعودی با شرایط وخیمی روبرو شدهاند و از گرسنگی رنج میبردهاند.
در این گزارش آمده بود میلیونها آسیایی فقیر در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در شرایطی کار میکنند که جمعیتهای حقوق بشری میگویند بسیاری از این کارگران در معرض سوءاستفاده و تخلفات گسترده کارفرمایانشان در جمله در مسئله پرداخت حقوق قرار دارند.
ژیلبر سالوادور هماهنگکننده جمعیت میگرانتی که ماه گذشته پس از دو سال فعالیت در عربستان به مانیل بازگشت، میگوید 20 هزار نفر از کارگران فیلیپینی در عربستان از کار اخراج شدهاند .
وی با اشاره به وخیمتر شدن اوضاع کارگران خارجی در عربستان تصریح میکند اوضاع این کارگران در عربستان بدتر میشود، زیرا بیشتر درآمد عربستان از فروش نفت به دست میآید و با توجه به کاهش قیمت نفت، آنها بودجه لازم برای اجرای طرحهای زیربنایی و غیره را ندارند به همین سبب افراد بیشتری تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.
وزارت کار فیلیپین ماه گذشته از سفر سیلوستر بیلو وزیر کار این کشور به عربستان برای بررسی مشکلات کارگران فیلیپینی خبر داده بود.
پاکستان هم اعلام کرده بود که بیش از 8500 نفر از کارگران این کشور در عربستان ماههاست که حقوقشان را دریافت نکردهاند. سفارت پاکستان در عربستان، چندین مرکز و صندوق را برای کمک و دادن غذا و سرپناه و دارو به کارگران پاکستانی فراهم کرده است.
البته دفتر نواز شریف نخست وزیر پاکستان که رابطه بسیار گرمی با آل سعود دارد، مدعی شده است که پادشاه سعودی طی فرمانی بر پرداخت فوری مطالبات کارگران تاکید کرده است.
انجمن میگرانتی اعلام کرده بود که کارگران فیلیپینی نمیتوانند خاک عربستان را ترک کنند،چرا که اسناد لازم را در اختیار ندارند و دستمزد خود را هم چند ماهی است که نگرفتهاند.
شرایط کارگران هندی در عربستان به حدی وخیم بوده که برخی از آنها حتی قادر به تامین یک لقمه نان برای زنده ماندن نبوده به طوری که کنسولگری هند بستههای مواد غذایی را در میان آنها توزیع کرده است
به گفته مسئولان وزارت خارجه هند، حدود سه میلیون هندی در عربستان اقامت دارند و کار میکنند.
یکی از کارگران پاکستانی مقیم عربستان به نام مشتاق به دیلی پاکستان گفته است که فرزندانش به دلیل عدم پرداخت وجه از مدارس اخراج شدهاند و در صورت عدم پرداخت هزینههایشان، زندگی فرزندانش نابود خواهد شد.وی افزود: همچنین صاحب خانه نیز به دلیل عدم پرداخت اجاره چندین بار برای تخلیه خانه هشدار داده است در حالی که هیچ پولی از 9 ماه گذشته برای خانوادهاش ارسال نکرده است.
مشتاق گفت: خانوادهاش چیزی برای خوردن ندارد و به دلیل کمبود غذا بیمار شدهاند.«صغیر خان» یکی از کارگران دیگر پاکستانی نیز در این زمینه گفته است: حتی یک ریال برای جا بجا شدن از محل اقامت ندارد و از سوی دیگر، به دلیل عدم وجود اقامت قانونی از پلیس عربستان نیز ترس دارد.
شمسالدین یکی دیگر از این کارگران تاکید کرده است موقعیت کارگران هندی در عربستان بسیار نگران کننده است.این در حالی است که هزاران کارگران هندی و پاکستانی در ساخت و ساز اماکن و اقتصاد عربستان نقش مهمی در چند دهه گذشته ایفا کردهاند اما باوجود این همه موارد، همواره با رفتار بد و تبعیض آمیز مقامات این کشور روبرو بودهاند.
نظر خوانندگان عرب :کاربران عرب در کامنتهایی که در پایان خبر فوق گذاشتهاند به انتقاد از رفتارهای خشونتآمیز و تبعیضآمیز با کارگران خارجی و همچنین رنگینپوستان و اقلیت در جامعه سعودی پرداختهاند.
