وی با بیان اینکه مطالعات نشان داده 5 تا 10 درصد بیمارانی که به بیمارستان ها مراجعه می کنند، دچار عفونت های شدیدتر از بیماری اولیه خود می شوند، تصریح کرد: عفونت های بیمارستانی درمان سخت تری از عفونت های معمول دارند که بیماران با عوارض بیمارستانی مانند عفونت و خطا مواجه می شوند.
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت افزود : در تمام دنیا شاهد خطاها و عفونت های بیمارستانی هستیم و آمار نزدیک به صفر در برخی بیمارستان ها به دلیل نبود گزارش درست و صحیح از عفونت های بیمارستانی است که در این زمینه باید به جایگاه بهداشت محیط و حرفه ای در بیمارستان ها توجه جدی شود.
وی با بیان اینکه مرکز سلامت محیط کار به اعتباربخشی بیمارستان ها توجه کرده، اظهار کرد : مدیریت پسماند بیمارستانی یکی از عوامل عفونت های بیمارستانی در داخل و خارج بیمارستان است.
صادق نیت با اشاره به اینکه برخی از کارگران شهرداری به وسیله پسماندهای بیمارستانی دچار بیماری هپاتیت ب شده اند، گفت : حدود 60 درصد بیمارستان ها تفکیک خوب، 35 تا 37 درصد در حد قابل قبول و تنها 2 تا 3 درصد عملکرد قابل قبولی نداشتند که باید بیمارستان ها با سطح قابل قبول به سمت ایده آل حرکت کنند.
وی تصریح کرد: 30 تا 40 درصد پساب ها عفونی هستند که باید با آلودگی آنها را کاهش دهیم و با استفاده از دستگاه های تصفیه می توانیم آنها را به طور کامل بی خطر کنیم.
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره تاثیر محیط و آشپزخانه آن در عفونت بیمارستانی اظهار کرد: بهداشت محیط و عدم رعایت موارد بهداشتی می تواند بر سلامت پرسنل تاثیر بگذارد که در اعتباربخشی و نظارت بهداشت محیطی توجه ویژه ای به آن ها شده و در بیمارستان ها به صورت تمام و پاره وقت کارشناسان بهداشت محیط حضور دارند.
وی با اشاره به اهمیت سلامت شاغلین بیمارستان در کنترل عفونت های بیمارستانی گفت: طبق مطالعه ای در آمریکا مراجعات کارکنان بیمارستان به مراکز درمانی از کارگران کارخانه ها بیشتر است که مرکز سلامت محیط کار با وجود تمام محدودیت ها به این فعالیت می پردازد.
صادق نیت تصریح کرد: همکاری بین معاونت بهداشتی و درمان در شروع تاسیس بیمارستان بسیار مهم است که با ایجاد سیستم گزارش دهی در زمینه بیمار و عفونت بیمارستانی نسبت به اقدام به موقع در عفونت های بیمارستانی اقدام کنیم.
انتهای پیام/