یکی از مهم‌ترین معضلات اورژانس کشور، کمبود نیروی انسانی و بی‌توجهی به حقوق پرسنل است که شاید سازمانی شدن، مرهمی بر دردهای این ارگان باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شاید برای شما هم اتفاق افتاده که در مواقع بحرانی با تلفن اورژانس تماس گرفته‌اید و پرسنل به راحتی بالای سر بیمار حاضر نشده‌اند. این تاخیر در حضور خواست پرسنل نیست بلکه کمبود نیروی انسانی موجب شده تا وضعیت اورژانس، اورژانسی‌تر شود.

محمد آقاجانی معاون درمان وزارت بهداشت ضمن اشاره به کمبود شدید نیرو در اورژانس کشور، بیان کرد: در حال حاضر حدود 8 هزار کمبود نیرو داریم که قرار است تا پایان سال چهار هزار نیرو به این بخش تزریق شود.

البته همین کمبود نیرو، پرسنل را هم به دردسر انداخته است تا جایی که به گفته قادری‌فر رییس هیئت مدیره انجمن فوریت های پزشکی، نیروها در کلان شهرها با حداقل پایگاه ها و آمبولانس ها بار سنگینی را تحمل می کنند. همین فشار موجب استهلاک، فرسودگی زودرس و بروز بیماریی هایی از جمله قلبی و عروقی پرسنل می شود.

از طرفی استاندارد انجام ماموریت های اورژانس، سه تا چهار ماموریت در روز است اما باز هم کمبود نیروی انسانی تکنسین برخی پایگاه ها را به انجام 20 تا 25 ماموریت وادار کرده است.

امین صابری نیا رییس سابق اورژانس کشوردر توضیح یکی از مشکلات پرسنل یعنی ندادن مرخصی حتی تا چهار ماه، عنوان کرد: ندادن مرخصی به پرسنل اورژانس به دلیل کمبود نیرو است چراکه مرخصی یک نیروی اورژانسی برابر با تعطیلی پایگاه اورژانس و حذف ۱۴ ماموریت در روز است.

وی در توضیح بیشتر درباره عدم ارائه مرخصی به پرسنل اورژانس بیان کرد: ما در طول این مدت بارها درباره کمبود نیروی اورژانس صحبت کردیم و به قول معروف دیگر خواجه حافظ شیرازی هم از این معضل باخبر شده است ولی متاسفانه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور آنطور که باید و شاید به دغدغه کمبود نیروی انسانی در اورژانس نپرداخته ، البته دیگر حوزه‌های وزارت بهداشت نیز دچار کمبود نیروی انسانی است ولی به دلیل تعریف و شرایط ویژه اورژانس باید تدابیر خاص و فوری برای کمبود نیرو در اورژانس لحاظ شود وگرنه مردم به شدت متضرر می‌شوند.

به نظر می رسد چاره رفع کمبود نیرو، استخدام باشد اما سوال اینجاست که آیا وزارت بهداشت می تواند پاسخگوی نیاز مالی این میزان جذب باشد یا خیر؟ شواهد نشان می دهد برخی دانشگاه های علوم پزشکی 9 ماه تا یکسال کارانه پرسنل را پرداخت نکرده اند.

پیرحسین کولیوند رییس اورژانس کشور علت این تاخیر در پرداخت ها را، بدهی بیمه ها به وزارت بهداشت خواند و گفت: من صد درصد با سازمانی شدن اورژانس کشور موافق هستم چراکه از این طریق حقوق پرسنل حفظ می شود و اورژانس می تواند مستقل عمل کند.

حسن نوری رئیس اداره اورژانس پیش‌بیمارستانی در خصوص سازمانی شدن اورژانس پیش‌بیمارستانی گفت: موضوع سازمان شدن اورژانس پیش‌بیمارستانی و فوریت‌های پزشکی بیش از یک دهه است که توسط همکاران اورژانس پیگیری می‌شود.

وی افزود: خوشبختانه دولت در لایحه‌ای بحث سازمان شدن اورژانس پیش بیمارستانی را مطرح کرده و در هیئت وزیران تائید شده است. در حال حاضر این لایحه در انتظار تصویب لایحه در مجلس هستیم.

نوری در ادامه گفت: فوریت‌های پزشکی یک موضوع صد درصد عملیاتی است و چابکی خاصی را می‌طلبد که با ساختار کنونی اورژانس امکان پذیر نیست بنابراین یک بستر عمودی غیر پیچیده می‌تواند سرعت عمل اورژانس پیش‌بیمارستانی را بالا ببرد.

به گفته رئیس اداره اورژانس پیش‌بیمارستانی سازمان شدن اورژانس موجب یکپارچه‌سازی اقدامات اورژانسی می‌شود و انتظار داریم که هموطنان با مراجعه به هر بخش اورژانسی در هر نقطه از کشور یک سازمان با یک استاندارد را شاهد باشند که این امر در قالب یک ساختار سازمانی محقق می‌شود.

حال و روز این روزهای اورژانس کشور، نیاز به پیگیری های اورژانسی دارد چرا که کمبود نیروی انسانی تنها یکی از مشکلات این بخش بوده و امید است با یک تصمیم عاقلانه، تمام معضلات این ارگان برطرف شود.

گزارش از یاسمن قاسمی

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.