- آیا این است شریعت اسلامی ای سعودی و ای آل سعود؟
-آیا این است تعالم دین اسلام و تعالیم خداوند و تعالیم رسول علیه الصلاه و السلام؟
-وضع این بینوایان(کارگران خارجی) به جایی رسیده است که زباله بخورند.
-آل سعود، جنایتکار و خونریز و نابودکننده انسانها و جامعه هستند.
- آنها(آل سعود) به اعراب ظلم کردند، و فتنهگری کردند و از فتنههای خونین حمایت کردند و شعلههای جنگ را برافروختند.
- آنها(آل سعود) زیرساختهای ملتهای عرب را ویران میکنند و در محاصره ملتهایی قرار دارند که از آل سعود نفرت دارند، آنها در نهایت خود را به آغوش اسرائیل افکندند، زیرا یقین کردند که بر روی بشکه باروت قرار دارند که در هر لحظه امکان انفجار آن وجود دارد، نشانههایش وجود دهها هزار گرسنه و مظلوم در سرزمینی است که آن را تصاحب کردند و امیران و شاهزادگانش برای خرید بز یا قوچ(اشاره به جشنوارههایی همچون ملکه زیبایی بز یا قوچ با خرید میلیونی آن از سوی شاهزادگان سعودی) با هم مسابقه میگذارند و میلیونها ریال هم برای سفرهای اروپایی و غیره برای تفریحات خود هزینه میکنند.
- طرح 2030(منظور طرح ادعایی محمد بن سلمان جانشین ولیعهد سعودی برای اقتصاد عربستان) هم یک طرح فاجعهبار خواهد بود به خدا این طرح فاجعه بار خواهد بود.
- هدف اصلی از این اقدامات(اخراج کارگران از عربستان)، پوشش کسری بودجه شدید آل سعود است که حتی یک ریال از پولهایی را که از ثروت جزیره العرب به جیب زدند،برای مردم خرج نکرده اند بلکه آنها به طرحهای صوری و غیر واقعی در زمینه اقتصادی روی آوردهاند و باب پذیره نویسی برای آن دسته از مردم عربستان که پولی برایش باقی مانده، باز کردهاند، رنج و مشکلات طبقه کارگر و ضعیف با افزایش قیمتها و افزایش مالیات و کم شدن حقوقشان افزایش خواهد یافت.
- بنابراین شمارش معکوس برای پایان و نابودی آل سعود عملا آغاز شده است.
- شگفتا ما فتوای آل الشیخ(مفتی آل سعود) را شنیدیم که همه را به دادن پول و کمک برای جبهه مرزها با یمن تشویق میکرد(اشاره به درخواست مفتی آل سعود برای کمک مالی به نظامیان سعودی در حال جنگ با مردم یمن که دلیلی بر عمق بحران مالی آل سعود است)
- چیز عجیبی که در حال رخ دادن است، این است که خداوند از دیکتاتورها انتقام میگیرد در حالی که آنها همچنان به طغیان و سرکشی خود ادامه میدهند، البته خداوند هم آنها را در طغیان و سرکشیشان غرق کرده، چرا که خداوند باب توبه و بازگشت را به خاطر اعمال زشت و ننگینشان بسته است،خداوند بر دلهایشان مهر زده است و باعث شده آنها به دست خود، به هلاکت برسند.
- آیا غایت و هدف دین است که سبیلهای خود(منظور شیوخ وهابیت) را بتراشید،ای امتی که از جهلتان،امتها میخندند.
- فقط، چاههای نفت هم که پمپاژ و پولهای نفت هم غارت میشود، در واقع هیچ زمینهای برای اقتصاد واقعی در کشورهای خلیج(فارس) وجود ندارد و همه چیز در این کشورها به نفت مرتبط و وابسته است و بدون نفت همه چیز متوقف خواهد شد.
- نور چشم من، این است اولین نشانههای چشمانداز سعودی 2030(اشاره به طرح بن سلمان برای عربستان) که سعودی را به مریخ پرتاب خواهد کرد.. اینها از برکتهای تو است ای سرزمین تمدن و تاریخ، لعنت و نفرین تو ای یمن عزت و ایستادگی و مقاومت، ما را فرا گرفته،خون کودکان و زنانشان دامنشان(آل سعود) را خواهد گرفت و میلیونها آواره یمنی، آنها(آل سعود) را در قعر چاه ذلت و خواری خواهند انداخت.
ادامه دارد...
انتهای پیام/