به گزارش
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، صلاحالدین ربانی، وزیر خارجه افغانستان در مجلس نمایندگان، گفت: اگر دولت برگشت مهاجران حتی در صورتی که اخراج آنها اجباری باشد را قبول نکند، همکاری کشورهای حامی خود را از دست میدهیم.
آقای ربانی گفت که بر اساس قوانین، هیچ کشوری نمیتواند که بر کشور دیگر فشار وارد کند تا اتباعاش را بهعنوان پناهجو قبول کند.
به گفته آقای ربانی دولتهای کشورهای اروپایی و پارلمانهای این کشورها به افغانستان هشدار دادهاند که نمیتوانند هم دولت را حمایت کنند و هم مهاجران این کشور را.
وزیر خارجه کشور گفت که به دلیل دوام همکاری و حمایت بیشتر کشورهای حامی، باید در حل بحران مهاجرت با آنها همکار باشیم و برگشت اتباع کشور را باید بپذیریم و نیز زمینه برگشت و ادغام آنها را در داخل کشور فراهم سازیم.
امروز یکشنبه ۱۱ میزان، وزیرهای خارجه، مالیه و ومهاجرین به هدف ارایه معلومات در مورد نشست بروکسل در جلسه استماعیه مجلس نمایندگان فراخوانده شده بودند.
قرار است که نشست بروکسل در مورد افغانستان که در آن کشور های حامی و سازمانهای بینالمللی کمک کننده برای افغانستان اشتراک میکنند به تاریخ ۴ و ۵ اکتوبر در شهر بروکسل پایتخت بلجیم، برگزار شود.
اکلیل حکیمی، وزیر مالیه کشور گفت که نشست بروکسل با دو اجندای مهم که اعلان کمکهای کشورهای تمویل کننده برای افغانستان و نیز بحث مهاجران، آغاز به کار میکند.
آقای حکیمی گفت که افغانستان در این نشست باید قناعت جامعه بینالمللی را در بخش اصلاحات و مبارزه با فساد اداری، زمینه برگزاری انتخابات و حقوقبشر فراهم سازد تا تعهدات قوی جامعه بینالمللی را در قبال افغانستان به دست آورد.
آقای حکیمی گفت طی ۶ ماه گفتوگوهایی که در مورد تمویل بودجوی افغانستان صورت گرفته، میزان بودجه مشخص شده که به چه میزانی کمکها صورت گیرد و نیز باید منابع مالی از طریق بوجه افغانستان به مصرف برسد.
آقای حکیمی در مورد برگشت مهاجران گفت که افغانستان باید برگشت مهاجران را با معیارهای قوانین بینالمللی بپذیرد و در صورتی که که برگشت مهاجران افغان پذیرفته نشود، کشورهای تمویلکننده بودجهی اختصاصی کمکهای خود به افغانستان را کسر میکنند و آن را برای مهاجران به مصرف میرسانند.
در همینحال، سید حسین عالمی بلخی، وزیر امور مهاجرین و عودتکنندگان کشور گفت که برگشت مهاجران افغان از کشورهای اروپایی بر اساس اعلامیههای مشترکی که میان حکومت و کشورهای میزبان به امضا رسیده است، صورت میگیرد.
به گفته آقای بلخی، مهاجرینی که در کشورهای میزبان بر اساس قوانین داخلی همان کشورها پس از طی سه مرحله قانونی محکمه و نیز مطابق قوانین و کنوانسیونهای بینالمللی مهاجرت، مستحق پناهندگی شناخته نشوند، به کشور برگردانده میشوند.
همچنا آقای بلخی گفت، شایعه است که میگویند از سوی حکومت توافق صورت گرفته است که حدود ۸۰ هزار مهاجر افغان از اروپا به کشور برگردانده شوند، اما این یک دروغ محض است.
وزیر امور مهاجران در مورد برگشت مهاجران افغان از کشورهای پاکستان و ایران گفت که روزانه از این دو کشور حدود ۶ هزار مهاجر به کشور بر میگردند.
او گفت که برگشت مهاجران از پاکستان اگرچند در ظاهر بهصورت داوطلبانه است اما در اصل چنین نیست.
به گفته آقای بلخی اگر فشارها، سختگیریها و قیودات علیه مهاجران افغان در پاکستان نباشد، میزان برگشت مهاجران به اندازهی کنونی نیست. آقای بلخی تنشهای سیاسی میان اسلامآباد و کابل را یکی از عامل افزایش برگشت مهاجران افغانستان از پاکستان میداند.
عالمی بلخی در مورد برگشت مهاجران افغان از ایران گفت که روزانه بهطور متوسط ۵۰۰ نفر بهطور اجباری از این کشور توسط پولیس اخراج میشوند که این رقم برخی از روزها به ۷۰۰ ــ ۸۰۰ و برخی از روزهای دیگر به ۳۰۰ ــ ۴۰۰ نفر میرسد.
او در مورد اخراج اجباری افغانها از ایران گفت که پولیس ایران، اتباع افغانی را از محلهای مختلف میگیرند و در موتر انداخته و این طرف مرز رد میکنند.
رصد نوشت: وی همچنان در مورد برگشت داوطلبانه مهاجران افغان از ایران گفت که شمار مهاجران روزانه در حدود ۱۰۰۰ نفر میرسند که برخی از آنها برای مدتی برای کار به ایران میروند، آنجا کار میکنند پس از مدتی به خانههای خود میآیند و دوباره به ایران بر میگردند.
انتهای پیام/