تقريباً هر كسی زمانى ترس های غیر طبیعی همچون ترس از ارتفاع، موقعیت اجتماعی، مکان های عمومی و حیوانات را تجربه کرده، در زمان ترس افراد دچار حمله پانیک می شوند که این عامل جسم، روح و روان افراد را تحت تاثیر قرار می دهد و گاهی سلامتشان را به خطر می اندازد.
حمله پانيك با سطح شديدى از ترس مشخص مى شود كه باعث ایجاد اضطراب و افسردگی در افراد شده و ممكن است آن را به اشتباه به عنوان حمله قلبى يا ساير مشكلات پزشكى شديد تعبیر کنید.
فرشاد شیبانی، متخصص روانشناسی بالینی و مدرس دانشگاه درباره اختلال پانیک گفت: اختلال پا نيك اغلب "ترس از ترس" ناميده مى شود، زيرا افرادى كه از اين اختلال رنج مى برند از علائم ترس (يا يك حمله پانيك) مى ترسند و اين علائم را به معنى اين كه اتفاق وحشتناک قريب الوقوع براى آنها رخ می دهد تعبير مى كند.
هنگام مشاهده این علائم به پزشک مراجعه کنید
شیبانی درباره علائم حمله پانیک اظهار داشت: كوتاه شدن تنفس، احساس سوزش، ناراحتى معده، صداى زنگ در گوش، حس مرگ قريب الوقوع، درد قفسه سينه، عرق كردن، و تپش قلب از علائم بیماری حمله پانیک است.
این روانشناس بالینی در ادامه بیان کرد: لرزش، احساس خفگى، پرکاری تیروئید، اعتياد به كافئين و پرولاپس دريچه ميترال نیز از دیگر علائم حمله پانیک است.
وی با بیان اینکه با دیدن علائم حمله پانیک باید به پزشک مراجعه کرد، افزود: در هنگام مشاهده علائم این حمله بايد نخست به پزشك مراجعه كنيد تا علتهاى پزشكى اين علائم را رد كند و در هنگام رد دلایل پزشکی ،باید يك روانشناس بالینی شما را براى تعيين اين كه از "اختلال پانيك" رنج می بريد ارزيابى كند.
خودتان انتخاب کنید! جنگ یا گریز؟
این مدرس دانشگاه به واژه ترس اشاره کرد و اذعان داشت: هنگام مواجهه با خطر، واکنش ترس رخ مى دهد و مغز به شما برای محافظت از خودتان هشدار می دهد که در این حالت علائم ترس همچون تپش قلب و تنفس شدید به ما براى گریز و یا براى جنگيدن توان می دهد.
سمیرا نجفی روانشناس، در این خصوص ابراز داشت: هنگام ترسیدن دستگاه عصبی فرد فعال می شود و برای مقابله با خطرات احتمالی واکنش هایی همچون جنگ یا گریز را از خود نشان می دهد.
پاسخ قلب شما چیست؟
شیبانی ادامه داد: هنگام مواجهه با خطر، قلب ما به دلیل پمپاژ خون سريعتر مى تپد و وجود اكسيژن در آن به ما انرژى بيشترى براى فرار يا جنگيدن مى دهد، که اين پاسخ طبيعى به خطر واقعى است كه آن را "هشدار درست" می نامیم.
وی با بیان اینکه گاهی ترسیدن باعث ایجاد هشداری غلط در افراد می شود، خاطر نشان کرد: در اختلال پانيك، حتی اگر هیچ خطری شما را تهدید نکند شما نیز تصور مى كنید که در خطر هستيد که در این صورت شما دچار حالت "هشدار غلط" شدید می شوید.
ترس، حملات پانیک را افزایش می دهد
این روانشناسی بالینی با بیان اینکه ترسیدن باعث افزایش اختلال پانیک در افراد می شود اظهار داشت: در رويداد های ناگوار دقيقا از علائمى كه براى محافظت از خودتان در برابر خطر طراحى كرديد مى ترسيد كه در مواجهه باخطر مغزتان حملات پانيك بيشتر و بيشترى ايجاد مى كند.
وی با بیان اینکه بیشتر افراد بعضی از بیماریها را با اختلال پانیک اشتباه می گیرند، افزود: بیشتر مردم به اشتباه بیماری هایی همچون ذهنى جدى، پزشكى خطرناك، بيمارى قلبى یا اسكيزوفرنيا را جز علامت حمله پانیک می دانند و به همین دلیل ممکن است تماس خود را با واقعیت از دست بدهند و دچار سکته های قلبی و یا مغزی شوند.
