حسین فلاح جوشقانی ضمن اعلام طی مراحل نهایی طرح آزمایشی طرح رجیستری (ثبت گوشی) گفت: با انجام یک سری فرایندهای تکمیلی این طرح قابل اجرا است.

به گزارش خبرنگار دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، در خصوص طرح رجیستری (ثبت گوشی) از مراحل نهایی طرح آزمایشی آن خبر داد و اظهار داشت: بااینکه، هنوز نتایج طرح کامل نشده است اما نتایج اولیه حاکی است، با انجام یک سری فرایندهای تکمیلی این طرح قابل‌اجرا است.

حسین فلاح جوشقانی با اشاره به حساسیت وزیر ارتباطات در این خصوص گفت: با توجه به تأثیر این طرح بر تک‌تک مردم، مسئولان تأکید ویژه دارند که اجرای این طرح موجب آزار هم‌وطنان نشود، ازاین‌رو، جهت تکمیل و انجام کار کارشناسی بیشتر، پیشنهاد اجرای طرح پایلوت را ارائه کردیم.

وی افزود: جمع‌بندی این مرحله، در حضور تمامی دستگاه‌های دخیل ازجمله وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت صنعت، معدن و تجارت، و گمرک ارائه خواهد شد.

مهندس فلاح جوشقانی بخش مهم این طرح را رصد گوشی در بازار دانست و گفت: باید با کنترل مبادی ورودی رصد کامل گوشی در بازار از مرحله ورود تا مرحله‌ای که به‌دست مردم می‌رسد، صورت گیرد. در این راستا، حضور نمایندگی فروش و پشتیبانی بعد از فروش گوشی‌ها در کشور هم امری طبیعی است که در صورت اجرای تمام این فرایندها، اگر هر گوشی به هر دلیلی از فرایندهای مدیریتی، کنترلی عبور کرد را اجازه فعالیت در شبکه و سرویس گیری را نداد.

وی با اشاره به درخواست فرهنگستان زبان و ادب پارسی مبنی بر استفاده از اصطلاح ثبت گوشی به‌جای رجیستری در مکاتبات اداری خاطرنشان ساخت: اجرای این طرح مستلزم کار فنی زیادی در شبکه اپراتورها است و باید قابلیتی که در حال حاضر در شبکه موبایل وجود ندارد در آن ایجاد کرد.

مهندس فلاح جوشقانی با اشاره به طرح پیشین ثبت گوشی در کشور، گفت: در طرح قبل که در سال 85 انجام شد و نتیجه مثبتی نداشت، تنها عملیات روی سریال گوشی صورت گرفت که نه تنها با این کار جلوی قاچاق گوشی گرفته نشد، بلکه موجب شد به علت کپی دیگر نتوان از آن طریق گوشی سرقتی را در شبکه ردیابی کرد.

وی ادامه داد: در طرح جدید بخشی از طرح این است که زوجی از شماره‌سریال گوشی و استفاده‌کننده ایجاد شود که منحصربه‌فرد است و امکان کنترل بیشتر را فراهم کند.

معاون سازمان رگولاتوری با تأکید بر این‌که اجرای این طرح مستلزم ایجاد یک بستر و زمینه‌سازی گسترده و پیچیده به‌خصوص در حوزه IT اپراتورها است، خاطرنشان کرد: تلاش داریم بسترهای لازم برای اجرای این طرح را امسال ایجاد کنیم.

وی تصریح کرد: عمده کار تجهیزات نرم‌افزاری و قابلیتی است که باید در سیگنالینگ شبکه انجام شود تا امکان اخذ استعلام فراهم شود.


منبع : روابط عمومی وزارت ارتباطات

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.