به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مازیار حسینی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در نشست خبری که امروز(پنج شنبه) در ساختمان معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران برگزار شد، اظهار داشت: امروز حدود 20 هزار مجاهد فی سبیل الله داریم که در زیر زمین در شهر تهران تلاش میکنند تا 100 کیلومتر مترو با هفتاد ایستگاه را تا زمان تعیین شده در سال 96 به بهره برداری برسانند.
وی افزود: اگر به شروع کار ساخت مترو از زمان قبل از انقلاب تا پایان سال 94 توجه کنیم، میبینیم هر چه قدر که طی امسال و سال آینده مترو ساخته شده به اندازه 56 درصد کار مترو است که ساخته میشود.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: ساخت مترو در حال حاضر یک انقلاب است و این حجم کار می تواند یک مجاهدت خاموش و مظلوم برای همکاران ما باشد.
حسینی تصریح کرد: انجام کار زیرزمینی در ادبیات فنی جزء سخت ترین کارها و در اسناد مهندسی هم به آن اشاره شده است و شاید بزرگترین حوادث در کار زیر زمینی معدن، تونلهای مترو و کانالهای آب دیده باشد که جز کارهای سخت زیرزمینی به شمار میروند.
وی افزود: بروز حادثه در کار همواره محتمل است، هرچند که حتی بروز یک حادثه هم برای ما قابل پذیرش نیست.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: از شهرداری تهران گرفته تا سایر دست اندرکاران حرف اول در کار تامین ایمنی کارکنان و تمام کسانی که در منطقه سکونت دارند، است.
حسینی تصریح کرد: همیشه سرعت، صحت و دقت اصل کار ما بوده و باید کار همیشه و به طور صحیح انجام شود.
وی افزود: وقتی تیم حرفهای باشد میتواند برخی رکوردهای کشور را جابجا کند، ولی هدف ما رکورد زنی نیست.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: مامور HST یا افسر نظارت بر ساخت هم جزء افراد محبوس شده در حادثه دیروز بود که خوشبختانه نجات یافت و اینطور نبوده که مسئولی در حادثه نباشد، اگر مشکلی در سیستم باشد ما سعی در حل آن داریم ، در همه دنیا بر سر پروژههای این چنینی تابلوهایی نصب میشود که روزشمار و آخرین رخداد حادثه را ثبت میکنند که خوشبختانه ما هم مجهز به این تابلوها هستیم و حوادث رخ داده در تاریخهای مختلف بر روی آنها ثبت و ضبط شده است.
حسینی تصریح کرد: ما باید درس آموزی را سر لوحه کار خود قرار دهیم و معتقد نیستیم ما مقصر هستیم، اما اتهامات وارده را درست نمیدانم و کیفیت انجام کارها همه شاهد و گواه بر نحوه صحیح فعالیت ما است.
وی افزود: اختصاص جوایز اول و نوبل به طرحهای مختلف ما مثل سازه برج میلاد به عنوان سازه برتر فولادی و یا سازه شهر آفتاب همه نشان دهنده کنترل و کیفیت انجام طرحهای عمرانی شهرداری است.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: حادثه دیروز از سه منظر فنی، مدیریت بحران و موقعیت سیاسی حاکم بر فضایی که در آن خبرهای کذب دیده میشود، قابل تحلیل و بررسی است.
حسینی تصریح کرد: انتشار اعداد و ارقام غلط و کاملا متناقض از سوی افرادی که هیچ مسئولیتی در بیان موضوع ندارند، همانند سازی با حوادث دیگر و ارائه آن به مردم، جا انداختن بعضی واژهها مثل ریزش، بزرگ جلوه دادن واقعه، شرطی کردن مردم به بعضی کلید واژهها از جمله مواردی است که در سایتهای غیر رسمی و یا حتی رسمی دیده میشود و به دنبال آن مردم نیز به دنبال یافتن خبر موثق هستند، در این راستا استفاده از یک تکنیک دروغ، موجب ایجاد شایعات فراوان میشود که با وجود انتشار خبرها و آمارهای دروغین این چنین نبوده است، حتی در خبرها شاهد اعلام مفقود شدن 50 تا 70 نفر در حادثه ریزش مترو بودیم که در واقعیت این چنین نیست.
وی افزود: ما صادقانه و شفاف در خدمت اصحاب رسانه و شهروندان هستیم تا اخبار درست به دست آنها برسانیم.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: در سه سال گذشته این تونل به وسیله دستگاه TBM ساخته شده و وقتی دستگاه حرکت میکند تونل را حفر کرده و در مسیر یک رینگ بسته بتونی وجود دارد که بعد از حفر تونل در مسیرهایی که ایستگاه باید ساخته شود به وسیله سازه دیگری از بالا از طول 140 تا 160 متر بسته به تیپ ایستگاهها ساخته میشود که یک قطار 7 یا 8 واگنی میتواند از آن عبور کند.
