اصغر هدایتی متخصص ارتوپد در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: صافی کف پا عارضهای است که در آن کودکان، فاقد قوس های استاندارد در قسمتهای تحتانی پاها هستند. این قوس های کف پا نیروهای محرک زمین به بدن را کاهش میدهد و اجازه ورود همه نیروهای زمین را به بدن نمیدهد. در افراد دارای کف پای صاف میزان بالایی از این نیروها به سمت بدن هدایت میشود.
هدایتی با بیان اینکه بیماری صافی کف پا در کودکان به دلیل ایجاد خستگی زودرس و کم تحرکی، منجر به افزایش وزن کودکان میشود، افزود: این بیماری غالباً مادرزادی است و به دلیل نرمی مفاصل کف پا ایجاد میشود که در هنگام ایستادن منجر به از بین رفتن قوس کف پا می شود.
وی یکی از دلایل ایجاد صافی کف پا در کودکان را استفاده از پارکت و سرامیک دانست و اضافه کرد: بعضی افراد در سطوح ناهموار مثل زمینهای خاکی راه می روند که این عمل باعث آسیب کمتر به کف پا می شود اما افرادی که بر روی سطوح صاف همچون پارکت و سرامیک راه میروند، در معرض خطر این بیماری قرار دارند.
این متخصص ارتوپد درباره علائم صافی کف پا عنوان کرد: ظاهر مسطح در کف پاها، خمیدگی کفش یا پاشنه کفش به سمت داخل، دیابت، افزایش وزن، درد اندام تحتانی، وجود فشارهای مداوم روی پا، ایجاد ورم از علائم صافی کف پا به شمار میآیند.
هدایتی با اشاره به بیماری رماتیسم، بیان کرد: بیماریهای التهابی مانند روماتیسم ممکن است باعث ایجاد صافی کف پا شود به طوری که این کودکان به علائم عمومی مانند ضعف، درد مبهم عضلات و احساس خستگی دچار شوند.
وی در ادامه توضیحاتش یادآور شد: این بیماری منجر به بروز عوارضی همچون انحراف زانو، التهاب زردپی آشیل، درد زانوها و لگن، التهاب در رباطهای کف پا، ایجاد بافتهای پوستی و شکستگیهای فشاری در اندام تحتانی شود.
این متخصص ارتوپد در خصوص راههای درمان صافی کف پا در کودکان گفت: با انجام حرکات ورزشی مختص به صافی کف پا و فیزیوتراپی میتوان این بیماری را در کودکان درمان کرد.
انتهای پیام/