مدرس دانشگاه درباره احساسات درونی بیماران مبتلا به اختلالات پانیک گفت: بیماران مبتلا به اختلال پانيك بر احساسات درونى همچون "قلبم دچار تپش شده است ، من دچارحمله قلبى شدم، من احساس ضعف و سرگيجه دارم و من دارم از حال مى رم، متمركز مى شوند و همچنين این افراد ممکن است هنگام خواب حملات پانيك را تجربه كنند.
با درمان شناختی- رفتاری ،حمله پانیک را سرکوب کنید
درمان شناختی- رفتاری، توسط روانشناس بالینی یکی از موثرترین راه های درمان حمله پانیک است که در این درمان افراد، باورها، برداشتهاى غلط، و قضاوتهای خود را درباره اين اختلالات تصحيح می کنند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: روش درمان دارویی که توسط پزشک صورت می گیرد نیز از دیگر روش های درمان این اختلال محسوب می شود.
نجفی در ادامه بیان کرد: روش هایی همچون شناخت درمانی و حمایتدرمانی برای بهبود و کاهش حمله پانیک مفید است و مبتلایان به این اختلال حتما باید دوره درمانی را کامل طی کنند.
وی با بیان اینکه دارو درمانی نیز یکی دیگر از روش های درمان حمله پانیک است، اظهار داشت: بیماران به هیچ وجه دوز دارو را کم یا زیاد نکنند و حتی زمانی که احساس میکنند خوب شدهاند و برای هرگونه تصمیم در خصوص مصرف یا قطع دارو را با پزشک خود درمیان بگذارند.
زنان، در معرض خطر حملات پانیک!
این روانشناس با بیان اینکه زنان 2 برابر مردان در معرض خطر اختلال پانیک هستند ابراز داشت: حدود 7 درصد از جمعیت بزرگسالان بین 18 تا 54 سال را تحت تأثیر قرار میدهد که این اختلال در زنان بیشتر از مردان است و معمولا علائم آن در اوایل بلوغ ایجاد میشود.
وی در پایان بیان کرد: شیوع حمله پانیک در سنین پایینتر در زنان و مردان مساوی است، اما به دلیل بروز اختلالات و آشفتگی هایی همچون اضطراب ، افسردگی ،ترس و نقش در نگهداری از فرزندان، زنان در سنین بالاتر نسبت به مردان بیشتر در معرض خطر ابتلا به حملات پانیک هستند.
بنابراین ترس ﻫﺎی ﺧﻮد را ﺑﺸﻨﺎﺳﯿﺪ و برای غلبه ﺑﺮ آن، ﺧﻮدﺗﺎن را در ﻣﻮﻗﻌﯿﺖ ﻫﺎی ﺗﺮﺳﻨﺎک قرار دهید، آﻧﻮﻗﺖ ﺧﻮاﻫﯿﺪ دﯾﺪ ﭼﻨﺪان ﻫﻢ ﮐﻪ ﻓﮑﺮ ﻣﯽ ﮐﺮدﯾﺪ ﺗﺮﺳﻨﺎک ﻧﯿﺴﺘﻨﺪ، اما در ﺻﻮرت غلبه ترس بر شما ، ﺑﺮای رﻓﻊ آن واکنش ها به متخصص مراجعه کنید.
گزارش از سمیه بقایی
انتهای پیام/
یه خانوم که هم افسردگی هم پانیک داشت راه درمان کاملشو رایگان در اختیار همه گذاشته و عالیه اونو بخونید ان شاءالله به حق مادرمون حضرت فاطمه همه خوب خوب بشن
و تاکید داشتن که ورزش روزانه نیمی از درمانه
الان با کمک ی متخصص متافیزیک بدوون هیچ قرص و چیز دگ ای فقط در 3 جلسه درمانم کرد خداارو هزار مرتبه شکر. دوست دارم همه پانیکی ها خوب بشن چون واقعا خییییلی بده .
