به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، در این مراسم استاندار آذربایجان غربی با مقایسه موضوع سلامت و بهداشت در دوران قبل و پس از انقلاب اظهار داشت: ارائه خدمات در راستای سلامت امری ستودنی است چرا که تأمین سلامت مردم از جایگاه ویژه برخوردار است.
سعادت امنیت و سلامت را لازم و ملزوم یکدیگر دانست و گفت: با تأمین سلامت مردم است که شهروندان در کمال امنیت به تأمین معاش و تولید و توسعه کشور میپردازند.
وی افزود: در دهه 60 هزاران مدرسه استان تحت اشغال حزب دموکرات و منافقین بود اما بعد از آزادی از دست احزاب معاند نظام و با وقوع انقلاب فرهنگی در دانشگاهها کار احیا و ساخت مدارس در استان شروع شد.
استاندار آذربایجان غربی بیان کرد: ایثارگریهای بسیاری برای ایجاد امنیت و آبادانی این مرز و بوم انجام شده و در هر نقطه از آن آثار شهدا و ایثارگران دیده میشود بنابراین باید آنها را قدر دانست و برای ادامه راه شهدا گام برداشت.
سعادت افزود: امروز تلاشهایی زیادی در عرصه سلامت انجام میشود و دولت طرحهای زیادی برای توسعه روستاها در جهت تأمین معیشت مردم و خودکفایی آنها در دست اجرا دارد.
وی به اجرای طرح تحول نظام سلامت اشاره کرد و آن را گامی مهم در عرصه سلامت کشور خواند و خاطر نشان کرد: با اجرای این طرح علاوه بر اینکه پزشکان بیکار مشغول به کار شدند بلکه اکنون نیازمند افراد بیشتری برای فعالیت در این حوزه هستیم.
سعادت گفت: با توجه به کاهش بسیار زیاد قیمت نفت بسیاری از پروژههای دولت نیمه تمام مانده بنابراین لازم است همانند دانشگاه علوم پزشکی از ظرفیت خیرین و توانمندیهای منطقه برای بهبود وضیت استفاده شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی نیز در این مراسم تصریح کرد: آذربایجان غربی جزو استانهایی است که بیشترین بهره را از اجرای طرح تحول نظام سلامت برده است.
وی گفت: از زمان آغاز اجرای این طرح، هتلینگ بیمارستانها ارتقا یافته و دستگاههای آزمایشگاهی بسیاری در مراکز بهداشتی درمانی استان مستقر شده است.
آقازاده بیان کرد: بالا بردن سرانه بیمه درمان مناطق روستایی که از 23 هزار تومان به 100 هزار تومان رسیده است از جمله دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: تعداد پزشکان مراکز بهداشتی استان از 200 نفر به 340 نفر افزایش یافته و اکنون هیچ مرکز بهداشتی در استان بدون پزشک نیست.
وی افزود: 180 خانه بهداشت در مدت یک سال و نیم ساخته شده بطوریکه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی از نظر اجرای پروژها پیشروتر از سایر دستگاههاست و همچنان تلاش میشود در مدت کوتاه پروژهایی با کیفیت بالا اجرا شود.
آقازاده گفت: امید است بعد از یک سال یا کمی بیشتر شاهد بهره برداری از 100 مرکز خدمات جامع سلامت در استان باشیم.
وی اظهار داشت: با توجه به خشکی دریاچه ارومیه بروز برخی از بیماریها در حاشیه این دریاچه مطرح است که بدین منظور اقدام به اجرای طرحی با تحت پوشش قرار دادن 5 هزار و 800 نفر در قوشچی شده که بر اساس آن مطالعات لازم بر روی افراد انجام میشود و هم اینک نمونه خون افراد تا مدت 50 سال در به یو بانک ذخیره میشود تا مورد مطالعه و تحقیق واقع شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی تصریح کرد: در فاز دوم این طرح نیز 15 هزار نفر از حاشیه نشینان دریاچه ارومیه تحت پوشش قرار میگیرند. برای شروع این طرح 4 میلیارد تومان و برای ایجاد بیو بانک نیز 4 میلیارد تومان اختصاص یافته است.
انتهای پیام/ح