نشست بروکسل امروز با موضوع افغانستان با حضور مقامات کشورهای اتحادیه اروپا و دولت جمهوری اسلامی افغانستان در بلژیک گزار می‌شود.

بروکسل امروز میزبان افغانستان و کشورهایی از اتحادیه اروپاستبه گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان عبدالله عبدالله رئیس اجرایی حکومت، صلاح الدین ربانی وزیر امور خارجه و شماری از مقامات دولتی کشور برای شرکت در یک نشست دو روزه به بلژیک سفر کرده‌اند.

قرار است امروز (سه شنبه 13 میزان) نشست بروکسل با موضوع افغانستان با حضور مقامات کشورهای اتحادیه اروپا و دولت جمهوری اسلامی افغانستان در بلجیم برگزار شود.

در این نشست مشترک اتحادیه اروپا و دولت افغانستان ۷۰ کشور و ۲۰ سازمان بین‌المللی شرکت دارند.

پیش از این نیز کنفرانس‌های توکیو و لندن با محوریت کمک‌های جامعه بین‌الملل به افغانستان برگزار شده است که نشست بروکسل هم در ادامه کنفرانس‌های یادشده برگزار می‌شود.
 
بر اساس اعلام رادیو آزادی افغانستان، در کنفرانس توکیو که در سال2002 میلادی برگزار شد جامعه جهانی متعهد شد که 5/5 میلیارد دلار را برای توسعه بخش‌های اقتصادی و امنیتی در افغانستان اختصاص دهد.
 
در ادامه نیز نشست سال2006 به میزبانی لندن خروجی 10/5 میلیارد دلاری را جهت ارتقای بخش‌های زراعت، آب‌و‌برق و بازسازی افغانستان دربرداشت.

البته پس از کنفرانس لندن نیز نشست‎های متعددی با محوریت افغانستان و حل معضلات آن برگزار شده اما به‎لحاظ محتوا، کنفرانس بروکسل قرابت‎های بسیاری با نشست‎های توکیو و لندن دارد.
 
حکومت افغانستان پنج سند مهم را در کنفرانس بروکسل ارائه خواهد کرد. چهار طرح از این اسناد  دارای اولویت اساسی می باشند که شامل پیش‌نویس برنامه ملی میثاق شهروندی، برنامه ملی توانمندسازی اقتصادی زنان، برنامه ملی شهری و برنامه ملی توسعه زیربنایی می‌باشد.
 
بخش‌هایی که اسناد اشاره بر آن تاکید دارند شامل مولفه‌های زیربناسازی، عرضه خدمات اساسی در روستاها و شهرها، ساخت و ساز و تهیه مسکن و هم‌چنین حکومت‌داری شهری می‌باشد.
 
حمایت از بخش‌های زیربنایی در افغانستان می‌تواند دورنمای مطلوبی را در زمینه توسعه ساختاری این کشور ترسیم کند.
 
چهارچوب صلح و توسعه ملی افغانستان بی‌شک مهم‌ترین برنامه و هدفی است که در کنفرانس بروکسل مطرح خواهد شد. این برنامه در ادامه استراتژی توسعه ملی افغانستان که در سال 1392 تکمیل شده ارائه می‌شود.
 
چهارچوب صلح و انکشاف ملی افغانستان داشتن بودجه را اصل اساسی اجرای سیاست‌های بزرگ حکومتی می داند.
 
طرح یادشده حوزه هایی که نیاز به اصلاحات دارد را اولویت بندی کرده و در عین حال اولویت سرمایه‌گذاری را نیز بر اساس شاخص‌هایی تعیین کرده است.
 
بنابراین جامعه بین‌المللی نیز توافق کرده تا براساس این چهارچوب در چهارسال آینده کمک‌های مالی خود را ارائه کرده و از خلاء بودجه‌ای طی سال‌های آینده جلوگیری کند.
 
این چهارچوب که به ابتکار وزارت‌های دارایی و اقتصاد افغانستان طراحی شده پنج حوزه اساسی را هدف قرار داده است.
 
این پنج حوزه شامل تمرکز بر مواردی می شود که منجر به رشد سریع اقتصادی و اشتغال زایی در زمینه‌های زراعت، معادن، انرژی، تجارت و ترانزیت و هم‌چنین بخش‌های خصوصی در افغانستان می‌شود.
 
علاوه بر موارد ذکر شده آن تاکید بر اجرایی شدن مولفه‌هایی چون حکومت‌داری خوب، خدمات مالی مفید، اصلاحات، کاهش فساد اداری و تقویت حاکمیت قانون نیز شامل این چهارچوب است.
 
درهمین حال، سرمایه‌گذاری زیربنایی و توسعه منابع انسانی، تکنولوژی و بهبود عرضه خدمات اساسی در حوزه‌های معارف و سلامت نیز بخشی از این پنج حوزه اساسی به‌شمار می‌رود.
 
در میان تعهداتی که حکومت افغانستان و جامعه جهانی برای اجرایی شدن آن‌ها توافق کرده‌اند، 39 مورد به‌عنوان تعهدات دو‌جانبه تا پایان سال ۲۰۱۶ و به‌عنوان پیش‌شرط فاز جدید کمک های جامعه جهانی ثبت شده است.
 
بر اساس اعلام  وزیر دارایی افغانستان، ۳۰ مورد از تعهدات ذکر شده  بر عهده حکومت افغانستان و ۹ مورد دیگر نیز تعهد جامعه جهانی بوده است.
 
حکومت افغانستان توانسته تاکنون ۲۰ مورد از تعهدات 30گانه خود را انجام داده و قرار است 10 مورد باقیمانده نیز تا پایان سال جاری میلادی اجرایی شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، ریچارد اولسون نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان و پاکستان پیش از این در همایشی در واشنگتن گفته بود که دولت آمریکا درصدد است تا از طریق کنگره، میزان کمک افغانستان را تا سال 2020، به اندازه فعلی و یا نزدیک به آن حفظ کند.

وی ضمن پیش بینی این مساله که در کنفرانس بروکسل در مجموع قول 3 میلیارد کمک در سال برای حمایت از توسعه افغانستان داده می‌شود بیان می‌کند: البته این کمک، چک سفید نیست و به پیشرفت افغانستان در زمینه انجام اصلاحات، از جمله مبارزه با فساد، مشروط است. چرا که سناتورهای آمریکا چندی پیش هشدار دادند که شکست افغانستان در مبارزه با فساد ممکن است باعث شود آنها در کمک‌های میلیارد دلاری آمریکا به افغانستان تجدید نظر کنند.

اضافه می‌شود که در حاشیه نشست بروکسل قرار است حکومت افغانستان در نشستی زیر عنوان "جنسیت- زنان توانمند، افغانستان مرفه" برنامه‌های خود را با هدف حفظ حقوق زنان و توانمندسازی زنان ارائه کند.

همچنین قرار است یک نشست دیگر هم تحت عنوان "همکاری اقتصادی منطقه‌ای-همگرایی منطقوی و رفاه" توسط دولت افغانستان در حاشیه نشست بروکسل برگزار ‌شود که در آن بالای یک پارچه سازی همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای برای کمک به ثبات و صلح در افغانستان و کشوهای همجوار بحث خواهد شد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۸ ۱۳ مهر ۱۳۹۵
خبرشیندن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۸ ۱۳ مهر ۱۳۹۵
خبرشیندن
آخرین اخبار