وی تصریح کرد: هیچ اتفاقی مبنی بر ریزش ما نداشتیم و بروز این اتفاق یک حادثه کارگاهی بوده و رخداد این حادثه تاکنون بسیار نادر است.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در رابطه با شایعات خرابکاری در ریزش تونلها افزود: شایعاتی مبنی بر خرابکاری در فضای مجازی و بین عموم جامعه عنوان شده است که من آنها را درست نمیدانم و فرض را به یک مشکل فنی میگذارم، احتمال خرابکاری دور از ذهن است و باید علت حادثه کارشناسی شود.
حسینی تصریح کرد: در حادثه ریزش متروی کیانشهر ده نفر از عوامل اجرایی و کارگران محبوس شده که توانستیم 6 نفر از آنها را که دچار شکستگی دست و پا بودند، نجات دهیم و 4 نفر نیز که راننده و کمک راننده بیل میکانیکی بودند در این حادثه جان باختند.
وی افزود: به دستور شهردار تهران کمیته ای برای بررسی علت این سانحه تشکیل داده شد و نتیجه بررسیهای انجام شده تا پایان هفته آینده اعلام می شود.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: این رخداد، حادثهای کارگاهی بوده و تقریبا 60 تا 70 متر تونل ریزش کرده است، ما نیز برای یافتن علت حادثه کمیته کارشناسی خود را تشکیل دادهایم.
حسینی تصریح کرد: این حادثه در کسری از ثانیه اتفاق افتاده است و محبوس شدن افسر ایمنی در محل حادثه سندی بر نحوه انجام کار همکارانمان در متروی تهران است.
وی در رابطه مدیریت بحران حادثه افزود: اورژانس، هلال احمر، آتش نشانی و تیم جستجو نجات آتش نشانی و همچنین نیروی انتظامی در کنترل این بحران ما را به خوبی همراهی کردند.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: صحبتهای من در صحت علاقه من به کشورم ایران و بر اساس سابقه فعالیت من در عرصه مدیریت بحران و به عنوان کسی که در این حوزه کتاب نوشته است میباشد.
وی بیان کرد: حوادث رخ میدهند، اما باید تمرین کنیم که به شکلی آنها را مدیریت کنیم.
حسینی تصریح کرد: در زمان وقوع حادثه تیمهای کمک رسان مختلفی در محل حاضر میشوند که مخل کار بوده و نیروهای مازاد هستند و در هر حادثهای کسانی که فرماندهی مدیریت بحران را بر عهده دارند باید تجهیزات و نیروی انسانی مورد نیاز خود را پای کار آورند و نه بیشتر از آن، که باعث اختلال در روند کار شود.
وی افزود: در حادثه شب گذشته تنها به یک تیم "سگهای جستجوی هلال احمر" نیاز و مابقی مازاد و تماشاچی بودند و همچنین ما تنها به یک تیم جستجو و نجات آتشنشانی نیاز داشتیم و باید بگویم که مابقی نیروها به صورت مازاد در صحنه حادثه حضور داشتند.
معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران، گفت: تمامی ارگانها با تمام امکانات و نیروی انسانی در صحنه حادثه حاضر شدند و در این میان تعدادی از افراد بودند که جزء نیروهای مازاد به شمار میآمدند.
حسینی درباره ریزش تونل کوهسار گفت: آیا ریزشی در کار بوده یا نه هنوز معلوم نیست و بر اساس اعلامی که شده است، یک حادثه برای یکی از کارگران در محل اتفاق میافتد که منجر به سانحه میشود.
وی تصریح کرد: به هر حال ما میتوانیم یک کانال رسمی برای ارائه اخبار و اطلاعات در شهرداری داشته باشیم که به وسیله یک نفر تمامی خبرها در آن هدایت شود و همه بتوانند به آن کانال مراجعه و خبرهای موثق را دریافت کنند.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره اینکه شاید این تعداد نیروها به دلیل فشار روانی است که بر روی دستگاههای امدادی وارد شده است، گفت: همه دستگاهها میخواهند با همه توان وارد میدان شوند که بعدا به آنها نگویند که چرا کم بودید یا نیامدید؟
حسینی ادامه داد: نیروهای امدادگر ما بسیار خدوم هستند اما روش استاندارد این است که اول نیروهای ارزیاب وارد صحنه حادثه و پس از آن بسته به نیاز عملیات، نیروها و تجهیزات به کار گرفته شوند، که با اجرایی کردن این فرمول دیگر نیروهای زیاد به تماشاچی تبدیل نمیشوند.
وی افزود: حادثه کوهسار، حادثه کوچکی بوده است که برای یک کارگر رخ داده، اما متاسفانه برخی مسئولان آن را ریزش اعلام کردهاند و این در حالی است که آنها حتی در صحنه حادثه حضور نداشتند.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، گفت: ما عاری از خطا و اشتباه نیستیم، با این حال شهردار تهران به عنوان مدیر ارشد شهر دستور پیگیری ویژه موضوع را داده است تا از رخداد مجدد این قبیل حوادث جلوگیری شود.
حسینی مطرح کرد: کمیتهای را برای بررسی علل این حادثه تشکیل دادیم که علت واقعی بروز این اتفاق مشخص شود.