در کل افرادی که این مشکل رو دارن باید تمرین کنن که بتونن به خوشون مسلط باشن
همه میدونیم که این حالت گذرا هست سعی کنید با تکرار اینکه الان حالم بهتر میشه من قبلا" هم اینطور شدم و اسیبی بهم وارد نشده سعی کنید آرامشتون رو حفظ کنید
حتما" وقت خودتون رو پُر کنید وقت آزاد نداشته باشید
روزها سرگرم کاری باشید تا شب حسابی خسته بشید تا راحتتر خوابتون ببره
دکتر فقط وسیله است باید توکلتون به خدا باشه؛
۶ ساله مبتلا به این مشکل هستم خیلی دکتر رفتم و داروهای زیادی رو تجربه کردم
نوار مغز و نوار قلب و نوار عصب و عضله و ام آر آی انجام دادم گاهی بهتر میشدم و گاهی بدتر
چیزی که هست مربوط به مسائل ناراحت کننده زندگی هرفرد هست
باید شرایطی رو فراهم کنید که ناراحتی ها و مشکلات و هرچه باعث بهم ریختن اعصابتون میشه به حداقل برسه
تمام این علائم از اعصاب هست
۶ سال مدام مرگ رو جلوی چشمام دیدم و ذره ذره آب شدم
تا اینکه اراده کردم خودم به خودم کمک کنم
دارو تا حدی موثره ولی قرار نیست که تمام عمر دارو بخوریم وقتی کمی احساس بهبود میکنید از دکتر بخواید داروهاتون رو کم کنه و بیشتر خودتون مراقب اعصابتون باشید
با هر چیز کوچیکی عصبانی نشید و زندگی رو سخت نگیرید
سعی کنید یه مقدار هم بندگی کنید و پاک زندگی کنید
بیماری سختیه. یکسال بود خوب شده بودم دوباره هود کرد استرس بیشترین عامل این بیماریه.
بعد از حمله و تا ساعاتی پس از حمله بی حالم. خیلی سخته. خدا همه ما رو نجات بده
ولی باید سعی کنید تو محیط و شرایط استرس زا نباشی و سرت و گرم کنید
منم يكى ازعزيزام به اين بيمارى مبتلاشده واقعانميدونم واسش چيكاركنم تأبه حالت اوليش برگرده همش يا بسترى هس يا ميگه الان سكته ميكنم دارم ديوونه ميشم ودائم سرگيجه وتپش قلب داره لطفا دعاكنيدبراش
هروقت احساس کردید ک حمله میاد سراغتون سرتونو با چیزای دیگ گرم کنید سعی کنید حواستونو پرت کنید هرچی بیشتر بهش اهمیت بدید بیشتر اذیتتون میکنه
زنجبيل وفلفل و قهوه باعث حمله پانيكي ميشه
تا نخواييم خوب نميشيم
بهش فك نكنيد
موزيك گوش بديد
ورزش كنيد
مطمئن باشيد بهتر ميشيد
تابستان حملات را در برخی افزایش میدهد دمای محیط خنک نگه داشته شود و حمام آب سرد که کمی ولرم است ( حمام با زمان کوتاه)انجام شود.
از رنگ های تند و تیره و گرم مثل قرمز و زرشکی در لباس و اطراف به حداقل برسد.
از بوها در زمان اوج بیماری اجتناب شود چه عطر و چه غذا
ان شاء الله بتوانم هزینه چاپ کتابم را فراهم کنم
ان شاء الله بتوانم هزینه چاپ کتابم را فراهم کنم
امیدوارم راه درمانشوپیداکنم
یکی ازعزیزانم خیلی زجرمیکشه
براش دعاکنید
یاعلی
من هم دارو مصرف ميكنم هم tms انجام ميدم بهتر شدم ولي كاملا خوب نشدم
كاش هيچ كسی مريض نشه
همه يكبار ميمرند من وقتي حمله پانيك بهم دست ميده مدام در حال مردنم
عالی بود
الان هم دارم با استاد همکاری میکنم.
مبتلا بودم پیش هر دکتری رفتم و دارو زیاد مصرف کردم که هیچ اثری نداشت وعوارض بدی برام داشتن تا اینکه از طریق دوستام با آیدی که معرفی میکنم آشنا شدم که درمان پانیک به صورت طب سنتی و گیاهی بود که خیلی تاثیر فوق العاده داشت
الان که ۷ماهه از مصرف این دارو گیاهی میگذره اصلا اون حالتها بهم دست نداده و خیلی حال خوبی دارم وخیلی سرخوشم آیدی تلگرامGjjca@
amirahmadi1986s@gmail.com
عالي بود
لطفا مطالب روان شناسي بيشتري بزاريم مثل اختلالات روان شناسي ؛ افسرگي، اهلال دوقطبي، فراموشي، شخصيت و ... بزارید
باتشکرفراوان ازسایت خوبتون