وی در پاسخ به برخی انتقادات مبنی بر اینکه شهرداری تهران سرعت را فدای دقت کرده است، گفت: ما مشغول مبارزه در یک جبهه هستیم و سعی داریم در جبهه، به ارائه سرویس و انجام تعهدات بپردازیم، اما متاسفانه برخی دیگر سعی دارند جبهههای دیگری را برای ما به وجود آورند، قضاوت آن را به مردم میسپاریم،ساخت تونل حدود 3 سال و نیم پیش بوده و این گواه بر عجلهای نبودن مراحل ساخت مترو است.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه در کشور ما سالانه افراد زیادی در جادهها میمیرند و مجروح میشوند، تصریح کرد: روزانه صدها نفر با اورژانس تماس میگیرند و هزاران نفر نیز در تصادفات جادهای و ... مجروح میشوند، اما جای سوال است که آیا این حوادث نیز همانند خبر حادثه امروز کوهسار اطلاع رسانی میشود یا خیر؟
حسینی در ادامه با اشاره به این سوال که آیا به ازای هر ماموریت اورژانس، یک خبر در رسانهها درج میشود یا خیر؟، افزود: من از همه امدادگران تشکر میکنم و باید بگویم که هفت سال مدیر بحران این شهر بودم، اما معتقدم فضایی در حال شکل گرفتن در بیرون از فضای امدادگران است که باید متوقف شود و فضایی که در حال ایجاد است فضای اطلاع رسانی نیست، چرا که حوادث مشابه و پرمشکلتری در این شهر اتفاق میافتد که حتی خبر آن در هیچ جایی منتشر نمیشود.
وی اذعان داشت: بزرگنمایی کاذب و برخی خبرهای دروغ کار ما را سختتر میکند و فشار روحی، روانی و استرسی که به همکاران ما وارد میشود، شدید است و شاید هدف اصلی برخی نیز این باشد که ما از هدف اصلی خود باز بمانیم و وارد حاشیه شویم.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه سیاسی کردن قضایا به نفع هیچ شخصی نیست، گفت: فضایی که در حال شکل گیری است نه از جناح اصلاح طلب و نه اصولگرا است، بلکه یک جناح تندرو، مدیریت این اطلاع رسانی غلط و کاذب را برعهده دارد که قطعا در آن خیر و برکتی نیست.
حسینی افزود: من تقاضا دارم که برای اثبات صحت صحبتهای من، به مشاهده فضای تلگرام بپردازید و ببینید چه اتهامها و خبرهای کذبی در این مدت کوتاه ساخته شده است.
*پیگیری مردم در سوانح اخیر موجب افزایش مسئولیت ما شده است
در ادامه این نشست معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در جمع خبرنگاران، اظهار داشت:
ساعت 17:35عصر چهارشنبه 17 شهریور در ایستگاه مترو کیانشهر یک حادثه رخ
داد که در زمان آخرین اتصال سگمنتها در خط مترو به طور ناگهانی سقوط می
کند و موجب ریزش در مترو میشود.
وی افزود: در
زمان حادثه افسر ایمنی ما نیز در محل حاضر بوده و محبوس میشود که
خوشبختانه نجات یافته و همیشه در امور مترو و کارهای عمرانی شهرداری، ایمنی،
صحت و بعد سرعت مهم است.
معاون حمل و نقل و
ترافیک شهرداری تهران گفت: این حادثه، حادثهای کارگاهی بوده است و با
دستور شهردار تهران کمیته ویژه علت یابی را تشکیل دادیم و نتیجه بررسیهای
انجام شده را هفته آینده به شکل شفاف ارائه خواهیم داد.
حسینی تصریح کرد: پیگیریها و حساسیت مردم نسبت به این قبیل حوادث موجب شده تا مسئولیت ما نیز افزایش یابد.
وی
افزود: افسر ایمنی و دستگاه نظارت در محل حوادث حضور دارند، منتهی احتمال
وجود خطای انسانی در بروز این قبیل حوادث پررنگتر از مشکلات فنی است.
معاون
حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در رابطه با احتمال خرابکاری گفت: برخی
احتمال خرابکاری را در این سوانح دادهاند اما ما ادلهای بر اثبات آن
نداریم و به دنبال سایر علتها هستیم و هرچه سریعتر علت اصلی این حوادث
پیگیری میشود.
حسینی در رابطه با حادثه کوهسار
تصریح کرد: حادثهای نبوده است و با وجود اینکه حدود 20 هزار نفر
شبانهروزی در مترو کار میکنند، هر لحظه احتمال بروز حادثه و خدمت رسانی از
سوی اورژانس میرود اما در رابطه با کوهسار حادثهای در کار نبوده است و
فقط کارگر در حین کار دچار حادثه میشود و اورژانس در محل حاضر
میشود.
وی افزود: باید هرکسی در حوزه کاری خود اطلاع رسانی کند تا اعتمادش را بین مردم از دست ندهد.
انتهای پیام/
هیچ کدام از پرسنل ساخت مترو سختی کار در بیمه ندارند
12 سال در تونل شهری بودم و هیچ امیدی به ریه خودم ندارم
شما لطفا به عنوان گزارشگر موضوع بیمه این قشر جامعه تونلی تهران را پیگیری نمایید